RSS 
CAT / CAST    A    A
Altaveu. Matarˇ RÓdio

Dimecres de 13.00 a 14.00h

Programa del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional que vol donar a conèixer iniciatives solidàries que tenen lloc a Mataró.

http://mataroradio.cat/radio/programa/altaveu

Xerrem d'arreu.... Sants 3 RÓdio
Dissabtes de 12.00 a 13.00h. Redifusió dilluns a les 22.00h

Nou espai radiofònic de Sants 3 Ràdio (103.2 FM) dedicat al foment de la interculturalitat i a la difusió social del català.

Xerrem d'arreu... és un espai impulsat per la Taula intercultural del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta (SESHB) i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), on persones de diferents orígens xerren una estona en català sobre temes quotidians. A més, a la part final de cada programa, una entitat del territori explica alguns dels projectes a favor de la interculturalitat que s'estan fent als nostres barris.

Llegir-ne més

Altres Mˇns. RÓdio Cubelles
Segon dijous de mes a les 12.30h. Redifusió a les 23.30h.

Espai mensual de Ràdio Cubelles en el qual es dóna a conèixer a cada programa una cultura diferent d'arreu del món amb les seves particularitats i diversitats. L'espai està coordinat per l'antropòleg Dr. Joan Manuel Cabezas i dirigit pel periodista Josep Lluís Villanueva. Cada programa compta amb un convidat que pertany a la cultura de què es parla i explica la seva experiència personal i les peculiaritats de la seva terra. En ocasions també es convida un especialista per parlar de temes més genèrics, com ara les diferents religions o creences, entre altres aspectes.
Barreja't amb mi. RÓdio Cubelles

Diumenges de 11.00 a 12.00 h. Redifusiˇ de 01.00 a 02.00 h

Programa impulsat per l'Associaciˇ Por Derecho Propio que tÚ per objectiu enriquir els valors humans a travÚs de la barreja i el mestissatge cultural. El programa vol ser un espai de convivŔncia entre els diferents colĚlectius estrangers que viuen a Catalunya i la societat receptora, posar en com˙ les hist˛ries personals i, des de tot all˛ quotidiÓ, acostar costums, anŔcdotes i informacions queácontribueixin a fomentar el coneixement mutu.á

El programa consta de quatre seccions fixes: pa´sos i cultures, itineraris de viatge: hist˛ries sobre la vida de catalans de diferents orÝgens, l'espai de convivŔncia: entrevistes a persones aut˛tones i l'agenda setmanal.á

www.radiocubelles.com

Sudakia Style. Matarˇ RÓdio
Divendres a les 15.00h

Espai radiofònic per donar a conèixer la cultura peruana i llatinoamericana, reivindicant la multiculturalitat com a mitjà per enriquir-nos en la convivència.

http://mataroradio.cat/radio/programa/sudakia-style
El mˇn a Salt. RÓdio Salt
Projecte de l'associació per a la recerca i l'acció comunitària Eina. Es tracta d'un programa radiofònic quinzenal que s'emet a Ràdio Salt des del gener de 2008 i en el qual ara hi participen 24 joves de 16 a 20 anys. L'espai està coordinat per Laia Martin amb un doble objectiu: crear un espai de trobada per a joves i millorar el seu aprenentatge de la llengua.

 

Els 5 cantons. RÓdio Arenys
Dimecres de 20.00 a 21.00h

Un cop a la setmana veïns procedents dels cinc continents es troben per compartir experiències viscudes i somnis comuns a Ràdio Arenys. Es tracta d'una proposta comunicativa que té l'objectiu de fomentar el coneixement entre veïns i veïnes, independentment del seu origen i el temps que fa que viuen a Arenys. Es posen sobre la taula temes d'interès vinculats amb el fet migratori o no i també relaten contes o presenten propostes musicals. L'espai també compta amb un blog.

Llegir-ne més
Nines russes. Badalona comunicaciˇ

De dilluns a divendres, de 19.00 a 21.00 h. Redifusió a les 3.00 h 

Magazine diari que neix el setembre de 2008 per donar veu a les associacions de Badalona, als col·lectius als quals els és més difícil accedir als mitjans de comunicació i als badalonins i les badalonines que treballen per a la convivència a la ciutat.

En la segona temporada de Nines russes, diverses entitats badalonines ja tenen espais propis al programa que parla de cooperació, diversitat cultural i cultura catalana.

http://www.rcb.cat/nines

Pentagrama Salsero. RÓdio Malgrat

Dissabtes de 11.00 a 13.00 h

Programa musical destinat a la població originària de l'Amèrica Llatina de Malgrat i a les persones amants de la música llatina.

www.ajmalgrat.es/actualitat/mitjans_informacio/Programes 

Per tot el mˇn. Matarˇ RÓdio
Divendres de 18.00 a 19.00h

Programa de l'associació musulmana Al Ouahda i Forjadores de la Vida. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya d'un programa radiofònic presentat i dirigit per persones immigrades que té l'objectiu de buscar punts en comú entre les cultures i les religions i parlar dels problemes que són comuns a la població independentment del seu origen.

http://mataroradio.cat/radio/programa/tot-el-mon
Sintonia Matinal. COMRÓdio

De dilluns a divendres de 08.00 a 13.00 há

Sintonia COM (882 OM) forma part de COMRÓdio, una xarxa local de mÚs de 120 emissores municipals. El principal objectiu de l'Ona Mitjana de COMRÓdio (882 OM) Ús contribuir a la integraciˇ dels nous catalans. La programaciˇ estÓ majoritÓriament especialitzada en m˙sica llatina i catalana i en continguts que facilitin la integraciˇ. Es tracta d'afavorir que els oients s'apropin a la realitat del paÝs i que tots plegats ens coneguem millor.

Entre aquesta programaciˇ trobem Sintonia Matinal, un programa condu´t per la periodista Erika OlavarrÝa, d'informaciˇ, entreteniment i divulgaciˇ amb especial atenciˇ a l'actualitat de l'AmŔrica Llatina.

www.latincomradio.comá

Solidaris. Catalunya RÓdio

 

Dissabtes de 13.00 a 14.00 h

Els Drets Humans, la Cooperació i el Desenvolupament tenen el seu altaveu a Solidaris de Catalunya Ràdio. Per segon any consecutiu la Ràdio Nacional de Catalunya aposta per explicar el món des de tots els punts de vista, llegint entre línies, i posant damunt la taula tots els perquès de les balances que compensen i descompensen el món.

Llegir-ne més

Tots x tots. COMRÓdioDe dilluns a divendres de 20.00 a 21.00 h 

Programa que combina la informació internacional, amb especial atenció als països del Tercer Món o en situació de conflicte, amb les informacions relacionades amb les necessitats socials del nostre propi país. El fet migratori té una presència sovintejada al nostre programa i s'ha tractat des de diversos punts de vista.

www.comradio.com   

Veus gitanes, Rromane Glasura
Ràdio per internet nascuda el 2006 que neix de la col·laboració de diferents entitats i dones de la comunitat gitana de la província de Barcelona. Veus Gitanes és una ràdio associativa, oberta i participativa que vol esdevenir un espai de representació i difusió de la cultura, idees i accions del poble gitano i especialment de la veu de les dones, motor de canvi de la comunitat.

La poca visibilitat i presència de les dones gitanes en els medis de comunicació tradicionals i sovint estereotipada n'és un molt important, però no l'únic. És fonamental atorgar un protagonisme de les dones en primera persona. És a dir, que les dones esdevinguin productores en el medi radiofònic creant opinió, reflexió i un diàleg constant, exercint el nostre dret a la comunicació. Així com la creació d'espasi de comunicació i diàleg entre cultures, que aportin cabuda a la pluralitat d'identitats, veus, pensaments i accions de les dones gitanes i del poble gitano.

Llegir-ne més

Voces Latinas. RÓdio RubÝ
Dissabtes, de 16.00 a 17.00 h

Voces Latinas és una finestra oberta al món que ressalta la connexió del col·lectiu llatinoamericà i la cultura catalana. Per mitjà del programa, els oients poden conèixer, aprendre o aprofundir en temes llatinoamericans enllaçats amb l'actualitat a Catalunya.

El programa es divideix en tres grans blocs. El primer és una entrevista de caràcter a una persona vinculada amb Llatinoamèrica per origen o afinitat o bé a un/a representant d'una entitat que traballi per a la integració dels immigrants llatinoamericans. El segon bloc consisteix en una entrevista a un expert sobre un tema d'actualitat que afecti al col·lectiu llatinoamericà a Catalunya. El programa conclou amb un repàs de noticies breus que afecten al col·lectiu llatinoamericà i una agenda cultural amb suggerències d'actes, exposicions i activitats que s'organitzin a Rubí i rodalies i que tinguin relació amb l'Amèrica Llatina o la immigració.

Llegir-ne més
AvÝs legal    |    Protecciˇ de Dades    |    Mapa Web