RSS 
CAT / CAST    A    A
NOTÍCIES DESTACADES
Jornada "El tractament del poble gitano als mitjans de comunicació"
26/10/2017

El 14 de novembre de 2017 organitzem una jornada en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Fundació privada Pere Closa i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, amb l'objectiu de debatre i reflexionar sobre com es representa el poble gitano en els mitjans de comunicació i trobar eines per trencar amb la reproducció d'estereotips i prejudicis.

La Jornada és gratuïta però hi cal inscripció!

 

Font: MDA
Guardonats IX Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual
23/05/2017


Acte de lliurament dels Premis de la Mesa en el marc de la X Jornada amb el títol Persones: migrades, refugiades, estrangeres. Quan els mitjans fan la diferència

Premi en la categoria de programa de televisió

Latituds, de Televisió de Catalunya, pel reportatge "Teixint cohesió a Salt"

Entitats socials de Salt han aconseguit trencar amb l'estigma de ciutat conflictiva i preservar la convivència i la cohesió social del municipi. El reportatge aprofundeix en el coneixement de la població de Salt, una ciutat de 30.000 habitants, on conviuen 75 nacionalitats, mitjançant el relat de veïns i veïnes de la ciutat que expliquen la realitat de la ciutat d'ara, quatre anys després dels fets ocorreguts l'any 2011, quan alguns mitjans de comunicació van criminalitzar la població de Salt.

Menció especial

Les tertúlies "Dones i immigració" i "Burkini", del programa Ben trobats, de La Xarxa

Les tertúlies moderades per Clara Armengol i presentades per Clara Tena volen donar respostes per conèixer de més a prop els temes que afecten i que interessen les dones migrades. A partir de les preguntes que llança la moderadora, les persones que participen en el debat, representants d'algunes de les associacions de dones migrades, parlen de temes d'actualitat sobre la integració, la discriminació, les barreres laborals, la societat acollidora, els prejudicis...

Premi en la categoria de programa de ràdio

Món possible, de Ràdio 4

Programa conduït per Olga Rodríguez que tracta temes socials, com ara la solidaritat, les desigualtats, la immigració, la pobresa i l'exclusió social. En primer lloc, el programa parteix d'una entrevista a una persona actora principal i, a continuació, s'hi fa un debat amb persones reconegudes del món acadèmic, del món associatiu i expertes.

Premi en la categoria de producció audiovisual

Quan Lesbos era una porta a l'esperança, de Josep Ramon Giménez amb la col·laboració d'Stop Mare Mortum

El documental narra el dia a dia de les organitzacions civils i independents que operen sobre el terreny i els problemes amb què es troben. Han après a organitzar-se per donar solucions ràpides a les persones que arriben. El relat també explica el perible de les persones refugiades en el seu viatge interminable fins a Europa.

Premi en la categoria Webs

El web
WWW.vinclesdiversitat.org, de l'Institut Diversitas

El projecte "Vincles" és una experiència de convivència intercultural orientada a promoure el coneixement mutu, el diàleg, la col·laboració i la cohesió entre un grup de 20 o 25 persones màxim que siguin culturalment diverses i que visquin a la mateixa ciutat o municipi. El principal objectiu és desmuntar estereotips i prejudicis, i servir alhora com a exemple real i concret de la riquesa que suposa la convivència intercultural.

Premi trajectòria de foment de la diversitat en l'àmbit de la comunicació audiovisual

EL PEN CATALÀ

Pel programa d'acollida d'escriptors que duu a terme des de l'any 2006. Aquest programa, hereu de l'anterior "Ciutats d'asil", impulsat pel Parlament Internacional d'Escriptors, té com a finalitat acollir durant un període de dos anys un escriptor o escriptora amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonat com a conseqüència dels seus escrits. El primer escriptor acollit, va ser, precisament, un periodista d'Algèria.

ENHORABONA A TOTS ELS GUARDONATS!

Font: MDA
Avís legal    |    Protecció de Dades    |    Mapa Web