RSS 
CAT / CAST    A    A
NOTÍCIES DESTACADES
VII Jornades "La diversitat està prou representada en la ficció televisiva?"
20/05/2016


L’objectiu de les jornades és reflexionar sobre el què, el com i el per què de la visibilitat i/o invisibilitat en la representació de la diversitat en les sèries de ficció de proximitat a la televisió.

Una de les preocupacions constants des de que existeix la Mesa, ha estat la d'analitzar des d'un punt de vista qualitatiu però també quantitatiu, la presència de la diversitat d’orígens, de persones migrades, en els diferents espais de ràdio i televisió.

Tot i que ens hem centrat molt intensament i durant un període llarg de temps, a estudiar la qualitat de les informacions que tenien a persones d’origen estranger com a protagonistes, mai no hem perdut de vista el fet que no només es crea una determinada imatge de la realitat i un estat d'opinió mitjançant els telenotícies o els informatiu de ràdio, sinó que també i de manera molt destacada, són les sèries de ficció i la publicitat, elements claus en la creació d'un imaginari col·lectiu al voltant de la immigració.

En el marc de les jornades es lliuraran els VIII Premis per a la Diversitat en les diverses categories: televisió, ràdio, producció audiovisual i trajectòria.

Font: MDA
D'on diries que sóc? Diversitat sociocultural en la publicitat audiovisual
28/04/2016

La Mesa per a la Diversitat amb l'Audiovisual amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Migracom i el Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO), organitzen una Jornada internacional el 3 de maig de 2016 a partir de les 15.00 hores, a l'Aula Magna de la Facultat amb la finalitat de reflexionar i debatre sobre les bones pràctiques inclusives a partir dels resultats de la recerca Publicitat audiovisual i diversitat sociocultural a Catalunya. Materials per a un tractament inclusiu: estereotips, llenguatge, imatge, gènere i valors.

El debat adquireix sentit internacional amb la incorporació de la xarxa Amlat (Xarxa Telemàtica de Comunicació, Ciutadania, Educació i Integració a l'Amèrica Llatina) i de PROCESSOCOM (Processos comunicatius: epistemologia, mediatització, mediacions i recepció) del Brasil.

Font: MDA
Programa "Latituds" "Exilis"
06/10/2015

El programa Latituds comença una nova temporada amb nous capítols sobre drets humans, sostenibilitat i desenvolupament social. La nova temporada s'emetrà els dijous a les 22.35 hores, de l'1 d'octubre al 17 de desembre.

El programa fomenta la reflexió i el debat sobre les activitats que poden millorar la societat i el món, també segueix amb especial atenció els projectes de les entitats socials i de les ONG, i treballa amb l'assessorament de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

En el primer capítol amb el títol "Exilis" es plantegen com es pot afrontar aquest drama des d'un país d'acollida a través d'entrevistes a diverses persones refugiades i entitats que les ajuden, aquestes demanen a les autoritats que s'abordi el tema com un drama humanitari.

Font: MDA
Avís legal    |    Protecció de Dades    |    Mapa Web