RSS 
CAT / CAST    A    A
NOTÍCIES DESTACADES
Bases IX Premi per a la Diversitat en l'audiovisual
16702/2017

La Mesa convoca per novè any consecutiu aquest Premi amb l'objectiu de fomentar les bones pràctiques en el tractament de la diversitat cultural i del fet migratori en qualsevol mitjà de comunicació. 

El Premi es convoca en cinc categories específiques:
Categoria A. Programa de televisió
Categoria B. Programa de ràdio
Categoria C. Producció audiovisual
Categoria D. Webs i/o Internet
Categoria E. Trajectòria de foment de la diversitat en l'àmbit de la comunicació audiovisual.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 17 de març de 2017, cal presentar una sol·licitud per cadascun dels materials.

Font: MDA
La diversitat a la ficció televisiva
23/01/2017

 

L'estudi es centra en els diferents elements que determinen el paper que tenen les persones migrades i de diversos orígens ètnics a les sèries de ficció, tant les produïdes a Catalunya com les de les altres televisions que es veuen al territori.

Una primera conclusió que es desprèn de l'estudi de les sèries seleccionades -La Riera, emesa per TV3; La que se avecina, El Príncipe, Aída i Familia, de Telecinco, i Pelotas de TVE- és la poca diversitat d'origen dels protagonistes.

  
Font: MDA
Documental "Tarajal: Desmuntant la impunitat a la frontera sud"
16/01/2017

El 6 de febrer de 2014, quinze persones van morir ofegades a la platja de "Tarajal", a Ceuta.

El documental mostra el testimoni d'experts en el fenomen migratori, periodistes, juristes, portaveus policials, activistes i declaracions dels responsables del Ministeri de l'Interior, que es contraposen per construir un relat que evidencia les contradiccions i les estratègies en l'aplicació de les polítiques de control migratori.
El programa El documental del 33, el va estrenar el 14 de gener de 2017 i estarà disponible a internet durant 30 dies. És una producció de Metromuster i l'Observatori DESC (2016).

Font: MDA
Recomanacions sobre la cobertura informativa d'actes terroristes
23/11/2016

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) han elaborat aquestes recomanacions adreçades, en primer lloc, a tots els professionals d’aquells mitjans de comunicació que assumeixen la responsabilitat editorial dels continguts que difonen. En segon lloc, pretenen implicar tots els actors del sistema de la comunicació.

La cobertura informativa d’un acte terrorista presenta complexitats informatives afegides, perquè requereix els periodistes a trobar l’equilibri entre servir informació veraç, precisa i exhaustiva a la ciutadania, d’una banda, i defensar els drets fonamentals. Així mateix, també hi ha altres elements a considerar com la conveniència de no magnificar els esdeveniments, per tal de no participar de la lògica desestabilitzadora dels terroristes.

És un document obert subjecte al sistema comunicatiu i la societat en general.

Font: MDA
Actualització del Codi Deontològic de la professió periodísta a Catalunya
15/11/2016

Aquest codi s'adapta al present i al futur del periodisme en el nou panorama digital i substitueix al que va ser proclamat en el II Congrés de la professió, l'1 de novembre de 1992.

Els canvis principals de la reforma s'han plasmat en els criteris 1 i 2, que tracten dels compromís dels professionals amb la recerca de la veritat, també en l'annex B, que tracta dels canvis tecnològics i es demana responsabilitat editorial a Internet, també s'estableixen criteris sobre la permanència dels documents on line.

Destaquem les recomanacions sobre el tractament de conflictes bèl·lics o armats (annex D) i les recomanacions sobre la cita de nacionalitat i ètnies per part dels mitjans (annex F).

Font: MDA
Ràdio Àfrica Magazín
03/11/2016

Ràdio Àfrica Magazín, és una revista digital amb perspectiva afrocèntrica. Un altaveu cultural alternatiu, una finestra a l’univers africà i a la diàspora contemporània. Va néixer a l’any 2015 per donar resposta als canvis socials des de la cultura.

Es mouen entre el periodisme i el bloguerisme per a mostrar una realitat cultural rica i global, en aquest web es poden trobar continguts de música, dansa, fotografia, arts visuals, tendències, cinema, televisió i reflexions.

Font: MDA
Nova secció al programa El Matí de Catalunya Ràdio
27/07/2016

Durant aquest estiu cada dilluns nova secció "#sensefronteres" al programa el Matí de Catalunya Ràdio amb Anna Palou Solé, una manera diferent de presentar i conèixer a les persones migrades.

Font: MDA
Avís legal    |    Protecció de Dades    |    Mapa Web