RSS 
CAT / CAST    A    A
Atlanta: El arte de ser pobre y negro sin morir en el intento
Els barris depauperats i pobres amb majoria de població negra de les grans urbs nord-americanes apareixen gairebé sempre en les sèries televisives com a escenari de tot tipus de delictes relacionats amb armes i drogues emmarcats en drames policials i socials d'alta intensitat.

"Atlanta" és una proposta que intenta i aconsegueix des del primer moment trencar amb aquest estereotip i ens mostra un fresc costumista sobre les històries d'un grup d'amics, per buscar-se la vida i intentar sortir de la pobresa en un suburbi degradat de la capital de l'estat de Geòrgia i que no existeixen per a ningú excepte per sortir en les notícies com a escenari d'algun succés.

(Font - El Diario Vasco - Series para gourmets )

Llegir-ne més

Latituds. Al 33

Dijous a les 23:10 hores i també per internet

El programa vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies, les guerres i la sostenibilitat. Cada capítol tracta sobre un tema concret, els protagonistes expliquen en primera persona quins problemes tenen i que fan per superar-los.

El reportatge Assentaments d'immigrants mostra la realitat de centenars de persones que viuen en els assentaments dels carrers Zamora, Puigcerdà i Pere IV de Barcelona. Els identifica amb nom i cognoms, i n’especifica la professió i els estudis, com s’organitzen i com viuen dins dels assentaments, i com conviuen i reben la  solidaritat de les persones. També mostra la tasca que realitzen les associacions veïnals, com la Fundació CEPAIM i la Xarxa de Suport als Assentaments.

Llegir-ne més

L'excusa capítol 7 "Migracions". CalellaTV.Cat

El capítol Migracions”del programa L’excusa!, emès per CalellaTV.Cat i produït per Produccions MINNIM i la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana.

L’excusa! és un programa que té per objectiu reflexionar sobre els pilars bàsics de la institució social. Davant continguts poc preocupats per la repercussió social del seu discurs o que subordinen els continguts a models consumistes i poc reflexius, el programa pretén ser un espai de diàleg estructurat en tres blocs que intenten mirar, jutjar i donar pautes d’actuació alternatives.

Llegir-ne més

Sèrie Documental "Gitanos a Europa"

Coproduïda per Televisió de Catalunya i diverses televisions europees (Czech TV, HRT, NPS, RAI, RTCG, RTS, SVT, TG4, TVP i el Departament de Programes Interculturals de la UER).

La sèrie té com a objectiu mostrar la riquesa cultural de la comunitat gitana. Cada episodi presenta una persona representant del poble gitano d’un país i la seva vida quotidiana, tot explicant històries de lluites, emocions i èxits.

Mitjançant històries i protagonistes interessants, la sèrie promou la idea que les diferències han de ser acceptades. Mostra clarament, a través de la varietat de les televisions involucrades en cada capítol, que la situació dels gitanos al nord, al sud, a l’est o a l’oest d’Europa no és tan homogènia com es podia pensar.

1.“El fill de son pare” (TVC)
2. “Cinc assalts” (Polònia)
3. “Els Sintes de Best” (Holanda)
4. “La frontera invisible” (Croàcia)
5. “El repte d’en Ferdi” (Itàlia)
6. “Fes alguna cosa!” (Txèquia)
7. “En el descans” (Montenegro)

El documental “El fill de son pare”, produït per Televisió de Catalunya, té com a protagonista Samuel Giménez, un noi de 20 anys. Samuel és el fill petit de l’oncle Àngel i el seu preferit. L’oncle és la persona de respecte o tío dels gitanos del Garraf, un home molt respectat per tota la comunitat, per la seva edat i pels seus bons consells, però que també ha aconseguit construir un petit imperi empresarial al voltant de la gestió dels principals mercats de venda ambulant de la zona.

Llegir-ne més

Karakia. El 33

Dilluns a les 22:35 hores pel 33

Programa de llarga trajectòria que es va començar a emetre l'any 2001 amb l'objectiu de mostrar la diversitat cultural com un enriquiment a través de la cuina, tot demanant a persones de diversos orígens que parlessin dels ingredients propis del seu país i expliquessin alguna recepta. Durant anys el programa ha estat líder d'audiència al 33. El 2010, quan bona part d'aquest augment migratori s'havia estabilitzat, va sembla oportú començar una nova etapa, no tan centrada a presentar les cultures o a fer-ne un retrat social i sí, en canvi, a aprofundir en la seva integració, d'una banda, i, de l'altra, en aspectes més precisos del seu lloc d'origen, de la seva localitat local. A partir d'aquesta data els capítols dediquen més temps a cada un dels protagonistes, a conèixer més detalls dels seus costums i continuar gaudint de les seves receptes, ara més casolanes.

Durant l’any 2013, la nova temporada del programa afegeix un canvi de format: d'una banda, amplia la durada per capítol i, de l’altra, incorpora el  concepte de karakià, karakiana, ja que considera que després de tots aquests anys tothom ja és una mica karakià. Ara, el programa inclou no només les històries de gent de fora que s’ha instal•lat a Catalunya, sinó també les de catalans que han fet seu l’esperit de Karakia. A més, es continua amb la tradicional aposta d’explicar-nos receptes de cuines tradicionals dels països dels protagonistes.

Llegir-ne més

Babel en TVE. La2

Diumenges 9.00 a 9.30 h

Després de 5 anys de trajectòria del programa Els nous catalans a La2 la cadena estatal ha decidit exportar el producte a tot el territori espanyol. El nou programa, de mitja hora de durada, s'estructura en quatre seccions: el reportatge que es centrarà en un aspecte de la actualitat; sabors, en què coneixerem les relacions entre gastronomia i cultura; el caleidoscopi, un espai format per relats de la vida quotidiana; i, finalment, una secció en què es dóna veu a persones de la societat diversa.

www.rtve.es/television/babel/

Connectats. Xarxa Televisions Locals

Emissió setmanal a través  de la XTVL de Catalunya i per Internet.

Connectats és una sèrie de ficció-documental que narra històries d'adolescents en ambients multiculturals de l'àrea metropolitana de Barcelona. Es realitza amb actors no professionals i és escrita a partir de la pròpia experiència dels joves. La sèrie també descriu el procés de creació i convivència dels joves de diversos orígens i cultures, durant el procés de producció.

connectatslaserie.minisites.xtvl.tv/com

Capítol "Voces", de la sèrie "Actua produïda per Funky Monkey per a TVC

Actua és un programa que explica diferents projectes de dinamització social per mitjà de les arts escèniques que es realitzen arreu de Catalunya. El capítol “Voces” és un projecte de cohesió perquè els nens descobreixin la música: “no és una escola de música, és una escola de la vida, amb un missatge de pau i solidaritat”, i “la música és un llenguatge universal per transmetre valors de convivència”, com ho manifesta el director del projecte, Pablo González.

Es tracta d’una orquestra i formació coral de més de 90 nens de famílies majoritàriament immigrants que assagen cada setmana al Centre Cívic Les Basses, al districte de Nou Barris de Barcelona. El projecte s'inspira en les orquestres juvenils de Veneçuela, com a projecte d'alfabetització musical.

El programa realitza un retrat de nens de famílies humils que veuen com se'ls obren les portes del món i la vida que tenen al davant gràcies a aprendre a tocar un instrument i a sentir-se reconeguts, inclosos, que formen part d'un grup multicultural.

En les entrevistes que es fan als nens i nenes que participen en el projecte, manifesten la seva opinió més sincera sobre els companys i les companyes.

Llegir-ne més

D'aquíd'allà. C33
La diversitat cultural és protagonista destacada del Canal 33. Durant sis mesos, el canal ofereix una programació especial per mostrar com són les principals comunitats d'immigrants que viuen a Catalunya, i proposa als espectadors un viatge als països d'origen d'aquests col·lectius a través del coneixement de les seves cultures i societats de procedència.

Llegir-ne més
El món a les mans. Xarxa Televisions Locals

Dilluns dins a l'espai Civilis. 23:15h a TV L'Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, VOTV Vallès Oriental Televisió, Canal Nord Figueres, Vallès Visió, Menorca TV, CLIP TV.

TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, Televisió de Girona, Penedès TV, m1tv l'emeten a les 00:15h

El món a les mans és una minisèrie documental de 13 capítols que projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants, fills de famílies immigrants. Així, els i les protagonistes del programa són 13 nens i nenes d'entre 9 i 12 anys, descendents de pares i mares immigrants residents a la província de Barcelona.

http://elmonalesmans.minisites.xtvl.tv/programa

Els nous catalans. La 2

Diumenges de 12.30 a 13.00 h

Els nous catalans
és la revista de la diversitat de TVE Catalunya. Una mirada plural i còmplice a una realitat social, la immigració, que dia a dia contribueix de manera crucial a la realitat de la Catalunya del segle XXI.

És una finestra oberta a la pluralitat de la vida quotidiana catalana, que mostra com viuen aquí els immigrants; la seva feina, les formes d'oci, la seva cultura. L'objectiu és descobrir com les seves aportacions enriqueixen la societat i ens fan a tots, nouvinguts i autòctons, nous ciutadans, nous catalans, perquè estem convençuts que el coneixement mutu és la base de la convivència.

www.elsnouscatalans.tve.es

Gresol. TV Manresa

Primer dijous de cada mes a les 21.30 h

És un projecte que l'associació Bages per a Tothom ha realitzat conjuntament amb la televisió de Manresa. Els primers capítols d'aquest programa es poden trobar al YouTube.

La secció es proposa mostrar la realitat del món de la immigració des de l'entorn més pròxim; és a dir, Manresa i el Bages. Donar una visió fresca però ajustada a la realitat, lluny d'alguns dels tòpics que solen acompanyar aquesta temàtica, i destacant la diversitat existent i els aspectes de normalitat i quotidianitat. Es tracta d'aproximar recíprocament la població autòctona i la immigrada, ajudar a trencar barreres i intentar desfer possibles guetos. 

Infos Idiomes. Barcelona Televisió
Diumenges a les 11.00 h.

Infos Idiomes són els informatius en llengües estrangeres de Barcelona Televisió. Es tracta d'un programa setmanal multilingüe que té l'objectiu de facilitar el coneixement de l'actualitat barcelonina a les diferents comunitats que conviuen a la ciutat, de manera que se n'afavorixi la integració.

L'informatiu es fa en 20 idiomes i es subtitula sempre en català. Els idiomes de l'informatiu són: alemany, amazic taixelhit, amazic tarifit, àrab, danès, finès, francès, italià, japonès, mandinga, noruec, occità aranès, occità llenguadocià, polonès, portuguès, romanès, rus, suec, urdú i xinès.

Llegir-ne més
Mirades. Lleida TV
Programa quinzenal. Dijous a les 20.45h.

Cooproducció de la cadena del Grup Segre i de la Paeria, a través de la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració i recull les històries de vida de vint-i-quatre persones afincades a Lleida.

Llegir-ne més
Tot un món. Televisió de Catalunya

Dissabtes i diumenges de 14.20 a 14.25

Tot un món 
aborda els diferents aspectes relacionats amb la nova immigració i les diverses cultures i religions que conviuen a Catalunya, i ho fa des de les experiències personals dels immigrants i de les persones que, en contacte amb ells, treballen des de tots els àmbits de la societat.

El programa, en antena des de l'octubre del 2004, té una audiència consolidada i un reconeixement important en l'àmbit de les persones, entitats i administracions que treballen per a l'acollida i la integració de la població nouvinguda. Actualment s'està emetent la cinquena temporada de Tot un món, que es planteja buscar els espais comuns que s'han creat entre la població autòctona i la població nouvinguda. Els terrenys on, de manera natural, es produeix el bescanvi d'experiències, l'enriquiment a partir de la coneixença de realitats diferents, les situacions d'empatia, afectives..., en definitiva, retratar els moments en què la interculturalitat és un fet quotidià.

www.tv3.cat/totunmon

Un color nou. Televisió de Catalunya

Dimarts a les 21.25 h 

Un color nou és una sèrie cultural d'entreteniment sobre l'art a partir de la mirada de cinc grups de nens i nenes, d'entre 6 i 11 anys, de cinc països diferents: Equador, Burkina Faso, Marroc, Catalunya i Xina. A cada programa els nens i les nenes manifesten les seves opinions sobre una obra cabdal de l'art mundial, d'artistes d'arreu. Al mateix temps, se segueix el procés de creació d'una obra col·lectiva dels joves.
  
Els nois i noies analitzen tant el continent com el contingut de l'obra, de manera que el debat no queda centrat només en la part creativa, sinó en el context que l'ha gestada. Així, es fa servir l'art com un pretext, també, per parlar de la cultura i la diversitat en un sentit més global.
Avís legal    |    Protecció de Dades    |    Mapa Web