Altres adreces d'interès

Canal Solidari

Portal on line de notícies i recursos sobre solidaritat, drets humans, cooperació i inclusió social que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre aquestes qüestions, oferint explicacions didàctiques així com idees pràctiques per solucionar diferents problemàtiques, tant en clau local com global.

Llegir-ne més

Global Voices On Line

Projecte internacional sense afany de lucre dedicat al periodisme ciutadà, és patrocinat i es manté a través del Berkman Center for Internet and Society de l'Escola de Dret de la Universitat de Harvard. Els objectius del projecte són: atraure l'atenció cap a les converses més importants i les perspectives que emergeixen des del periodisme ciutadà al voltant del món, facilitar el creixement de noves veus a la societat, defensar el dret a la llibertat d'expressió de manera universal i protegir el dret dels periodistas ciutadans per a informar sobre esdeveniments i opinions sense por a la censura o a la persecució.  

Llegir-ne més

Grup de Treball Estable de Religions

Espai de trobada de representants oficials de les confessions religioses majoritàries a Catalunya. Les comunitats que hi són representades són: la comunitat jueva, la comunitat musulmana, l'església catòlica, l'església ortodoxa i l'església protestant. El grup es va conformar a Barcelona el 2004 i vol ser un referent del diàleg interreligiós. 

Llegir-ne més

Museu de la Història de la Immigració a Catalunya

El MhiC és parcialment obert al públic des del 20 de novembre de 2004. La Masia de Can Serra acull aquesta primera fase del projecte que comprèn una sala d'exposicions temporals i el Centre de documentació del museu que es gestiona com un centre de recursos, atenent les consultes via e-mail. Així mateix, l'espai expositiu té una programació anual que treballa la temàtica migratòria i de diàleg intercultural i també realitza activitats associades a les mostres i activitats educatives. 

Llegir-ne més

Forn de teatre Pa'tothom

És una entitat que es troba al barri del Raval de Barcelona i que està especialitzada en Teatre de l'Oprimit des de l'any 2000. Aquesta modalitat teatral sistematitza diferents metodologies creades pel dramaturg Augusto Boal en els anys 60.

Les seves accions estan encaminades a la defensa dels drets humans i a aconseguir el canvi social, cercant models socials alternatius i lluitant contra les situacions injustes. Paral·lelament han desenvolupat una escola popular d'interpretació.

Llegir-ne més

Forum Social Català

Espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. És un espai d'intercanvi d'experiències, de debat, de mobilització i d'articulació d'entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d'alternatives.

El FSCat vol articular de manera descentralitzada i en xarxa a entitats i moviments socials amb inquietuds similars, involucrats en accions locals i/o internacionals i estimular la reflexió i l'acció a partir d'una democràcia realment participativa.

Unesco Catalunya

Organització no governamental associada al Departament d'Informació Pública de les Nacions Unides des de l'any 1984. Els objectius d'Unescocat són difondre els ideals, documents i activitats de la UNESCO en els àmbits educatiu, del patrimoni, d'accés al coneixement i de sostenibilitat ambiental, fomentar la cultura de la pau, l'educació en valors i en els drets humans, la diversitat cultural i lingüística i el diàleg interreligiós.

Llegir-ne més