Back to top

Observatori MDA

L'Observatori de la Diversitat és un espai de la Mesa on recollim tots aquells programes i reportatges audiovisuals en què la diversitat cultural i la immigració en són protagonistes. Actualment el Fons Documental està format per més d'un miler de treballs audiovisuals que estan a disposició de les persones interessades per a finalitats de recerca.

Els darrers anys hem procurat recopilar totes les experiències de treballs audiovisuals sobre immigració que han realitzat:

  • Televisions i ràdios de Catalunya. 
  • Institucions catalanes - Generalitat, diputacions, consells comarcals i ajuntaments. 
  • Productores
  • Associacions
  • Persones individuals

Tots els materials han estat analitzats a partir de La Pauta d'Anàlisi Bàsica: la diversitat cultural en un producte audiovisual, una guia que va ser realitzada per la investigadora i membre de la Mesa, Doris Boira Bueso. Es tracta d'una taula elaborada com a estructura per a identificar elements presents i absents a cada un dels materials del Fons Documental de la Mesa en diferents blocs: contingut, plantejament, recursos formals i representació de la diversitat cultural. La informació de la Pauta d'Anàlisi Bàsica és disponible per a la consulta juntament amb els materials físics disponibles. 

Les persones interessades a consultar el Fons Documental de la MDA s'haurien de posar en contacte i especificar els materials que els interessen, així com l'ús que en volen fer. 

Títol
Tipologia
Descripcio
Format
FormatD
AnyProduccio
Genere
¡Mesquita NO!
Televisió
Documental sobre el conflicte que es va desencadenar a Santa Coloma de Gramenet arran de la instal·lació d'un oratori musulmà als baixos d'un edifici d'habitatges. Per una banda, hi havia veïns que es queixaven per la presència de la mesquita, per una altra els veïns musulmans que defensaven el seu dret al culte i finalment, representants de l'Ajuntament. Enmig del conflicte van intervenir membres del centre cultural ateneu de Santa Coloma buscant punts de convergència per tal de trobar sortides consensuades. El documental és un recull dels diferents plantejaments de cada un dels actors implicats en el conflicte i de la resposta que les institucions hi van donar.
Dvd
MD-167
2005
Documental
10 cites
Televisió
"10 cites" és una sèrie de 13 capítols que enseny històries de convivència entre parelles lingüítiques, una pràctica habitual del programa de Voluntariat per la Llengua que cada vegada té més participació i que consisteix a posar en contacte voluntaris que volen llançar-se a parlar català i voluntaris que parlen català habitualment. Les parelles es comprometen a tenir 10 cites com a mínim per parlar de les seves coses.
Altres
On line
2009
Reportatge
15 anys de re-evolució
Altres
Reportatge sobre la història de l'Agenda Llatinoamericana Mundial que es va crear el 1992, els projectes que està portant a terme i els objectius que persegueix. A través d'entrevistes realitzades a persones involucrades amb l'Agenda es mostren els materials que distribueixen en el marc de la seva tasca pedagògica així com el projecte d'Anada i Tornada amb Nicaragua.
Dvd
MD-008
2006
Reportatge
18.12.06. Dia internacional del migrant
Altres
Reportatge sobre la celebració del Dia Internacional del Migrant (18.12.06) que recull els testimonis de persones que hi van participar, les diferents actuacions artístiques que hi van tenir lloc així com la fira multicultural que es va realitzar.
Dvd
MD-009
2006
Reportatge
30 de diciembre
Altres
Els pares de l'Alícia, es queden sense feina perquè tanca la fàbrica del poble, així que van a la ciutat a buscar un futur més pròsper. Els seus avis li expliquen a la néta que ells també van haver d'emigrar a Alemanya per buscar feina. D'aquesta manera, la nena pren consciència sobre les causes i conseqüències de la pobresa i els motius que poden portar a les persones deixar enrere el seu país d'origen.
Dvd
MD-010
2006
Altres
30 minuts. "L'Islam en nom de la por"
Televisió
En el reportatge som testimonis de com els petits grups contra l'Islam actius a Internet obtenen un extraordinari impacte mediàtic i de com el seu discurs aconsegueix introduir-se fins i tot entre certs sectors d'esquerra. Es tracta d'oposar islam a democràcia i laïcitat a republicanisme. Després dels atemptats de l'11S i de nous fluxos d'immigració, antics conceptes com integració, multiculturalisme o "la França de tothom" han estat substituïts per la incertesa i la por. I, en aquest canvi d'actitud, hi té molt a veure el discurs, no formalment ni estèticament d'extrema dreta, llençat pels grups antiislamistes. En el reportatge hi ha testimonis dels mateixos líders de l'activisme anti islam -les accions dels quals es multipliquen extraordinàriament per la xarxa-- i d'analistes que qüestionen obertament els fantasmes que van arrelant en la societat francesa.
 
 
Reportatge
30 minuts. Àfrica, anar i tornar
Televisió
Reportatge sobre la relació que porten amb el seu país d'origen senegalesos instal·lats a Catalunya i que viuen a cavall entre Catalunya i Senegal. El reportatge explora els nous models familiars, les conseqüències de les trameses bancàries que surten dels països de recepció de la immigració així com els projectes que realitzen les persones immigrades a Catalunya per al Senegal que busquen alternatives a l'enviament mensual de diners a les famílies.
Dvd
MD-102
2004
Reportatge
30 minuts. Amb dret a la llengua
Televisió
Bloc de dos reportatges que tracten l'estat de la llengua catalana. El primer reportatge tracta sobre l'absència de la llengua catalana en l'àmbit jurídic. El segon reportatge tracta sobre la possibilitat de viure plenament en català. El reportatge tracta diversos aspectes de la vida en català: l'oci, la comercialització de diversos productes, l'ensenyament superior així com el seguiment d'experiències pioneres per afavorir l'acollida de treballadors immigrants i el coneixement de la llengua, com les parelles lingüístiques de voluntaris i persones migrades a Osona.
Dvd
MD-313
2003
Reportatge
30 minuts. Amb feina i amb papers
Televisió
Reportatge sobre la contractació d'immigrants en origen que està portant a terme el sindicat Unió de Pagesos des de fa tres anys per cobrir les intenses necessitats de la campanya de recollida de fruita. Aquest estiu han contractat temporalment unes 600 persones majoritàriament de Colòmbia i el Marroc, ja que les feines agràries no estan gaire ben considerades per els aturats catalans. També es tracta l'experiència d'un empresari de l'hostaleria que, pel seu compte, ha decidit anar a Bulgària a buscar personal qualificat pel seu establiment.
Dvd
MD-262
2001
Reportatge
30 minuts. Buscant el millor camí
Televisió
A Barcelona es va celebrar el primer Congrés de la Joventut Gitana de Barcelona que va aplegar 300 congressistes, en el context de l'any contra el racisme a Europa. A Europa hi ha més deu mil gitanos, gran part dels quals viuen en la pobresa i aquest congrés pretén ser una plataforma pera la reclamació dels drets dels gitanos i per analitzar com ha d'afrontar el futur la comunitat gitana. Han viatjat a Barcelona gitanos d'arreu d'Europa - periodistes, sociòlegs, treballadors de drets humans…- que debaten al voltant de les problemàtiques que afronten i com superar-les. El reportatge mostra com es desenvolupa el congrés i també segueix a partir de dues participants del congrés la situació dels gitanos a Finlàndia i Hongria.
Dvd
MD-256
1997
Reportatge
30 minuts. Començar de nou
Televisió
Reportatge especial amb motiu de l'inicia del curs escolar. Un equip del K3 ha seguit durant tot un any el primer curs d'un grup d'alumnes migrats en l'institut Can Puig de Sant Pere de Ribes tan a l'aula d'acollida com a les aules convencional. El reportatge està format a partir d'entrevistes als nois i a les noies nouvinguts així com als professors i companys de classe al llarg de tot un any.
Dvd
MD-266
2005
Reportatge
30 minuts. El carrer de la cera
Televisió
Reportatge sobre la diversitat al Carrer de la Cera, al barri del Raval. L'arribada de la immigració extracomunitària ha canviat el barri que ha viscut en la diversitat des de fa més de 500 anys amb l'arribada de gitanos vinguts d'arreu. Més endavant van arribar milers d'andalusos i gallecs que també es van instal·lar al barri del Raval. Alguns veïns del barri, però, troben en la immigració extracomunitària una amenaça a la seva identitat i això ha provocat que marxessin del barri. Alhora, també hi ha molts treballadors i estudiants que es muden al carrer de la Cera per què consideren que és un carrer més lliure i enriquidor.
Dvd
MD-317
1996
Reportatge
30 minuts. El Ejido, en flames
Televisió
El Ejido ha sigut l'escenari de greus enfrontaments iniciats pels veïns del poble contra els immigrants marroquins. El atacs racistes van començar després de l'assassinat de tres persones d'Almeria en mans de persones d'origen marroquí, un fet puntual que ha portat a la criminalització de tota la comunitat. Durant tres dies, grups incontrolats han incendiat habitatges i botigues de magrebins així com d'associacions que treballen per als drets de les persones migrades, amb total passivitat de les forces policials. El reportatge analitza els fets a partir d'entrevistes a veïns i a persones afectades durant els brots racistes i fent un seguiment de la successió de fets.
Dvd
MD-258
2000
Reportatge
30 minuts. El viaje
Televisió
"El viaje" és com s'anomena al Marroc la travessia des del país magrebí fins a Europa en situació irregular per trobar feina. L'any anterior al reportatge un camió on s'amagaven desenes d'immigrants va bolcar a Capmany, provocant la mort d'11 magrebins i va posar de manifest l'existència de màfies que s'enriqueixen a costa de les persones que immigren irregularment. El reportatge mostra com es desenvolupa aquesta travessia il·legal des del Marroc fins arribar a Catalunya i analitza l'existència de les màfies que trafiquen amb persones migrades.
Dvd
MD-257
1998
Reportatge
30 minuts. Els 11 del Raval
Televisió
Fa gairebé un any i mig que onze ciutadans d'origen pakistanès i indi són a la presó sota la greu acusació de voler fer diversos atemptats amb bomba al metro de Barcelona i altres ciutats europees. Segurament, l'Audiència Nacional els jutjarà aviat i es podrà fer més llum sobre un cas ple d'interrogants. El reportatge dóna veu a les institucions, als familiars dels detinguts i a juristes. També analitzar la figura del confident, F1.
Altres
On line 15/03/09
2009
Reportatge
30 minuts. Entre el somni i el malson
Televisió
Reportatge que retrata l'experiència de Mustafa Balde, Bridget Abena i Mohamed Afani que van arribar a Catalunya quan eren nens, completament sols, i ara tenen la majoria d'edat i, per tant, sense la tutel·la administrativa. Les històries d'aquests nois es creuen en un curs d'hostaleria del Casal d'Infants del Raval per on han passat o encara estudien els 3 protagonistes. Veiem com els seus esforços per aconseguir papers, formar-se, trobar feina i un lloc on viure poden arribar a ser angoixants, malgrat els ajudes i el suport que reben d'entitats i administracions públiques… El relat incorpora un videoclip fet per ells mateixos.
Altres
http://www.tv3.cat/pprogrames/30minuts/30Seccio.jsp
2010
Reportatge
30 minuts. Equador: 55 ptes/min
Televisió
A partir del 1996 molts ciutadans equatorians han vingut a viure a Catalunya com a conseqüència de la crisis econòmica i política que s'hi viu. Des de llavors, és una de les comunitats que creix més ràpidament. Majoritàriament vénen aquí ja que tenen facilitat per entrar a l'estat espanyol amb visat de turista i és el col·lectiu d'estrangers que creix més ràpidament. El reportatge és focalitza en els locutoris, que s'han convertit en el cordó umbilical que uneix les persones que han migrat a Catalunya amb la família que han deixat a l'Equador.
Dvd
MD-261
2001
Reportatge
30 minuts. Fills de dos móns
Televisió
L'enduriment de la llei d'estrangeria i la percepció negativa de la societat sobre la immigració afecta als fills de les persones migrades, una generació que ha nascut i/o viscut des de ben petits a Catalunya. El reportatge analitza com afecta l'estigmatització de la immigració als fills de les persones migrades a través d'entrevistes a diversos joves. El reportatge també mostra com s'ha viscut el procés migratori a altres països amb una gran presència de la immigració com França o la Gran Bretanya.
Dvd
MD-264
2003
Reportatge
30 minuts. I tu, d'on ets?
Televisió
L'any 1993, el programa "30 minuts" va entrevistar una cinquantena de nois i noies de diferents edats que vivien a Catalunya i eren fills d'estrangers. Ara es retroben amb alguns d'ells, tots adults, per saber com els ha anat en la vida i perquè expliquin com és aixó de viure a Catalunya tenint arrels estrangeres: com es forgen les identitats? Pateixen alguna discriminació? Se senten catalans? O potser NO?.En total són vuit personatges: dos d'origen xinès, Lluís Kao i Juan Carlos Lee, que viuen a Barcelona; dos d'origen marroquí, Hamid Benhammou, natural de les Planes, a Sant Cugat del Vallès, Sana Maadi, que viu a l'Escala; i quatre germans originaris de Mataró: Lamin, Joko i Babou Cham, nascuts a Gàmbia i vinguts a Catalunya de nens, i Awa Cham, que ja va néixer a Llavaneres.
Altres
http://www.tv3.cat/videos/4097070
2012
Reportatge
30 minuts. La Xina d'aquí
Televisió
Reportatge del programa "30 minuts" que s'endinsa a la comunitat xinesa de Catalunya a través dels testimonis de tres joves que van arribar a Catalunya en plena adolescència.
Altres
MD-338
2010
Reportatge
30 minuts. Ni ofici ni benefici
Televisió
La bonança econòmica de Catalunya ha reduït la taxa d'atur fins el punt que trobar treballadors en determinats sectors ha esdevingut un problema. Així que actualment els empresaris no troben treballadors especialitzats per a sectors com la construcció, el metall i el tèxtil. La manca de mà d'obra en aquests sectors pot frenar el creixement econòmic. El reportatge analitza com s'han distanciat les necessitats de les empreses i les demandes dels treballadors i treballadores i com es pot trobar un equilibri a través de la formació específica en treballs manuals a dones i persones migrades. També es segueix la visita d'un grup d'alumnes de quart d'ESO que visiten una empresa del sector mecànic i escoltem les seves opinions respecte el seu futur professional. El reportatge també segueix les experiències d'empreses que realitzen cursos formació especialitzada a dones i persones migrades en oficis tradicionalment exercits per homes com paletes, fusters o torners. Problemes d'àudio.
Dvd
MD-307
2000
Reportatge
30 minuts. Parelles de tots colors
Televisió
Un equip de Televisió de Catalunya entrevista a 15 parelles formades per persones migrades a Catalunya i persones autòctones. Les parelles expliquen com viuen el mestissatge en el si de les seves famílies i com s'expressa cap a la societat. A través de les experiències de les diferents parelles també veiem com conviuen les diferents realitats culturals i com s'enriqueixen sense que un dels dos hagi de renunciar a la seva cultura.
Dvd
MD-259
2000
Reportatge
30 minuts. Recuperar la Pau
Televisió
Reportatge sobre el barri de la Pau, que es troba entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Un barri amb un dels índexs més elevats d'immigració. Concretament un 40% de la població és d'origen estranger, en un barri on gran part de la població autòctona prové de la immigració interna dels anys 60. Gran part d'aquest percentatge són magrebins o xinesos, dues comunitats que competeixen en laboralment i comercialment. Aquest canvi demogràfic ha modificat el barri i ha comportat en determinats àmbits malestar per la competència laboral i comercial on s'hi afegeixen les diferències culturals i religioses.
Dvd
MD-265
2003
Reportatge
30 minuts. Solidaris fora de la llei
Televisió
Reportatge que mostra l'arribada de les persones que travessen l'estret de Gibraltar il·legalment i la rebuda que troben un cop arribats a la costa d Cádiz. Si han aconseguit arribar al Camp de Gibraltar sense ser detectats pels cossos policials hi haver sobreviscut a la travessia clandestina s'amaguen a les muntanyes sense cap mitjà per sobreviure. La població del camp de Gibraltar i diverses organitzacions no governamentals donen ajuda a aquestes persones i han creat una xarxa solidària per evitar que caiguin en mans de màfies. Diverses persones migrades i persones que els donen assistència bàsica de manera voluntària reflexionen al voltant del fet migratori i la recent aprovada Llei d'Estrangeria.
Dvd
MD-260
2001
Reportatge
30 minuts. Travessia clandestina
Televisió
Per primera vegada, un equip de televisió ha fet el trajecte d'una pastera entre el Marroc i l'illa canària de Fuerteventura. Els periodistes francesos Gregoire Deniau i Olivier Jobard van anar amb un grup de 36 persones que van sortir de les costes de Marroc i van fer la travessia fins a les Canàries en un viatge duríssim. La càmera va seguir tots els preparatius d'aquest viatge clandestí, i revela la duresa d'un viatge que, dia sí dia també, porta marroquins i sudsaharians a les portes d'Europa. Les famílies dels immigrants van haver de pagar mil euros per persona per tenir plaça en una embarcació precària i per jugar-se la vida en l'intent d'arribar a algun punt de les costes europees.
Dvd
MD-102
2004
Reportatge
30 minuts. Un peu a cada banda
Televisió
La immigració boliviana és un fenomen recent. Fa deu anys, una profunda crisi econòmica va expulsar tres milions de bolivians, la tercera part de la població del país, cap a l'estranger en busca de fortuna. Sense experiència d'exili, formen la comunitat de sense papers més nombrosa d'Espanya. Per a ells, el seu "El Dorado" s'ha convertit en un malson.
Altres
On line 15/03/09
2009
Reportatge
30 minuts. Una mesquita a Premià
Televisió
La polèmica generada al voltant de la construcció d'una mesquita i en un solar al centre de la població ha disparat totes les alarmes polítiques i socials. Al poble s'han viscut diferents manifestacions contràries a la construcció de la mesquita així com manifestacions de signe contrari, per la tolerància i pel dret dels musulmans a construir la mesquita. La que va tenir lloc el 18 de maig va tenir com a portaveu Josep Anglada, un conegut exmembre de l'ultradreta espanyola i líder d'un partit xenòfob i racista, de qui al reportatge se n'elabora un perfil i se'n fa un seguiment. Al mig del conflicte, l'administració ha buscat solucions intermèdies sense gaire resultats.
Dvd
MD-263
2002
Reportatge
A dues bandes
Televisió
A partir de la presentació de la vida d'un noi immigrant s'obre un debat amb persones nouvingudes i representants d'institucions que treballen per a l'acollida de la immigració debaten sobre temàtiques relacionades amb els drets i deures de les persones immigrades.
Dvd
 
1998
Altres
Actua "Cor Àkan"
Televisió
Actua és un programa que explica diferents projectes de dinamització social a través de les arts escèniques que es realitzen arreu de Catalunya. El capítol "Cor Àkan" fa servir la música i la poesia com a eines d'integració, el grup està format per immigrants en situacions molt precàries. L'associació gironina del mateix nom els dóna aixopluc, suport econòmic i emocional i els proporciona orientació. Un element important d'integració són les classes de català on va sorgir la idea d'organitzar una trobada de cant a la setmana. La música ha estat un dels motors de la seva adaptació a Catalunya i a la llengua catalana. El cat, com a llengua universal que uneix pobles i fa compartir emocions universals.
Dvd
MD- 372
2012
Documental
Actua "Voces"
Televisió
Un projecte de cohesió per què els nens descobreixin la música "no és una escola de música és una escola de la vida amb un missatge de pau i solidaritat". Orquestra i formació coral de més de 90 nens de families majoritàriament immigrants que assagen cada setmana al Centre Cívic Les Basses, al districte de Nou Barris de Barcelona. El projecte s'inspira en les orquestres juvenils de Veneçuela, un projecte d'alfabetització musical. Un retrat de nens de famílies humils que veuen com se'ls obren les portes del món i la vida que tenen al davant, gràcies a l'aprenentatge d'un instrument i a sentir-se reconeguts, inclosos, formant part d'un grup multicultural. En les entrevistes que es fan als nens i nenes que participen en el projecte manifesten la seva opinió sinceres sobre els companys i companyes, expressions com: "no té importància d'on venen i els seu orígens, la base de l'enteniment és el diàleg"
Dvd
MD-373
2012
Documental
Àfrica, les noves arrels. Especial informatiu
Televisió
Especial informatiu de Televisió de Catalunya dedicat a parlar de l'Àfrica. L'especial es desenvolupa a través de la conversa entre el sociòleg Edmundo Sepa; l'expert en cooperació i desenvolupament, Amadou Bocar Sam; l'africanista Alfred Bosch; i el director de l'àrea d'internacional de Televisió de Catalunya, Martí Anglada. Enmig de la conversa van apareixent diferents reportatges. El primer tracta sobre la situació socioeconòmica de Ghana i sobre l'impacte de la SIDA al país. També hi ha un reportatge sobre la convivència de persones de l'Àfrica sud-sahariana que viuen a Catalunya. Finalment hi ha un reportatge sobre Sud-Àfrica.
Dvd
MD-269
2003
Reportatge
Àgora. Debat immigració
Televisió
Debat arran de les tancades a l'església de Santa Maria del Pi de Barcelona i la vaga de fam de diverses persones migrades per l'entrada en vigor de la llei d'estrangeria. El programa compta amb l'entrevista al filòsof i professor de Ciència Política, Sami Naïr. El periodista Ignacio Ramonet elabora un perfil de la personalitat i tasca de Naïr. Després de l'entrevista a plató, el filòsof respon a les preguntes de les persones del públic, majoritàriament d'origen estranger.
Dvd
MD-311
2001
Entrevistes
Àgora. Debat sobre immigració
Televisió
Debat amb motiu de la nova Llei d'Estrangeria en què hi participen: el President del CITE, Miguel Pájares; el sociòleg Josep Berdaguer, la inspectora d'ensenyament Agnès Gradailla i Lotfi Bousetta, mediador intercultural. Per a iniciar el debat el programa s'obre amb un reportatge sobre diversos apartats de la llei d'estrangeria i el testimoni d'un jove equatorià que viu indocumentat a Barcelona. Les persones del públic són membres de diverses associacions que treballen per la integració de persones migrades i estudiants universitaris que també participen al debat. Tots ells debaten sobre la convivència al voltant de la feina, l'escola així com altres temàtiques vinculades al fet migratori.
Dvd
MD-311
2000
Altres
Àgora. Els Altres catalans
Televisió
Debat en què hi participen: Mirela Botescu, mestra a Romania i mediadora intercultural. Carmen González, professora de Ciència Política a l'UNED. José María Mendiluce, exdiputat del Parlament europeu; Carles Navales, escriptor i assessor en temes d'immigració; Luis Racionero, escriptor i exdirector de la Biblioteca Nacional; i Xavier Sala i Martin, economista i catedràtic de la Universitat de Columbia i de la UPF. Els contertulians debaten temes relacionats amb la immigració. El debat es centra en la necessitat o no de la immigració i sobre la convivència social. Finalment hi ha un apartat dedicat a recomanar llibres relacionats amb la temàtica tractada.
Dvd
MD-315
2006
Altres
Àgora. Entrevista Pasqual Maragall
Televisió
Entrevista al president del Partit dels Socialistes de Catalunya, Pasqual Maragall, en què parla dels grans temes de Catalunya, entre ells, la immigració i la llei d'estrangeria. A part de les preguntes de l'entrevistador, Maragall també respon a les preguntes dels estudiants de periodisme de la UAB i la Ramon Llull.
Dvd
MD-304
2001
Entrevistes
Àgora. Immigració, Trencar el tabú
Televisió
Després dels últims fets al municipi de Salt entre els veïns autòctons i els d'origen estranger per motius de l'increment de la inseguretat ciutadana, i els conflictes registrats a Vic en negar-se el seu alcalde a empadronar els "sense papers" per frenar l'augment de "pisos sobreocupats", el tema de la immigració torna a estar més viu que mai. A la taula hi ha l'alcaldessa de Salt (Gironès), Iolanda Pineda; l'alcalde de Manlleu (Osona), Pere Prat; Josep Cosconera, alcalde de Guissona (Segarra), i Ferran Bel, alcalde de Tortosa (Baix Ebre).
Altres
 
2010
Altres
Àgora. Multiculturalitat o integració?
Televisió
Debat al voltant dels problemes de convivència que pot generar el fet migratori, especialment pel que fa a la discriminació de gènere. Els contertulians són: Dolors Bramon,professora d'estudis àrabs i islàmics de la UB; Pilar Rahola, periodista; Taoufick Cheddadi president de la Comunitat musulmana de Badalona i imam; Lídia Falcon, presidenta del partit feminista d'Espanya i advocada; i Salwa Elgharbi experta en immigració membre del departament de drets humans i diversitat d'Unescocat. El debat es desenvolupa fonamentalment al voltant de temes de gènere en territoris islàmics així com de persones musulmanes migrades a Catalunya.
Dvd
MD-308
2009
Altres
Àgora. Racisme a El Ejido
Televisió
Entrevista des de plató amb el Defensor del Poble d'Andalusia, José Chamizo, per tractar el tema dels brots racistes a El Ejido. Chamizo reflexiona al voltant dels barracons que les institucions han construït per albergar, provisionalment, a les persones migrades que es van quedar sense habitatge després dels incidents o que vivien en condicions infrahumanes. També reflexiona al voltant de la situació que es viu a El Ejido després que es donessin per acabats els incidents xenòfobs més greus.
Dvd
MD-314
2000
Entrevistes
Àgora: Queden papers per a tothom?
Televisió
Debat sobre la immigració a Catalunya amb la participació de Francesc Sanuy, advocat; Manuel Pimentel, editor i exministre de treball; Pedro Scharwz, catedràtic d'economia; Tahar Ben Jelloun, escriptor i Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada. El debat es desenvolupa bàsicament al voltant del mercat de treball i els models d'integració. Finalment el debat conclou amb una selecció de llibres relacionats amb el fet migratori des de diversos àmbits.
Dvd
MD-309
2006
Altres
Altaveu
Ràdio
Programa del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional que vol donar a conèixer iniciatives solidàries que tenen lloc a Mataró.
Cd
MD-103
2007
Altres
Altres móns
Ràdio
Espai mensual de Ràdio Cubelles en el qual es dóna a conèixer a cada programa una cultura diferent d’arreu del món. L’espai està coordinat per l’antropòleg Joan Manuel Cabezas i dirigit per el periodista Josep Lluís Villanueva. Cada programa compta amb un convidat que pertany a la comunitat de què es parla i explica la seva experiència personal i les peculiaritats i costums de la seva terra i la seva cultura. En ocasions també es convia un especialista per parlar temes més genèrics, com religions o creences…
Cd
MD-335
2009
Reportatge
Amb ulls de nen "Diversitat"
Televisió
Sèrie de 13 capítols i un específic sobre la diversitat. A través de la formulació de preguntes com: Què vol dir ser diferent? Haver nascut a un altre lloc? Tenir problemes per aprendre? Ser sord?...La diversitat és enriquidora però no sempre és fàcil d'atendre o d'acceptar. Els nens hi conviuen i expliquen com els fa sentir que algú els consideri diferents. Marcel de 9 anys, és el tercer d'una familia de 4 fills i és sord profund com la seva mare. Va a una escola inclusiva on la majoria d'alumnes són oients i ell voldria que en el futur la gent el valorés més enllà dels seu audifons. L'Elsa i la Dana, van nèixer a la Xina. Els seus pares les van adoptar de ben petites. Elles es consideren catalanes però són conscients que el seu origen i les seves faccions desperten curiositat. El documental també inclou entrevistes a nens i nenes sobre: Qiè vol dir ser diferent? Què et sembla que siguin dels diferents? Com és conviure amb gent d'arreu del món?
Altres
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/amb-ulls-de-nen/capitol-5-diversitat/video/4893251/
2014
Documental
Amics, conegut i saludats
Televisió
Programa de debat que tracta temes rellevants en la societat catalana amb especialistes i personatges populars relacionats amb el tema que es tracta. En aquest cas, els convidats - experts i tècnics en immigració- debaten sobre la immigració, juntament amb el públic, que està format per persones immigrades a Catalunya que expliquen les seves experiències personals. A partir de diverses dades estadístiques en relació al fenomen migratori a Catalunya i de les aportacions del públics, els diversos contertulians obren el debat.
Dvd
MD-104
2007
Altres
Anònims:compartir el futur. Immigració a Catalunya
Televisió
A partir dels disturbis als suburbis francesos el programa es preguntat si una situació similar podria tenir lloc a Catalunya i les raons que van provocar les revoltes dels anomenats segona generació d'immigrants, malgrat haver nascut a França. A través d'entrevistes a la gent del carrer, el programa busca donar respostes això com obrir nous interrogants en relació al futur de la convivència intercultural.
Dvd
MD-105
2005
Reportatge
Argentina. La lluita per la dignitat
Televisió
Capítol del programa Millenium dins de la programació específica sobre diversitat cultural D’aquíd’allà que reflexiona sobre la lluita dels argentins per recuperar la dignitat. Aborda la lluita pels desapareguts de la dictadura, dels esforços per recuperar la memòria històrica, la identitat del país i per fer la sentir la seva veu internacionalment. _x000D_ _x000D_ El debat compta amb la participació de: Esperanza Labrador, una de les mares de la Plaza de Mayo, a qui els militars li van assassinar el marit, el fill i la jove i encara té un altre fill desaparegut des del 1976; Jesús María Santos, que ha escrit la biografia d’Esperanza; Dante Bertini, artista polifacètic que va emigrar de l’Argentina el 1975 i que ha recopilat una cinquantena de poemes escrits per autors argentins de Barcelona ; el metge psicoanalista Jorge Belinskiy, emigrat a Barcelona el 1976 i que ha escrit diversos llibres, el darrer ‘Lo imaginario: un estudio’; Antonio Tello, poeta i periodista que va marxar de l’Argentina el 1975 amb una trentena d’obres publicades.
Altres
http://www.tv3.cat/actualitat/352920/Argentina-La-lluita-per-la-dignitat-a-Millennium
2011
Altres
Asha, la filla del Ganges
Altres
Documental basat en els best-seller autobiogràfic amb el mateix títol d'Asha Miró, que va ser adoptada quan tenia set anys per una família catalana en un orfenat de l'Índia. Després d'anys des del moment de la seva adopció l'Asha, aterra a l'Índia buscant les seves arrels, els seus pares biològics i respostes als seus dubtes identitaris.
Dvd
MD-242
2003
Documental
Aula d'Acollida Escola Arrels
Ràdio
Programa elaborat pels tutors de l'aula d'acollida de l'escola Arrels de secundària de Solsona en què els professors entrevisten els estudiants de procedències ben diverses que expliquen les seves vivències, sentiments i reflexions des del moment d'emigrar, l'acollida i la integració.
Cd
MD-107
2006
Altres
Avui xerrem…
Ràdio
Avui xerrem..., és un nou programa radiofònic, on persones de diferents orígens xerren una estona en català sobre temes quotidians. A més, a la part final de cada programa, una entitat del territori ens explica alguns dels projectes a favor de la interculturalitat que s'estan fent als nostres barris.
Altres
 
2010
Altres
Babel en TVE
Televisió
Després de 5 anys de trajectòria del programa Els nous catalans a La2 la cadena estatal ha decidit exportar el producte a tot el territori espanyol. El nou programa, de mitja hora de durada, s'estructura en quatre seccions: el reportatge que es centrarà en un aspecte de la actualitat; sabors, en què coneixerem les relacions entre gastronomia i cultura; el caleidoscopi, un espai format per relats de la vida quotidiana; i, finalment, una secció en què es dóna veu a persones de la societat diversa.
Altres
www.rtve.es/television
2009
Reportatge
Bagdad. Tan lluny i tan a prop
Televisió
Les guerres que ha patit l'Iraq han obligat molts dels seus ciutadans a emigrar i a establir-se en una terra que els acollís. La diàspora de ciutadans badadís s'ha estès per Europa i per l'Orient Mitjà. Avui viuen en pau, però no han deixat de mirar enrere en cap moment, amb el desig de tornar al més aviat possible.
Altres
http://www.tv3.cat/videos/3651910
2011
Reportatge
Balseros
Altres
Pel·lícula de seguiment del trajecte migratori de set cubans cap als Estats Units i també dels seus familiars i amics. El projecte va començar l'estiu de 1994 quan un equip de televisió va entrevistar als cubans just abans de la seva escapada. Un temps més endavant el mateix equip va localitzar al campament de refugiats de la base nord-americana de Guantánamo els que havien sigut rescatats a alta mar. Ja han passat set anys quan l'equip es retroba amb els personatges per tal de mostrar l'evolució que han viscut ja sigui als Estats Units o a Cuba.
Dvd
 
2002
Documental
Banda ampla. Com ens veuen els immigrants
Televisió
Donar a conèixer l’opinió tenen de Catalunya com a país i com a societat, i debatre també sobre si la integració és fàcil o més aviat complicada. Les persones del plató són majoritàriament procedent d’altres països i expressen quins són els aspectes que més els van sorprendre de la vida a Catlunya
Altres
http://www.tv3.cat/videos/3096830/Com-ens-veuen-els-immigrants
2010
Altres
Barcelona 07. Veïns
Televisió
Reportatge sobre els moviments veïnals del barri barceloní de Trinitat Nova. El reportatge recull com el districte ha passat de ser un barri dormitori sense serveis a transformar-se en un barri amb moviments socials i amb forta presència de l'associacionisme. També ens presenten el reconeixement del treball que fan els nens i joves del barri amb la Ràdio TNT en els premis d'educació en el lleure.
Dvd
MD-108
2007
Reportatge
Barcelona, any 1
Televisió
Després de l'experiència amb Barcelona any zero, aquesta segona temporada del programa retroba els personatges que van protagonitzar algun capítol l'any anterior per conèixer com han canviat ells i com ha canviat la seva percepció de la ciutat. A cada capítol es fa el seguiment de dues persones.
Dvd
MD-288
2009
Reportatge
Barcelona, cruïlla de cultures
Altres
Reportatge que resum el flux migratori que ha viscut Barcelona històricament, així com l'explicació del projecte educatiu de Ciutat de Barcelona i els projectes que en formen part: El Fòrum educació i immigració, el projecte Xamfrà i el projecte de mediació intercultural de pont entre escoles i famílies.
Dvd
MD-109
2006
Documental amb entrevistes
Barcelona. Any Zero
Televisió
Reportatge que recull els testimonis de persones de diferents procedències, edats i diferents condicions socioeconòmiques que fa menys d'un any que viuen a Barcelona. Cada capítol es centra en un barri barceloní en concret i, a través dels protagonistes de cada episodi, coneixem espais comuns del barri i la quotidianitat intercultural.
Dvd
MD- 281
2008
Reportatge
Barreja't amb mi
Ràdio
En cada programa coneixem la realitat d'un país diferent de la mà d'alguna persona originària del país en qüestió que ens explica la història, gastronomia, tradicions i atractius turístics. El programa consta d'altres entrevistes que desgranen diferents temàtiques que afecten a la immigració a través, també, de músiques i articles periodístics. Des de la pròpia veu de diverses dones migrades coneixem les seves realitats així com informacions i vivències que les afecten des d'una visió positiva.
Cd
MD-110
2008
Altres
BCN Colors
Televisió
Documental que fa un seguiment de la vida de diverses persones migrades a Barcelona per tal d'escoltar-ne les seves reflexions. El documental està format a partir dels testimonis de la Rukhsana, originària del Pakistan, el Samir, originari del Marroc, la Marités, originària de Filipines, Plinio, originari de la República Dominican i l'Octavio, nascut a Guinea Bissau. Tots ells reflexionen al voltant dels seus motius per migrar i com valoren la seva experiència personal a Barcelona.
Dvd
MD-280
2001
Documental amb entrevistes
Berga, un lloc d'arribada
Altres
Documental dividit en sis capítols: Un lloc d'arribada, Una nova llengua: el català. Una nova cultura: la catalana. Una nova feina. Reflexions sobre el viatge i Els berguedans i les berguedanes. El documental està format per les opinions i reflexions de sis persones migrades a Berga sobre aquests la cultura, la llengua i la feina a Catalunya a partir de les seves experiències de vida.
Dvd
Material de sensibilització MD-272
 
Documental
Bitllet d'anada
Televisió
Recull de testimonis de vuit ciutadans de diferents orígens migrats al Baix Penedès que expliquen el procés migratori que han viscut i reflexionen sobre el seu entorn laboral, educatiu i familiar. A partir de la personalització del fet migratori, el reportatge fa un repàs del paper que ha jugat la immigració a la ciutat d'El Vendrell i a la comarca, els canvis demogràfics que han viscut i la relació entre tots els ciutadans.
Dvd
MD-111
2005
Reportatge
Busco feina
Altres
Reportatge basat en els testimonis de persones que han emigrat en busca de feina a Catalunya. Els protagonistes expliquen perquè van venir, quina és la primera feina que van realitzar, la situació legal en la que es troben, la inestabilitat que suposa estar de manera irregular a Catalunya, el procés d'integració que han viscut, les condicions laborals sota les quals treballen i la relació que porten amb el sindicat.
Dvd
MD-112
2006
Reportatge
Cal parlar de llengua
Televisió
Programa sobre el català dues edicions de les edicions del qual, reflexionen sobre els canvis que suposa el fet migratori en relació a la llengua. Es debat el paper de la llengua com a instrument de cohesió social així com dels diferents reptes que ha d'afrontar en relació als canvis socials que viu Catalunya.
Dvd
MD-014 a MD-017
2006
Altres
Canto Popular Latinoamericano
Ràdio
Programa dedicat a la música llatinoamericana i als diversos esdeveniments culturals que tenen lloc arreu del món relacionat amb la música i la cultura llatinoamericana. El programa també compta amb les entrevistes amb alguns dels músics de les propostes musicals que ofereixen.
Cd
MD-148
2008
Musicals
Canvia el xip!
Altres
La Fundació Atlas d’Igualada, produeix una sèrie de càpsules per combatre el racisme i trencar els estereotips a fi i efecte com s'anomena la campanya de "canviar el xip!" a la població sobre alguns temes que alimenten la xenofòbia i el racisme._x000D_ És una eina per afavorir dins del nostre entorn actituds i percepcions més positives i integradores de la diversitat sociocultural.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=GfrBww9OcsU
2014
Altres
Cardedeu, cruïlla de camins
Altres
Curtmetratge sobre la vida de diferents persones d'origen marroquí de diferents edats que viuen a Cardedeu. La protagonista és la Karina, una noia jove que s'enfronta al dilema de decidir si vol posar-se el hijab o no. Paral·lelament, també presenciem una conversa entre persones d'origen magrebí i català que debaten sobre com poden materialitzar un curtmetratge que reculli els treballs dels participants dels tallers de teatre. Els diferents interlocutors expliquen les seves experiències en el moment de deixar el Marroc i la vida que porten actualment a Cardedeu.
Dvd
MD-118
2005
Ficció
Cares de la immigració
Altres
El documental està format per sis parts en què diverses persones immigrades reflexionen al voltant de la solidaritat internacional, el dol migratori, la construcció de la identitat, el mitjans de comunicació, la llengua, el sistema educatiu i el fet religiós. En tots els casos exposen la seva experiència personal, la seva percepció dels esdeveniments així com les diferències en els diferents àmbits exposats que han sentit en la seva vida a Catalunya i com vivien en el seu país d'origen.
Dvd
MD-119
2006
Documental amb entrevistes
Catalans de…
Televisió
Sèrie de reportatges que s’emmarca dins el projecte específic sobre diversitat cultural d’aquíd’allà en què es vol apropar les realitats i les diversitats que hi ha en les comunitats estrangeres més nombroses a Catalunya. Cada capítol el protagonitzen diverses persones de cada una de les comunitats que expliquen de primera la mà la seva experiència migratòria però també aspectes rellevants i sorprenents de les seves vivències personals.
Altres
 
2010
Reportatge
Catalans del Marroc
Televisió
Reportatge sobre històries de la vida quotidiana de quatre personatges anònims de la comunitat marroquina a Catalunya. En Karim va arribar a Catalunya fa 10 anys, viu amb la família a Terrassa i treballa a l'Hotel Don Cándido com a cap de banquets. La Kadija té 57 anys i va arribar a Catalunya l'any 2000. Viu a Sabadell i treballa com a mediadora intercultural a l'Hospital de Sant Joan de Déu. En Said va arribar a Catalunya amb 7 anys i ara en té 35. És psicòleg i, com a tal, li interessen els temes relacionats amb la identitat. A més, ha escrit la novel·la "Límites y fronteras". Viu a Barcelona. I la Karima va arribar a Vic amb només 2 anys; ara en té 27. Treballa en el servei de neteja de l'Hospital General de Vic als matins i a les tardes estudia per a auxiliar d'infermeria. La seva intenció és arribar a ser infermera.
Altres
http://www.tv3.cat/videos/3065511/Catalans-del-Marroc
2010
Reportatge
Catalunya sense barreres
Ràdio
El programa té el suport de l’ONCE i la seva Fundació Filosofia. Part dels continguts del programa s’elaboren amb col·laboracions voluntàries de persones amb discapacitat o malaltia mental._x000D_ Emissió de 21/10/2011.
Cd
MD-355
2011
Magazín
Catalunya, un país de tots
Altres
Reportatge sobre persones nouvingudes d'arreu del món a Catalunya. Les diferents persones que apareixen al llarg del reportatge reflexionen al voltant del racisme, la integració i la societat intercultural. Amb la finalitat de combatre actituds negatives per a la convivència com el racisme, la xenofòbia i la discriminació, presenta un seguit de testimonis de persones procedents de cultures molt diverses que estan en procés d'incorporació o s'han integrat a la societat catalana. Al llarg del reportatge, els mateixos protagonistes analitzen i comenten conceptes com racisme, convivència i integració.
Dvd
MD-145
1997
Reportatge
Cel Obert
Ràdio
Programa setmanal de dues hores de durada. A la primera part del programa, dos tertulians d'origen estranger comenten l'actualitat del dia. Ho fan amb la presència a l'estudi d'una destacada personalitat de la societat catalana a qui se li fa una entrevista. En altres casos s'entrevista una persona catalana que viu a l'estranger. La segona hora del programa inclou diverses seccions, diferents cada dia, dedicades entre altres a la història, la gastronomia o l'actualitat d'altres punts del món. Les tendències més modernes, la llengua, els reportatges al carrer o un concurs escolar completen la graella d'aquesta segona part del programa. _x000D_ _x000D_ 1. entrevista a persones catalanes que viuen a ciutats d'arreu del món.
Cd
MD-282 MD-283
2008
Magazín
CITE. Centre d'Informació treballadors estrangers
Altres
Reportatge de presentació del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers CITE, organisme de CCOO . En el reportatge sentim els motius que van portar a Comissions Obreres a realitzar un espai específic per garantir els drets dels treballadors immigrats així com els diferents serveis que ofereixen.
Dvd
MD-018
2006
Reportatge
Clipmetratges globalització
Altres
Recull de tres curtmetratges de duració mínima que giren al voltant de la globalització i sobre la necessitat de promoure la diversitat cultural com a font de riquesa.
Dvd
MD-146
2007
Ficció
Compartir planeta I, La partença
Altres
Introducció genèrica al procés migratori que afecta a milions de persones a partir del primer pas, la partença. Des d'una panoràmica general el documental explica la història de les migracions, el sentit que té actualment el fet migratori i les causes que el motiven. Des d'un punt de vista més personal, es mostren les etapes per les quals han de passar les persones que emigren.
Dvd
MD-019
1997
Altres
Compartir Planeta II, L'arribada
Altres
Introducció genèrica al procés migratori que afecta a milions de persones a partir del segon pas, l'arribada. A través d'una conversa telefònica, un noi immigrat ja establert a Catalunya, aconsella a un jove nouvingut sobre temes d'interès com el treball, l'habitatge, la vida en situació irregular i el futur.
Dvd
MD-020
1997
Altres
Compartir Planeta III.El relleu de les generacions
Altres
Introducció genèrica al procés migratori que afecta a milions de persones a partir dels problemes específics que afecten als fills de les persones immigrades ja siguin nascuts a Catalunya o no. Sentim les reflexions sobre les perspectives de les persones immigrades a llarg termini i, especialment, les qüestions sobre la identitat de les segones generacions, entre la cultura catalana i els seus orígens.
Dvd
MD-021
1997
Altres
Comunitat
Ràdio
És un espai radiofònic que comparteixen catalans, llatinoamericans i persones originàries d’altres cultures que avui viuen a Catalunya. Realitzat per Fedelatina, conduït per Javier Bonomi, es pot seguir a través del dial 882 de OM, així com en directe i podcast al web. S’entrevista a persones nouvingudes d’àmbits diversos com la política, la cultura, l’art o la salut. Inclou una columna d’anàlisi de l’actualitat llatinoamericana, una mirada crítica als esdeveniments més rellevants que tenen lloc a l’altra banda de l’oceà. Tota Llatinoamerèrica és objecte d’una anàlisi política en profunditat; la secció “Tan lluny, tan a prop”, que estén ponts entre Catalunya i Llatinoamericà, ho fa rescatant l’experiència de personatges coneguts que han viscut en ambdós móns, descobrint herències culturals o buscant l’origen de determinats esdeveniments històrics. Emissió 6/08/11_x000D_ CD1. Informació sobre el projecte joves amb futur de Fedelatina. A la Columna d’actualitat latinoamericana: informació sobre la presa de possessió del president de Perú Ollanta Humala, la presidenta Cristina Fernández (Argentina) i sobre Mèxic i entrevista a la presidenta de l’Associació dels països de l’Est pel que fa la integració dels professionals al mercat interior europeu.
Cd
MD-354
2011
Altres
Comvivim
Altres
És un projecte de ciutat on impliquen diverses entitats i persones de manera individual, va néixer a partir de la conscienciació de les entitats d’unir esforços envers un tema en comú, la CONVIVÈNCIA, i de fer una acció contundent i de cara a la ciutadania, on la participació de diferents elements ela hi permetés estendre aquest missatge a diferents àmbits de la ciutadania per involucrar-los en aquests projecte de societat comuna._x000D_ Consta d’una acció lúdica i reivindicativa: un lipdub per la convivència, inclou una cançó específica amb un missatge implícit i van triar un element, una maleta, com a fil conductor de lipdub ja que és l’eina que es fa servir quan les persones es traslladen, d’un lloc a l’altre i van fer una crida a la població per demanar maletes velles i van fer una exposició amb el nom de CONTINENTS._x000D_ El programa Tot un món i El Gresol es van fer ressò del projecte i també algunes ràdios. És un projecte amb continuïtat._x000D_ En els vídeos es poden veure el making of de la gravació de la cançó especial pel lipdub, l’exposició de les maletes i entrevistes a diverses persones i entitats que han col•laborat amb el projecte.
Altres
http://www.youtube.com/watch?v=y3jukM6D4xc&feature=youtu.be
2012
Altres
Congost
Televisió
Programa de reportatges sobre persones de diferents orígens per conèixer les seves visions de diversos temes. En el primer cas, el reportatge tracta sobre el fet d'obrir un negoci propi. En el segon cas, el programa tracta de la convivència entre els alumnes de diferents orígens a l'escola Fàtima, on hi ha una forta presència de nens i nenes d'arreu del món. El tercer capítol gira al voltant de la convivència de les diferents religions a Granollers.
Dvd
 
2006
Reportatge
Connectats
Televisió
Programa coordinat per la Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya que recull inquietuds, problemàtiques i realitats dels joves, i que està fet i destinat als joves. El perfil del protagonistes intenta recollir la realitat d'una societat diversa i integradora amb les seves tensions i expectatives de present i futur. El capítol concret analitzat tracten el tema de la discriminació.
Dvd
MD-183
2007
Altres
Contes animats d'arreu del món
Televisió
Sèrie de dibuixos animats d'arreu del món. Està format per 5 dvds amb 4 o 5 contes animats a cadascun d'ells.
Dvd
MD-011-012, 022, 063, 066, 075-078, 084 i 098
 
Ficció
Contes del món
Ràdio
És el resultat del segon ‘Concurs de podcast – Contes del món’, en què han participat 161 contes (escrits, enregistrats, dibuixats) de 46 centres educatius de 39 pobles de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa participativa cultivada per l’Associació COMSOC – Comunicació Social, que ha comptat amb la col·laboració de diverses institucions i entitats. El material consta d’un CD amb els contes narrats i un llibre amb els contes presentats i dibuixats pels autors
Cd
i llibre. MD-360
2011
Reportatge
Conviure per viure
Ràdio
És una finestra oberta al món, en la que es combinen la informació, l'aprenentatge, la difusió i la sensibilització per treballar la convivència entre olesans procedents de diferents indrets. És un escenari de convivència que potencia la participació de diferents col·lectius en els mitjans de comunicació, facilitant el sentiment de pertinença, i elevant el seu grau d'integració. Es fa incidència en els rumors que giren entorn la immigració i que malmeten la convivència.
Cd
MD-369
2011
Magazín
Convivim a la Trinitat Vella
Altres
Diversos veïns de Trinitat Vella expliquen les transformacions que ha viscut el barri. Sentim els testimonis de persones que hi ha viscut sempre, persones acabades d'arribar, homes, dones i joves que expressen les seves percepcions i opinions sobre la convivència entre persones procedents de realitats socioculturals molt diferents al barri.
Video
MD-001
2007
Reportatge
Cruzando el puente
Altres
Documental sobre les històries de dues professores que treballen en escoles de barris perifèrics de Barcelona i Girona amb nens acabats d'arribar d'arreu del món. Les dues expliquen les seves visions del paper de l'escola en l'adaptació dels alumnes nouvinguts en la societat d'acollida així com les reflexions sobre el concepte d'integració i els processos d'intercanvi. També sentim els punts de vista dels nens i els joves emigrats a Catalunya, que, gràcies al treball inesgotable de les dues professores, han trobat un lloc de comprensió i confiança a l'escola.
Dvd
MD-023
2005
Reportatge
Cuines del món
Ràdio
Espai culinari en què, setmanalment, una persona explica aspectes de la seva vida al seu lloc d'origen i també una recepta. En aquest cas, un noi argentí explica la seva experiència migratòria, allò que enyora de l'Argentina i la vida que porta actualment aquí. Finalment, el programa conclou amb la proposta d'un recepta culinària típica del seu país d'origen.
Cd
MD-149
2007
Altres
D'aquí i d'allà
Ràdio
Espai dirigit per persones nouvingudes a El Prat de Llobregat en què expliquen les seves vivències personals i debaten, a partir d’una entrevista, sobre temes que afecten, de manera especial, a les persones immigrades a la ciutat. També aporten músiques i poemes d’artistes de diferents països que busquen promoure la reflexió en relació al fet migratori.
Cd
MD-150
2007
Entrevistes
De terra endins de mar enllà
Ràdio
Programa d'entrevistes en què diverses persones immigrades a Tordera expliquen d'on vénen, tradicions del seu país d'origen, el procés migratori que han viscut així com la seva vida a Tordera. Els protagonistes també acompanyen l'espai amb la música que porten del seu país d'origen.
Cd
MD-243
2007
Entrevistes
De tots colors
Televisió
Programa dedicat a la multiculturalitat en què quatre convidats de diferents orígens tracten temes en què la diversitat cultural és l'eix central. Hi ha dos formats de programa diferents. En el primer, es debaten les especificitats de les diverses cultures i es parla de les influències que reben les unes de les altres a partir de diferents expressions culturals com són la cuina, la música o la interpretació dels conceptes, com per exemple, un debat sobre el concepte de la "família". En el segon cas, es tematitza sobre un país d'on són els quatre convidats.
Dvd
de MD-151 a MD-153 i de MD-244 a MD-245
2005
Reportatge
Debat del programa Comenius 3
Ràdio
Programa dedicat al programa d'aprenentatge permanent Comenius3, impulsat per la Unió Europea, que vol que es coneguin diferents sistemes educatius entre ells i que els alumnes s'interessen per l'aprenentatge d'estudis. El programa consisteix en una tertúlia en què hi participen: el cap d'estudis de l'institut Pompeu Fabra que hi participa, la professora d'anglès que fa d'intèrpret i professors i alumnes de Bulgària i Itàlia que participen en el programa.
Cd
MD-170
2007
Altres
Debat Immigració Marta Ferrusola "Els matins"
Ràdio
Debat entre Heribert Barrera, Sergi Pàmies, Salah Jamal i Josep Maria Terricabres arran de les declaracions de Ferrusola i Barrera criticant la gestió de la immigració actual i les conseqüències que aquesta portarà a la societat catalana. A partir d'aquestes declaracions sentim les opinions dels contertulians respecte el fet migratori, la integració i com ha afectat a la cohesió social.
Cd
MD-114
2001
Reportatge
Descalç sobre la terra vermella 1 i 2a part
Televisió
capitol1. Pere Casaldàliga, un missioner de 40 anys, arriba a Brasil acompanyat del Daniel, el seu ajudant, no sacerdot. La missió es troba a Säo Félix do Araguaia, un poblat al mig d'un enorme regió habitada pels pobles indis però que darrerament s'ha convertit en la terra promesa de milers de brasilers sense fortuna. El bisbe és reclamat pel Vaticà per sotmetre'l a un exàmen de fe" davant els cardenal Ratzinger i Gantin.
Dvd
MD-393 i 394
2014
Ficció
Desenfocament de gènere
Televisió
La falta de presència i la repetició d’estereotips en el tractament de les dones als mitjans de comunicació, perpetua la discriminació i impedeix la transformació de la visió social que es té de les dones. L’estereotipació de les dones és encara més acusada quan es parla de la representació de la realitat de les dones dels països del Sud. Un sector de la població que és notícia, a banda de desastres naturals i situacions de conflicte, quan es parla de cooperació al desenvolupament i s’associa a vulnerabilitat.
Dvd
MD-357
2011
Reportatge
Dia especial, Un
Altres
El Lebo i els seus amics viuen a Catalunya i esperen sempre les cartes de la Sarah, la cosina del Lebo, que viu a Tanzània. Per ells, el dia que els arriba una carta de la Sarah sempre acaba sent un dia especial. Aquesta vegada, però, la Sarah els explica les dificultats de la seva família per viure amb els diners que els paguen pels cultius de cafè. L’empresa cafetera per a qui treballen cada cop els paga menys per la mateixa quantitat de cafè. D’aquesta manera, els protagonistes s’aproximen als conceptes de desigualtat i pobresa. El vídeo acaba amb el videoclip del tema Kelele que fa una crida al comerç just i la diversitat cultural.
Video
MD-003
2003
Ficció
Dia internacional del Migrant
Altres
Reportatge sobre la celebració del Dia Internacional del Migrant (18/12/06) que recull els testimonis de persones que hi van participar, les diferents actuacions artístiques que hi van tenir lloc, així com la fira multicultural que es va realitzar.
Dvd
MD-
2006
Reportatge
Diàlegs sense fronteres
Altres
Quatre diàlegs sense fronteres que sorgeixen de l’esport, la solidaritat, l’art i l’amor._x000D_ Omar i Tami (gitano i rus) es dediquen a practicar i ensenyar la lluita lliure._x000D_ Amel i Consol (marroquina i catalana) a partir de la parròquia de Sant Adrià l’Amel fa de mediadora cultural i classes d’alfabetització a dones marroquines._x000D_ Salvador i Carla ( català i brasilera)_x000D_ Paco i María José (una parella formada per un gitano i una paia)._x000D_ _x000D_ El documental és un homenatge a la diversitat i a la riquesa cultural dels veïns i veïnes de Sant Adrià. El documental forma part de la Fundació Mescladís “Diàlegs Migrants”, programa de desenvolupament comunitari i art social que va néixer a l’any 2011._x000D_ Algunes de les imatges del documental pertanyen a l’exposició que es va fer al Pont de Sant Adrià amb fotografies del fotògraf Joan Tomàs.
Video
https://vimeo.com/114852872
2014
Documental
Dibuixa'm un xai (DUX)
Altres
Documental de sensibilització i denúncia. És un projecte audiovisual dividit en capítols centrats en temàtiques diverses, sempre al voltant de la defensa dels drets humans i el racisme. Utilitza la cultura i l'art com a vehicle de transmissió d'aquests valors.
Altres
http://www.sosracisme.org/accions/iniciativa.php?doc=16
2010
Documental
Diccionari de la diversitat
Televisió
A través de la definició d'una paraula troben diferents concepcions d'entendre la vida i de veure el món. En aquest cas, diferents personalitats catalanes reflexionen al voltant de la paraula "pensament".
Dvd
MD-183
2005
Altres
Dijké
Ràdio
Programa realitzat per l'associació Guidimaxa Remmu de la comunitat mauritana de Mollet del Vallès que està enregistrar en català, castellà i soninké. El programa tracta informació d'interès per al col·lectiu maurità com el treball que fan les seves associacions, les principals notícies del seu país d'origen així com les activitats que es porten a terme a Mollet. Paral·lelament també ens donen a conèixer la cultura, història, música, costums i gastronomia de Mauritània.
Cd
MD-156
2007
Altres
Dimanche à Brazzaville
Televisió
Un jove locutor de ràdio, Carlos La Menace, ens convida a compartir el cap de setmana amb tres personatges de Brazzaville, la capital del Congo. El sapeur Yves Saint Laurent, envoltat de pobresa extrema, escull l'elegància com a forma de vida. Chériff Bakala no és un raper qualsevol. Mescla hip hop amb música tradicional, utilitzant bateries fabricades amb bidons d'aigua. I Palmas Yaya, campió vigent de catch de Brazzaville, confia en el vodú per tal de revalidar el seu títol en el moment més complicat de la seva vida.
Altres
http://www.tv3.cat/videos/4315570/Dimanche-a-Brazzavillehttp://
2010
Documental
Diversitac
Televisió
El projecte DiversiTAC ofereix materials per a la secundària oberts a tothom, que pretenen treballar de forma col·laborativa tres eixos principals: Educació en valors per a la ciutadania crítica i intercultural, educació en comunicació i educació per mitjà de les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement. Temàticament es tracten aspectes com: arribades per mar, símbols identitaris, prejudicis i estereotips, mercat laboral, oci i temps lliure i malalties mediàtiques, a través de diverses eines audiovisuals com el fotolog, la fotografia, les xarxes socials, realitzar breu vídeos o analitzar productes audiovisuals.
Altres
http://phobos.xtec.cat/pctac/diversitac/
2009
Altres
Diversitat Cultural a Barcelona: una mirada jove
Altres
Joves de Barcelona parlen sobre la diversiltat cultural i les possibilitats que ofereix la ciutat. Un vídeo de la Direcció d'Immigració i Diàleg Intercultural realitzat per elParlante www.elparlante.es, programa Nous veïns i veïnes del Districte d'Horta Guinardo.
Altres
http://www.youtube.com/watch?v=mvezv29FYNY
2012
Entrevistes
Diversitat i convivència
Altres
En el primer capítol, la Fàtima, una noia catalana d'origen marroquí explica a través d'una carta a la nena a qui va fer de cangur la seva experiència migratòria personal. La Fàtima, narra, el procés d'integració que va viure, les problemàtiques amb què es va haver d'enfrontar, les qüestions identitàries i la relació amb els seus orígens. En el segon treball sentim la presa de conscienciació de dos joves respecte les desigualtats socials posant de relleu la marginació que afecta la nostra societat i veiem les formes d'acció que emprenen per tal de combatre-les.
Dvd
MD-024
1996
Ficció
Diversitube 2014
Altres
Diverses càpsules realitzades per joves per a reflexionar sobre els rumors i estereotips (estereotips, prejudicis, diversitat cultural i no siguis indiferents) 1:30 x 4 = 6 ‘ dins del Pla Estratègia Antirumors de BCN. Realitzades pels nois i les noies participants a la darrera edició del Dia de la Diversitat a Barcelona. Aquest taller permet als participants compartir les reflexions al voltant de la convivència en una ciutat diversa.
Video
 
2014
Altres
Do de llengües
Ràdio
L’espai aborda la diversitat lingüística del món en un moment en què la globalització l’empobreix notablement. El programa compta amb entrevistes amb parlants i experts de cada una de les llengües de què es parla. S’aprenen també algunes expressions útils amb cada un dels idiomes.
Cd
MD-337
2010
Reportatge
Domini públic. Racisme i immigració
Televisió
Programa de debat sobre el racisme que s'obre a partir de les següents preguntes: Som racistes els catalans? Acceptem els costums de les persones migrades? Els immigrants ens treuen la feina? Els immigrants es poden integrar sense trencar amb les seves arrels? Els contertulians a la taula de debat són: l'antropòleg Manuel Delgado, el psiquiatre Joseba Atxotegi i l'enginyer tècnic agrícola Josep Miró i Ardèvol. Seguidament hi ha un reportatge sobre la presència de dominicans al barri de la Ribera de Barcelona també serveix per a la reflexió dels contertulians. A partir d'aquest punt el debat gira al voltant del xoc intercultural i els problemes de convivència. Seguidament el debat es centra al voltant de l'ablació de la mà d'Eva Txam, una dona d'origen gambià que exposa la seva experiència i Isabel Ramos, autora d'un reportatge sobre l'ablació. Diverses persones del públic i telespectadors realitzen les seves aportacions al debat. El debat també gira al voltant del mercat laboral a partir d'una entrevista amb la cantant Mònica Green i diverses persones del públic. Finalment sentim el testimoni d'una dona catalana casada amb un home d'origen turc que es va convertir a l'islam.
Dvd
MD-303
1998
Altres
D'on ets? Quin idioma parles?
Televisió
Documental emès pel programa Gran Angular protagonitzat per nenes i nens del CEIP La Sènia de Vic de diverses procedències culturals. El documental fa un seguiment dels infants en diversos àmbits de la quotidianitat, a l'escola, amb els amics i amb la família. La diversitat lingüística és el primer pas per mostrar la naturalitat amb què es dona la convivència intercultural als centres educatius. Els protagonistes són la Beatriu, originària de Ghana, en Gurref, originari de la Índia i en Yuness, nascut a Vic i fill d'una família originària del Marroc.
Dvd
MD-273
2009
Documental
Dones d'arreu
Ràdio
Programa sobre els testimonis de dones que han vingut d'arreu del món a viure a la Llagostera. Les protagonistes expliquen les seves vivències i els motius que les han portat a venir a Catalunya així com les seves reflexions sobre la identitat, la vida, la feina, els estudis i la relació amb la seva família i amistats així com les dificultats que han trobat en el moment d'arribar a Catalunya. Finalment, també hi ha una selecció de notícies d'interès per a les dones emigrades, però també per la societat en general, en castellà, àrab i sarajule. També s'intercalen propostes musicals entre les seccions, ens expliquen un recepta culinària i, el programa tanca amb una secció en què es donen respostes a preguntes de tipus administratiu que deixen els oients del programa.
Cd
MD-157
2006
Entrevistes
Eclipse. Phase 1: analysis
Altres
Primera part del projecte eCLIPse, que es centra en la representació de les minories ètniques als mitjans de comunicació. En aquesta primera fase es mostren els fragments que van escollir els estudiants universitaris que van participar en el projecte i que van analitzar amb la finalitat d'analitzar el discurs dels mitjans de comunicació.
Dvd
MD-026
2004
Altres
Eines per a la diversitat
Altres
Recull d'exemples de bones i males pràctiques sobre el tractament de la diversitat cultural en diverses televisions públiques europees. En els darrers deu anys, professionals del servei públic europeu de radiodifusió que treballen especialment amb i per a les minories ètniques i culturals, s'han estat reunint de forma regular. Aquest conjunt d'eines, traduïdes al català des de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, són el resultat d'algunes de les experiències que han compartit. El material està format per elements d'informació pràctica a través d'exemples i consells i recursos per millorar el tractament de la diversitat cultural.
Dvd
 
2008
Altres
El català s'encomana
Ràdio
Micro espai que va néixer dins del programa " Tarde o temprano" en la col·laboració amb l'oficina de català de Tordera que es va acabar intercalant a la resta de programació de ràdio Tordera com un espai de divulgació del català entre els immigrants. L'espai consisteix en breus diàlegs que , en català, exposa situacions comunes del dia a dia, com una visita al metge o anar a comprar el pa.
Cd
MD-243
2007
Altres
El color de la Diversitat
Televisió
Cada capítol dura uns 25 minuts i s'estructura en 3 blocs: un primer apartat dedicat a la comunitat religiosa aprofundint en les seves creences i funcionament; un espai sobre les tasques que realitza la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat d Catalunya (notícia de la setmana) i un bloc d'entrevistes a diferents personalitats. 1. Comunitat budista tibetana (Sta. Coloma de Farnés - 26:47'. 2. Sikhisme (Vic) per conèixer la religió Sikh -28:25'-. 3. Taoisme -25:37'- . 4. Testimonis de Jehovà (Montsià -27:04-).
Dvd
MD-396
2014
Altres
El compromís ciutadà
Ràdio
És un programa sobre Acció Ciutadana i Canvi Social. Fomenta el canvi individual de les persones com a requisit indispensable per a la construcció d’una societat millor. Fa anàlisi crítica del sistema i, al mateix temps, apodera la ciutadania parlant de totes aquelles iniciatives que s’impulsen des de la societat civil i que tenen un veritable poder de transformació social. Reivindica el servei als altres i la solidaritat com a un dels principals agents de transformació individual i col·lectiva._x000D_ Programa conduït pel Joan Ortiz i Serra conté diverses seccions i entrevistes._x000D_ Intervé la Iolanda Fresnillo per parlar de l’exposició “Viure amb deutecràcia” . També la Isabel Rodriguez i en Mario Obach per parlar del seu projecte de construcció d’un hospital a Goundi (Txad) per ajudar a la població i en parlen del projecte solidari i del concert que es celebrarà a Barcelona.
Cd
MD-398
2014
Altres
El món a les mans
Televisió
El món a les mans és una minisèrie documental de 13 capítols que projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants, fills de famílies immigrants. Així, els i les protagonistes del programa són 13 nens i nenes d’entre 9 i 12 anys, descendents de pares i mares immigrants residents a la província de Barcelona._x000D_ Al llarg de la sèrie, aquests nens i nenes ens expliquen la seva realitat i activitats quotidianes: ens presenten la seva família i els amics i amigues; ens donen a conèixer les tradicions del país dels seus pares i mares, però també les del país que els ha acollit i que també celebren; ens ensenyen els espais municipals d’ús habitual i les activitats que hi realitzen, com ara la seva escola i el seu barri; i ens donen a conèixer, finalment, les seves aficions i desitjos de futur. En definitiva, El món a les mans s’endinsa en la vida d’aquests infants que, de fet, és una mostra del mosaic plural de la societat
Altres
http://elmonalesmans.minisites.xtvl.tv/programa
2010
Reportatge
El municipi t'acull San Guim de Freixenet
Altres
Breu introducció a tot allò que pot interessar a les persones recentment nouvingudes a la població de San Guim de Freixenet. Fa un repàs al sistema educatiu, sanitari, l'ajuntament i els espais d'oci del poble. Al final, persones immigrades donen un consell ràpid a les persones nouvingudes.
Dvd
MD-068
2007
Reportatge
El municipi T'acull!Torà
Altres
Breu introducció a tot allò que pot interessar a les persones recentment nouvingudes a la població de Torà. Fa un repàs al sistema educatiu, sanitari, l'ajuntament i els espais d'oci del poble. Al final, persones immigrades donen un consell ràpid a les persones nouvingudes.
Dvd
MD-069
2007
Reportatge
El Paso 1, 2, 3
Ràdio
Reportatge, dividit en tres episodis de minuts cada un, sobre la zona frontera d'El Paso, Texas. _x000D_ El primer reportatge tracta sobre immigració mexicana que travessa la frontera que separa els Estats Units de Mèxic. El reportatge analitza la convivència entre la comunitat mexicana i la nord-americana a la zona fronterera així com el que suposa la creació d’una tanca que separi dues comunitats que conviuen i han conviscut durant segles._x000D_ El segon reportatge és sobre nord-americans que no poden pagar-se l’odontòleg als Estats Units i que travessen la frontera d'El Paso per tal de poder anar al metge i poder-se’l pagar. També valoren les diferents proves mèdiques a les que s’han de sotmetre les persones que emigren legalment de Mèxic als Estats Units, i que no es donen en el sentit invers. _x000D_ El tercer reportatge tracta de la base militar de Fort Bliss, que és un àrea d’entrenament militar que està en procés de transformació com a centre de maniobres per combat on treballaran milers de treballadors mexicans.
Cd
MD-117
2007
Reportatge
El Vent de Mostar
Televisió
Kevlar fotoperiodistes organitza des de fa uns anys un projecte de formació en fotoperiodisme que té una part teòrica que es realitza a la UAB i una part pràctica a Bòsnia, concretament a la ciutat de Mostar. El documental consisteix en el seguiment del treball dels alumnes a Mostar i d'explicació de la història del conflicte i la situació actual de les relacions entre les diferents realitats culturals i religioses que conviuen actualment a la ciutat.
Dvd
MD-
2007
Documental
El viatge d'Ulisses
Televisió
El Viatge d'Ulisses és un programa de reportatges personals on s'explica la història de 26 immigrants, 13 llatinoamericans que viuen a Catalunya i 13 catalans que viuen a Amèrica Llatina. Mostra com és el dia a dia dels protagonistes a l'actualitat i, a més a més, els posa en contacte amb tot allò que van deixar enrere i amb els vincles que encara mantenen amb el seu país d'origen. Diverses persones de l'entorn del protagonista també parlen d'aspectes de la personalitat de l'entrevistat.
Dvd
on line MD-285 MD-286
2009
Reportatge
Eleccions 2003. Immigrants o ciutadans?
Televisió
En el marc de les eleccions locals del 2003 Televisió de Catalunya va realitzar diversos debats temàtics, el primer d'ells dedicat a tractar el tema de la immigració. El debat s'obre amb un reportatge que dóna alguns elements per a la reflexió al voltant del fet migratori. Els contertulians del debat són: Francesc Moreno, del PSC; Jaume Torremadé, de CIU; Daniel Sirera, del PP; Ricard Gomà, d'IC i Manel Balcells d'ERC. Tots ells debaten en dos blocs al voltant del fet migratori, el primer gira al voltant del marc legal i el segon al voltant de com s'han d'adaptar l'escola i les administracions a la nova realitat social.
Dvd
MD-305
2003
Reportatge
Els 5 cantons
Ràdio
El programa vol ser un punt de trobada entre els arenyencs d’aquí i d’allà. Un cop a la setmana veïns procedents dels 5 continents es troben per compartir experiències viscudes i somnis comuns. El programa combina entrevistes amb persones vinculades al moviment associatiu d’Arenys i amb músiques del món.
Cd
MD-333
2010
Reportatge
Els gitanos i l'escola. Un camí cap a l'educació i
Altres
El vídeo comença amb una breu pinzellada històrica de la comunitat gitana a l'Estat espanyol des del put de vista de la legislació específica per a ells i explicant com han sigut tradicionalment exclosos de la societat. Seguidament, sentim com ha evolucionat la importància que els pares i mares gitanos donen a l'educació dels seus fills i filles a partir de diversos testimonis. Al llarg del vídeo, les reflexions de joves gitanos, pares, educadors i mestres, en relació a l'educació confirmen l'alta valoració que té gran part de la població gitana sobre l'escolarització dels nens i nenes.
Dvd
MD-031
2003
Altres
Els nous catalans
Televisió
Programa sobre la nova realitat demogràfica de Catalunya que es centra, essencialment, en les persones vingudes d'arreu del món a viure a Catalunya. Cada programa està dividit en quatre reportatges en què persones immigrades a Catalunya ens expliquen diversos esdeveniments d'actualitat que afecten a una o diverses comunitats que conviuen a Catalunya. El programa també compta amb una entrevista amb un persona rellevant de la cultura catalana i proposa cada setmana una cita gastronòmica amb persones immigrades. La finalitat de l'espai és mostrar la quotidianitat de persones migrades a Catalunya: la seva feina, el temps d'oci, la família, la cultura, etc..
Dvd
de MD-173 a MD-179
2007
Reportatge
Els nous olotins
Altres
Recull d'entrevistes a persones immigrades a Olot on parlen de la vida que hi porten: la feina que hi desenvolupen, els problemes als que s'han enfrontat, les relacions que porten amb els seus orígens i com han adaptat els seus costums a la vida a Catalunya.
Dvd
MD-249
2004
Reportatge
Els nous veïns
Altres
Recull de testimonis de persones immigrades d'arreu del món al districte de Nou Barris que expressen les experiències i sensacions que han viscut respecte el viatge, l'arribada, el barri, el racisme, les relacions socials que mantenen amb els veïns això com les seves opinions respecte el fet migratori i com veuen el futur del barri.
Dvd
MD-072
2002
Documental
Els veïns del Rif
Televisió
Retrat fotogràfic i narratiu dels pobles i valls d’on provenen més d’un miler dels veïns i veïnes d’Esparreguera. Una aproximació a la seva llengua, l’amazic, la tercera més parlada al municipi després del català i el castellà. L’audiovisual va ser projectat durant la jornada Els veïns del Rif, celebrada el setembre del 2010 per generar un espai de trobada i coneixement vers la comunitat amaziga d’Esparreguera.
Dvd
MD-359
2010
Reportatge
Em dic Catalunya i sóc una nació
Altres
Documental en què Catalunya explica en primera persona la seva història a partir d'un repàs dels esdeveniments, indrets, institucions i personatges més rellevants de Catalunya a partir de la pregunta que li fa un turista a una jove catalana: perquè Catalunya és una nació?
Dvd
MD-158
2007
Documental
En els confins del món
Televisió
Recull de 10 curtmetratges que mostra la diversitat de creacions que genera la diversitat en el marc de l'animació europea actual.
Dvd
MD-029
2006
Ficció
En primera persona
Ràdio
Programa de temàtica social que s'emet per Ràdio Nacional d'Espanya els diumenges de 7 a 8 del matí. En aquest cas es tracta d'un reportatge sobre la comunitat paquistanesa a Barcelona després de les detencions, a començaments de 2008, de deu paquistanesos acusats de planejar un atemptat suïcida contra el transport públic a la capital catalana.
Altres
www.rtve.es/mediateca/audios/28880928/
2008
Reportatge
En primera persona
Ràdio
Programa que apropa realitats socials que ens envolten però desconeixem en profunditat. Cada capítol tracta un tema en profunditat, amb les persones implicades en primera persona. És un espai on les persones comparteixen parts de les seves vides i aprofundeixen en les problemàtiques que pateixen i com afronten el present i el profund. Alguns capítols del programa s'han centrat al voltant del fet migratori.
Altres
www.rtve/podcast/radio-nacional
2009
Reportatge
En torno a la muerte de Ousmane Kote
Televisió
El documental analitza la manera en què els informatius televisius van cobrir l’assassinat d’Ousmane Kote, un jove d’origen senegalès, que va morir el setembre del 2008 presumptament en mans d’una persona d’ètnia gitana, al barri de “Las 200 viviendas” de Roquetas de Mar (Almeria). El documental analitza com presenten els mitjans de comunicació un enfrontament entre dos grups d’ètnies diferents. S’inclou un total de 26 entrevistes a investigadors experts en migracions, així com persiodistes i especialistes en mediació de diverses institucions públiques.
Dvd
 
2010
Documental
En trànsit. Relats migratoris
Altres
"En trànsit" és una iniciativa juvenil europea impulsada per un grup de sis joves vinculades a Joves per la Igualtat i la Solidaritat._x000D_ Es tracta d'un reportatge audiovisual sobre el procés migratori dels adolescents a través de diverses entrevistes amb joves de diferents perfils. Així, a través de les vivències personals i de la subjectivitat d'aquest jovent es narra la migració des del país d'origen passant pel viatge i l'arribada al país d'acollida. L'element clau és que els i les protagonistes del reportatge transmeten les seves experiències vitals des de la seva pròpia veu facilitant que el públic receptor de l'audiovisual tingui empatia amb les i els testimonis._x000D_ _x000D_ Així com es transforma el paisatge urbà també ho fa la convivència a les aules. A partir de la detecció d’actituds racistes i xenòfobes en diverses ocasions als instituts. Quan tracten el tema de la immigració es troben que gran part del jovent “autòcton” reprodueix una sèrie de mites que els arriben a través dels mitjans de comunicació, de la família. La relació entre els i les adolescents autòctones i nouvingudes està fortament marcada per aquesta barrera de símbols i mites que només pot ser superada permetent que els i les pròpies joves s'expliquin i transmetin l'experiència viscuda a través d'un mitjà que sigui atractiu pel jovent. _x000D_ Actors. Kanchan i Rajni (Índia), Angie (Colòmbia) , Yunjie (Xina) i Rastan (Camerun)
Video
https://www.youtube.com/watch?v=Krn9ydBN2so
2013
Reportatge
Encuentro en las ondas
Ràdio
Programa dirigit per membres l'associació Salaka i Salam de Ripollet. El programa tracta temes d'interès per el col·lectiu marroquí de Ripollet especialment a partir de la música del Marroc. El programa també ofereix entrevistes amb persones d'origen marroquí així com d'experts que parlen de temàtiques relacionades amb el fet migratori.
Cd
MD-159
2007
Musicals
Encuentro Latino
Televisió
Programa sobre temes d'interès del col·lectiu llatinoamericà, les seves inquietuds i les activitats que promouen a través d'entrevistes a persones d'origen llatinoamericà immigrades a Espanya i reportatges de diferents personalitats de la comunitat llatinoamericana i de tots aquells esdeveniments que els afecten de manera específica.
Dvd
MD-160
2006
Altres
Entre Línies. La casa d'Al·là
Televisió
La comunitat islàmica demana l'habilitació de nous espais de culte i la necessitat de construir una mesquita a Catalunya. El reportatge tracta concretament del cas de l'oratori de Mataró on es van recollir fins a 7.000 signatures en contra de la construcció de l'espai de culte musulmà. Sentim els testimonis de diversos veïns que s'oposen a la construcció de l'oratori així com veïns musulmans que reclamen un espai on poder practicar el seu dret a culte.
Dvd
MD-271
2001
Reportatge
Entre línies. Sota el Vel
Televisió
El reportatge analitza l'ús del hijab als centres escolars donant la veu a joves catalanes musulmanes, algunes que el porten i altres que no, així com professors i expertes i experts. I és que en l'àmbit docent no hi ha una normativa clara al voltant de l'ús del vel als centres escolars han optat per crear les seves pròpies normes en funció de l'ús del vel amb l'objectiu de preservar la conviència. Per conèixer aquesta realitat responsables de centres educatius també donen la seva opinió al respecte.
Altres
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3TotsVideos.jsp?idint=125317743
2010
Reportatge
Entrevista Consuelo Rumi
Ràdio
Entrevista a Consuelo Rumi, Secretaria d'Estat d'Immigració, arran del procés de regularització que es va portar a terme l'any 2005. La Secretaria explica el motiu pel qual s'ha proposat aquest procés, la metodologia que seguirà, els límits que té i qui se'n podrà beneficiar.
Cd
MD-115
2005
Entrevistes
Entrevista Enrique Fernández Miranda
Ràdio
Entrevista a Enrique Fernàndez Miranda, Delegat d'Estat per a la Immigració. L'entrevista arrenca amb la tancada a les esglésies d'un col·lectiu d'immigrants sense papers.
Cd
MD-115
2001
Entrevistes
Entrevista Jaime Contreras
Ràdio
Entrevista a Jaime Contreras, membre d'una associació a favor dels drets dels hispans als Estats Units. Aquest valora les mobilitzacions que hi ha hagut contra el projecte de llei per a la immigració i les posicions del president i els polítics nord-americans.
Cd
MD-115
2006
Entrevistes
Entrevista Ronaldo Hinojosa
Ràdio
Ronaldo Hinojosa, escriptor i expert en el món mexicà, parlen de la importància demogràfica que tenen els immigrants d'origen mexicà als Estats Units, les polítiques en immigració del govern i de com millorar la convivència i eliminar recels.
Cd
MD-115
2006
Entrevistes
Escolta la nostra awaz - Sono la nostra veu
Televisió
Documental que explica el procés d'arribada i acollida a Catalunya de la comunitat pakistanesa. Els protagonistes són joves pakistanesos que expliquen de primera mà les dificultats que s'han trobat tant en el viatge com en el procés d'integració a Catalunya. El documental es pot veure en català i a continuació hi ha unreportatge en urdú que exposa aspectes de Catalunya per a les persones pakistaneses nouvingudes a Cataluny.
Dvd
MD-346
 
Reportatge
Espai Solidari
Ràdio
Reportatge sobre el Casal dels Infants del Raval. De la mà d'un dels seus responsables coneixem les funcions, el treball i la història que té l'entitat. L'associació treball en contra l'exclusió social i la discriminació a la que són sotmesos infants i joves del barri i d'altres parts de Barcelona, especialment com a conseqüència dels darrers fluxos de migració econòmica.
Cd
MD-116
 
Reportatge
Especials informatius
Televisió
Recull de programes especials dedicats a les comunitats llatinoamericana, gitana i xinesa en què, a través de les entrevistes tant als seus membres com a especialistes en immigració, procuren aprofundir en el seu coneixement amb la finalitat de trencar estereotips i els tòpics i rumors que se'n deriven. Finalment, hi ha un darrer programa que busca respondre si és fàcil ser musulmà a Catalunya visitant oratoris improvisats en poliesportius. Entrevistes amb musulmans així com amb altres veïns que s'oposen a una mesquita a Badalona. Amb la finalitat de conèixer diverses opinions, visiten un segut de ciutats on hi ha hagut conflictes veïnals arran de la decisió de crear una mesquita com és el cas de Premià de Mar o Badalona.
Dvd
MD-161
2005
Reportatge
Eurafricans
Altres
Documental sobre el projecte Eurafricans, un bitllet del qual n'han fet 600 còpies amb un valor de 10 euros cada un. La pel·lícula narra la història de Samba Mballó, director del Projecte d'Educació i Desenvolupament Integral que la Fundació Guné porta a terme al sud de Senegal i impulsor de la nova moneda: l'EuroAfricà. El film mostra com es crea el projecte i com s'impliquen persones dels diversos pobles i tot el procés de creació dels diferents models de bitllets.
Dvd
MD-162
2007
Documental
Europa a Catalunya informació
Ràdio
Reportatge sobre les polítiques d'immigració que segueixen els estats o la necessitat d'una política conjunta de tota la Unió Europea.
Cd
MD-116
2007
Reportatge
Expressions de l'Àfrica Negra a Barcelona
Televisió
El projecte "Expressions de l'Àfrica Negra a Barcelona: manifestacions culturals de la diàspora negroafricana a Barcelona" és una iniciativa del Centre d'Estudis Africans amb el suport de l'Institut de Cultura e Barcelona. El projecte va consistir en entrevistar a dotze artistes d'origen negroafricà que viuen a Barcelona. Els protagonistes, Xumo, Nino, Mû, Agnés, Makha, Childo, Ana, Innongo, Cheikha, Rui, Harrisson i Edith expliquen la seva obra i les seves reflexions i vivències com a artistes d'origen africà a Barcelona.
Altres
http://ceadiaspora2009.wordpress.com/
2009
Documental
Festa i fira del medi ambient i la Diversitat 59a
Televisió
Reportatge dels diferents actes que es van realitzar en el marc de la celebració de la Festa i la Fira del Medi Ambient i la Diversitat a Masquefa.
Dvd
MD-163
2007
Reportatge
Finestra a la diversitat. Buscant un local
Televisió
Recull de curtmetratges realitzat pels alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta i la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) que tracten diferents aspectes vinculats amb el fet migratori. Els curtmetratges es titulen: Hi ha dos curtmetratges. El primer, "Finestra a la diversitat" dóna a coneixer la situació de la convivència de les diferents cultures i especialment amb atenció a les dones. El segon, "Buscant un local", exposa la manca d'espais de què disposen els joves de Solsona on passar el temps lliure.
Dvd
MD-329
2008
Altres
Fora de control
Altres
Recull de quatre històries que tenen com a eix central la diversitat cultural, la necessitat del diàleg i la negociació per tal de resoldre possibles situacions de conflicte.
Dvd
MD-164
2004
Ficció
Fòrum de les llengües de Lloret de Mar
Altres
En format d'entrevista es recullen els testimonis de persones vingudes d'arreu del món establerts a Lloret de Mar que expliquen la seva visió de a Catalunya, la situació personal que els ha portat a marxar del seu país d'origen, i la importància que té el català en la seva vida quotidiana a Catalunya i la percepció que tenen del factor lingüístic.
Dvd
MD-030
2007
Documental amb entrevistes
Galeria Oberta. Les cultures dels immigrants
Televisió
Capítol del programa Galeria Oberta que vol mostrar l'aportació cultural de la immigració andalusa i castellana dels anys 60 i l'arrelament del flamenc a Catalunya. Diverses persones vingudes d'Andalusia a Catalunya reflexionen sobre la seva cultura, els centres socials que han obert a Catalunya i com ha canviat la seva vida des que viuen a Catalunya.
Dvd
MD-301
1984
Reportatge
Girona - Bluefields. Ciutats germanes
Altres
A partir d'entrevistes amb persones de Bluefiels i de Girona el reportatge exposa les diferències, especificitats culturals i les visions que tenen les persones de Girona i de la ciutat agermana, des del 1987, té a Nicaragua ( Bluefields). Al llarg del reportatge també es debaten sistemes de cooperació entre comunitats a partir del cas concret de l'agermanament.
Dvd
MA-013
2006
Documental amb entrevistes
Gitanos de Barcelona avui
Altres
El reportatge s'obre amb un breu repàs de la història del poble gitano a Barcelona per tal de mostrar la llarga tradició que té la comunitat gitana en les terres catalanes. Seguidament sentim reflexions de persones de totes les edats, sexes i condicions socials de la comunitat gitana sobre la família, el paper de la dona, els estudis, Déu, el treball i l'associacionisme.
Dvd
MD-031
2003
 
Glocal Voices
Altres
El novembre del 2009 es va reunir a Barcelona, Global Links, una xarxa internacional d’associacions juvenils de diferents àmbits (drets humans, inclusió social, interculturalitat, etc.) finançada per la Comissió Europea. El documental apropa a través dels testimonis personals, al treball local que diverses assocaicions de Global Links porten a terme arreu del món. El documental ha sigut possible gràcies a la col•laboració desinteressada de l’equip tècnic i artístic així com el suport de l’associació juvenil Nexes.
Dvd
MD -358
2009
Documental
Gramàtiques de la convivència
Altres
Recull de testimonis de veïnes i veïns dels barris de La Salut - Llefià de diferents orígens i procedències que expressen les seves experiències migratòries, com han canviat els barris i la voluntat de treballar per fomentar la convivència als seus barris.
Dvd
MD-290
2008
Documental amb entrevistes
Gran angular. Ada i Kabir
Televisió
Ada i Kabir són dos nens que viuen a Barcelona però que provenen de dos extrems del món: Xile i la Índia. Ells es van conèixer a l'escola de Pau Vila, a l'Hospitalet de Llobregat, per la decisió que els seus pares van prendre de deixar el país d'origen per provar sort a Espanya. Ells són els testimoni d'històries trencades i sovint traumàtiques que es deixen de costat per construir noves vides.
Altres
www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=452
2008
Reportatge
Gran Angular. Amina busca feina
Televisió
A l'Amina, una dona originària del Marroc, se li va acudir fe una obra de teatre sobre tot el que havia patit ella i la seva família. Així va sortir el projecte de teatre en família desenvolupat al Forn de Teatre Pa'tothom de Barcelona, on un dels seus fills estudia interpretació. Després de 4 mesos d'assaig, van presentar l'obra en sessions de teatre-fòrum per tal de generar debats i incidir socialment.
Altres
www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=150
2007
Reportatge
Gran angular. Barça o Barsa
Televisió
L'expressió Barça o Barsa és molt popular a la regió de Kolda, al sud del Senegal. Simbolitza el somni africà d'emigrar a occident. Barça fa referència a Barcelona, una de les destinacions preferides per a la població senegalesa,i Barsa significa morir ofegat en wolof. Molts senegalesos abandonen el seu poble natal per emprendre una aventura migratòria i, quan ho fan es troben que només tenen dues possibilitats: arribar a Barcelona o morir.
Altres
www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=462
2009
Reportatge
Gran Angular. Cartes des de la Boira
Televisió
Reportatge format pels fragments de missatges que algunes persones immigrades a Vic han envia en forma de videocartes a les persones que estimen. Aquestes videocartes formen part de l'espectacle de dansa "La mirada de l'altre" que la companyia Lanòmina Imperial va fer durant la seva estada a la ciutat de Vic el 2004.
Altres
www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=104
2006
Reportatge
Gran Angular. Un dia feliç a Barcelona
Televisió
Reportatge sobre les reflexions de la Mariam i la Maria, dues joves catalanes una d'elles originària del Marroc que canten en un grup de gospel. Les dues viuen unes realitats diametralment oposades però comparteixen la lluita el dret a les diversitats, una d'elles des de la defensa el seu dret a no ser discriminada per portar vel i l'altra per ser homosexual.
Altres
www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=493
2009
Reportatge
Grans d'Ara. Un valor afegit
Televisió
Programa sobre les persones de la tercera edat que focalitza un dels seus episodis a la tasca que fan des del programa "voluntariat per la llengua", en pro de la difusió de la llengua catalana i la cohesió social. Un 20% de les persones autòctones que en formen part d'una parella lingüística tenen més de 65 anys. A través de l'entrevista amb la coordinadora del Consorci de Normalització Lingüística de Girona sentim els objectius i funcionament del programa. Seguidament, també presenciem el treball de diverses parelles lingüístiques i els motius que han portat a cada una de les dues parts a formar una parella lingüística.
Dvd
MD-185
2008
Reportatge
Gresol
Televisió
Programa realitzat per Televisió de Manresa amb la col·laboració de l'associació Bages per tothom. El programa reflecteix la diversitat cultural existent a Manresa i tracta diferents temàtiques específiques com l'aprenentatge del català, l'esport o els comerços. Cada capítol és presentat per una persona migrada que és el pont entre les diverses comunitats manresanes.
Dvd
MD-284
2009
Reportatge
Gresol. Diversitat i discapacitat
Televisió
Programa sobre la interculturalitat a Manresa que vol mostrar les diversitats de la immigració des de l'entorn més pròxim. Aquest capítol presenta el procés d’integració de nens i nenes d’orígens diversos que pateixen algun tipus de discapacitat. El reportatge, en què famílies i nens agafen el protagonisme, transcorre a l’escola d’educació especial Jeroni Moragas, d’AMPANS, on un 20% dels alumnes matriculats són provinents de famílies nouvingudes.
Dvd
MD-351
2011
Reportatge
Gresol. Diversitat i discapacitat
Televisió
Programa sobre interculturalitat a Manresa que vol mostrar les diversitats de la immigració des de l'entorn més pròxim. Aquest capítol presenta el procés d’integració de nens i nenes d’orígens diversos que pateixen algun tipus de discapacitat. El reportatge, en què famílies i nens agafen el protagonisme, transcorre a l’escola d’educació especial Jeroni Moragas, d’AMPANS, on un 20% dels alumnes matriculats són provinents de famílies nouvingudes.
Dvd
 
2011
Reportatge
Guantánamera
Ràdio
Programa dedicat a difondre la literatura que s'ha escrit sobre música llatinoamericana. Entre les diverses propostes literàries sentim temes clàssics de la música de l'Amèrica Llatina.
Cd
MD-148
2008
Musicals
Guissona
Ràdio
Reportatge sobre el canvi demogràfic que ha viscut un poble com Guissona, a la Segarra. Donat el volum de feina que hi ha a ala comarca, moltes persones d'arreu del món vénen a treballar-hi. El reportatge parla com es gestiona aquesta immigració i com es treballa per tal de garantir la convivència entre les diferents comunitats.
Cd
MD-117
2005
Reportatge
Habibi
Altres
Reportatge de seguiment d'un projecte d'intercanvi al Marroc i d'entrevistes de les persones que van participar en el projecte per tal d'escoltar-ne impressions i vivències. El projecte va tenir lloc a la ciutat marroquina de Larache, d'on provenen la majoria dels marroquins emigrats a Manresa.
Dvd
MD-167
2003
Documental amb entrevistes
Històries d'avui
Televisió
Programa de temàtica social que tracta diferents temes d'interès per a la ciutadania. En aquesta edició, dues dones d'origen marroquí i una dona algeriana debaten el paper de la dona immigrada, les càrregues que comporta la paraula integració, el desconeixement que hi ha a les societats occidentals dels països del nord d'Àfrica i el hijab. També presenten l'associació per a les dones magrebines Antinea que han creat.
Dvd
MD-099
2007
Reportatge
Hola em dic…
Televisió
Microespai que s’inclou dins la programació específica de diversitat cultural del canal 33 d’aquíd’allà en què persones d’arreu es presenten i expliquen alguna anècdota de la seva vida .
Altres
http://www.tv3.cat/daquidalla/totselsvideos/holaemdic
2010
Reportatge
Horitzó Nord
Ràdio
Reportatge format per cinc episodis que segueixen un mateix model, que consta de dues versions de cada un d'ells: una versió llarga (5 minuts aproximats per episodi) i una versió curta (d'entre 2 i 3 minuts). El fil conductor i el que obre cada un dels episodis és la història d'un jove que vol emigrar i que, amb la seva experiència, personifica l’aventura migratòria. Seguidament, a partir d'aquest cas sentim les opinions de diverses persones que des de les institucions o des d'associacions, ajuden les persones que emigren. Cada un dels episodis es dedica a una etapa concreta de la migració: el plantejament de migrar, la preparació del viatge, el viatge, l'arribada i la vida a Catalunya.
Cd
MD-116
2000
Reportatge
I Encuentro de víctimas de tortura de ayer y hoy
Altres
Reportatge sobre la trobada entre persones que han sigut víctimes de la tortura de la mà dels òrgans repressius de determinats estats. Diverses víctimes expliquen les seves experiències i diferents especialistes i psicòlegs
Dvd
MD-035
2005
Reportatge
i Europa - 20 anys d'Erasmus
Televisió
Capítol del magazin i Europa, dedicat a parlar de les beques universitàries d'Erasmus, en el marc de la celebració dels 20 anys d'existència del programa. Professors i alumnes expliquen en què consisteix el programa i tots els beneficis que aporta als seus participants. També se'n va fer una versió radiofònica que es va emetre per Mola FM.
Dvd
 
2007
Reportatge
Iberiana
Televisió
Documental elaborat pel Grup de Recerca en Migracions (GRIM) de la UAB, fruit del projecte d'I+D "inmigración extranjera, sentido de lugar e identidad territorial en cinco pequeñas ciudades de España", finançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación. A través d'entrevistes amb persones de diverses procedències el documental il·lustra cinc casos d'integració amb èxit a les poblacions de Pego (Alacant), Navalmoral de la Mata (Cáceres), Roses (Girona) Ayamote (Huelav) i Benbibre (Lleó) i dónca veus als immigrants que viuen en àmbits perifèrics.
Dvd
MD- 316
2010
Reportatge
Igualtats en les diferències
Altres
El curtmetratge és el resultat del taller “La Cultura de la Pau a Badalona a través de testimonis personals”. Els tallers es van fer amb la col·laboració d’educadores de la Fundació Ateneu Sant Roc. El projecte ha comptat amb la participació d’entitats i centres educatius dels barris de Bufalà i St. Roc i el suport econòmic de l’Aj. de Badalona mitjançant una subvenció atorgada a la convocatòria de sensibilització del dept. de cooperació. _x000D_ _x000D_ Els joves van elaborar el guió i el pla de rodatge, van localitzar els espais per les filmacions i van decidir i aportar el vestuari necessari. Finalment, es van llançar a dos dies d’intens rodatge, inclosa la interpretació._x000D_ Sinopsi: És el primer dia per a Salma i Fàtima a l’Institut. Les dues noies vénen del Marroc però provenen de realitats diferents. Salma és una noia “moderna” i d’una família adinerada, Salma és més “tradicional” i d’una família humil. Els companys/es de classe acullen molt bé a Fàtima, tothom vol estar amb ella mentre que a Fàtima la menyspreen però un incident provoca un canvi de rols en les protagonistes.
Dvd
MD- 375
2012
Ficció
Immigració interculturalidad y ciudadanía
Altres
DVD interactiu que recull d'històries de ficció i d'informació sobre immigració realitzat pel Grup Interdisciplinar d'Estudis sobre Migracions, Interculturalitat i Ciutadania (GEIMC). El treball ofereix més de mil documents en diferents formats: documents de text, de dades, d'àudio i de vídeo, imatges i animació sobre immigració que són de gran utilitat per estudiants, professors i professionals que treballen en l'àmbit de les migracions. El dvd també inclou vint treballs de recerca originals expressaments creats per aquesta publicació.
Dvd
MD-036
2004
Altres
Immiguiants
Televisió
Programa en què una persona d'origen estranger que fa anys que viu a Catalunya, presenta els indrets especial de la ciutat on ha viscut els darrers anys de la seva vida. Cada capítol està protagonitzat per una persona migrada que guia a la presentadora del programa i als espectadors per la seva ciutat d'acollida.
Dvd
MD-287
2009
Reportatge
Infodiomes
Televisió
Espai informatiu destinat a les diferents a les diferents comunitats que conviuen a Catalunya. El programa, que neix de la col·laboració entre Barcelona TV i les associacions més representatives de les comunitats lingüístiques que conviuen a la ciutat, comprèn 12 llengües i dialectes a través de presentadors dels diferents països. Cada programa està format per diferents espais informatius de 10 minuts de durada, cada un d'ells en un idioma diferents i posant l'accent en la participació de membres de la comunitat lingüística en què s'emet cada un dels programes.
Dvd
MD-183
2006
Altres
Informatiu en àrab
Televisió
Llagostera TV, gestionada per l’entitat sense ànim de lucre Audiovisuals Llagostera ha posat en marxa durant el mes de setembre un setmanari local en àrab, subtitulat en català. El nou espai, és una de les novetats destacades de la televisió local per Internet de Llagostera._x000D_ L’informatiu, en fase de proves, està realitzat en àrab i català per llagosterens immigrants i està subtitulat al català i/o viceversa. El projecte compta amb la col·laboració del col,lectiu ‘Dones d’Arreu’.
Dvd
 
2011
Notícies
Ingredients bàsics
Televisió
Segueix la trajectòria d'en Moukhsine, senegalés, Dansi de Mauritània i Danil de Rússia, a través de la participació en el programa d'inserció socio-laboral "Cuinant patrocini / oportunitats de cuina de la Fundació Mescladís. El documental pretén donar veu i visibilitat als seus jugadors, més a pro experiències, dificultats i esperit de conquesta dels miler d'homes i dones que viuen en males condicions sense papers en un estat de por constant
Altres
On line: http://www.btv.cat/docs/
 
Documental
Inshal·lah Europa
Altres
Documental de seguiment del viatge d'un grup de joves sud-saharians que volen saltar la tanca de Melilla, que es personalitza a través de les experiències d'Eric Martial i Patrick Rossini. El documental mostra com es preparen per a l'objectiu d'arribar a Europa des que els joves de Mali, Camerun, Níger, etc..es preparen en una zona boscosa del Marroc molt propera a la frontera espanyola. Després de mostrar com viuen en els camps abans d'intentar saltar la tanca de Melilla veiem l'estratègia que segueixen per aconseguir travessar la frontera. Alguns ho aconsegueixen mentre que altres ho tornaran a intentar. El reportatge també mostra la lògica i la metodologia que segueixen els cossos policials espanyols per evitar l'entrada dels immigrants per la tanca de Melilla.
Dvd
MD-038
2005
Documental
Interculturalitat i Diversitat DVD 1
Altres
Recull de treballs realitzats per a joves de diverses associacions i centre educatius de Catalunya coordinats per l'associació Teleduca focalitzats en la diversitat cultural i la discriminació en diverses situacions, contextos i a través de diversos mètodes.
Dvd
MD-037
2007
Altres
Interculturalitat i diversitat DVD 2
Altres
Recull de treballs realitzats per joves de diverses associacions i centres eductius de Catalunya coordinats per l'associació Teleduca focalitzats en la diversitat cultural i la discriminació en diverses situacions, contextos i a través de varis mètodes.
Dvd
MD-037
2007
Altres
Introducció sistema sanitari per a pax estrangeres
Altres
A través de l'experiència de l'Aziza, una dona d'origen marroquí, es presenten situacions en què utilitza alguns dels serveis del sistema sanitari per explicar el seu procés i mètode de funcionament. A partir de la història familiar de l'Aziza es presenten les diferents àrees bàsiques de salut i els serveis que ofereixen
Video
MD-005
2001
Ficció
Jornada Intercultural de la Ribera d'Ebre
Televisió
Programa de seguiment de la jornada intercultural que va tenir lloc a la Ribera d'Ebre a través d'entrevistes amb les persones que hi van participar així com del recull dels actes que hi van tenir lloc.
Dvd
MD-100
2006
Reportatge
Jugamón
Televisió
Programa protagonitzat per tretze nens d'entre 9 i 13 anys de procedències culturals diverses que viuen a Catalunya. Cada setmana, un dels nens de la colla és l'amfitrió i convida als seus companys a casa seva i els proposa un joc típic del seu país d'origen. El joc serveix, també, d'excusa per tal de conèixer els nens, els seus entorns i les diverses maneres d'entendre la vida.
Dvd
MD-039 i MD-255
2007
Altres
Kalo d'aquí. Un conte gitano del segle XXI
Altres
Història de ficció emmarcada en la celebració del dia Internacional del poble gitano, el 8 d'abril, a Barcelona. El protagonista del conte és el Curro, un nen gitano que amb la seva família celebra el Dia Internacional del Poble Gitano. De camí cap a la trobada, el jove es perd pels carrers de Barcelona on, a través de la gent amb qui coincideix, es retrobarà amb la seva pròpia cultura i els seus orígens.
Dvd
MD-040
2006
Altres
Karakia
Televisió
Programa de gastronomia que es nodreix de la diversitat cultural que conforma el teixit social català. Cada programa està dedicat a un país, i membres de la seva comunitat que actualment són ciutadans de Catalunya, ens expliquen les seves tradicions i costums així com algun plat típic, del qual en coneixem l'elaboració i les propietats. A través de la cuina, ens acostem en cada episodi, a una cultura, unes tradicions i, en general, a un país i a la seva gent.
Dvd
de MD-041 a MD-049
2006
Reportatge
La Alegría del Barrio
Televisió
Documental realitzat per Carlos Callero que recull les activitats musicals i culturals que tenen lloc al barri barceloní d'El Raval en el marc d'el festival "La alegría del barrio". Aquest festival és un esdeveniment anual que propicia un punt de trobada i intercanvi entre músics de diverses procedències culturals. Al documental sentim els testimonis d'alguns veïns del barri, que exposen les seves reflexions al voltant de la diversitat cultural i artística i l'enriquiment intercultural.
Dvd
MD-276
2007
Documental
La cara oculta de la luna
Ràdio
El programa conté seccions de notícies, esports, entrevistes, poesies, biografies, informacions de les entitats del barri, crítica musical, debat, entrevistes i reflexions. El programa el condueix Jordi López i té la particularitat que el fan persones diagnosticades amb diverses malalties mentals pel centre de dia de Sant Andreu. El CD correspon a l’emissió del 29 de novembre de 2011.
Cd
MD-351
2011
Magazín
La ciutat t'acull
Altres
Documental que presentar la ciutat de Vilanova i la Geltrú a les persones nouvingudes al municipi. El documental compta de diversos apartats: Festes i tradicions, el català, la nostra llengua; oci i esports; cultura; serveris bàsics i ciutat sostenible. Es pot veure en català, castellà, anglès, francès, àrab i romanès.
Dvd
MD-345
2008
Reportatge
La Cruïlla comuna
Altres
Projecte de vídeo participatiu "Desmuntamites" realitzat per alumnes de l'IES Menéndez Pelayo de Barcelona. Debat sobre els estereotips, els prejudicis i els rumors sobre la immigració i la diversitat.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=bn5njB5rwtU
2014
Ficció
La diada, una necessitat?
Ràdio
Monogràfic especial dedicat a la Diada de l'11 de setembre. El programa consta de diferents parts entre les quals hi ha: enquestes al carrer sobre la significació i el motiu de la celebració de la diada, una tertúlia amb persones immigrades, un repàs històric amb la historiadora Marta Arbizu i una dramatització dels fets de l'Once de setembre.
Cd
Doble cd MD-154 i MD-155
2005
Altres
La Mari
Televisió
Metratge sobre la vida de la Mari, una jove andalusa que, quan perd al seu marit treballant a la mina, emigra cap a Barcelona per tal de mantenir als seus fills i als seus pares i portar-los amb ella el més aviat possible. En el context del franquisme, veiem a totes les dificultats i tragèdies a les que s'ha d'enfrontar per tal de tirar endavant.
Dvd
MD-064 i MD-065
2002
Ficció
La riquesa de la diversitat
Altres
L'Institut Diversitas de l'Àmbit Maria Corral pretén promoure el reconeixement de la diversitat i contribuir a desfer els perjudicis i estereotips que sovint són un obstacle per a la cohesió social. La producció comença amb una introducció sobre la diversitat de les persones i el per què? Fent un anàlisi al llarg de la història i demostrant que la diversitat és a tot arreu en el nostre entorn com a persones, en la societat i conclou que som, serem i seguirem sent diversos.
Dvd
MD- 375
2012
Altres
La tertúlia del Fòrum
Ràdio
Una tertúlia que es va emetre en el moment en què els conflictes internacionals, especialment a Síria, Ucraïna i Veneçuela, ocupaven l’atenció internacional._x000D_ Analitzen la situació a través de persones que coneixen la situació d’aquests països, professionals de la comunicació i persones que viuen a Olesa i són coneixedors dels conflictes dels països que es parlen._x000D_ _x000D_ Intervenen una persona d’Ucraïna que viu a Olesa i que tenia familiars a la zona de conflicte i també es van tractar altres conflictes com a Síria i Veneçuela mitjançant una persona d’origen sirià i un ciutadà d’origen argentí que havia viscut a Veneçuela, també participa en la tertúlia un antropòleg i periodistes.
Cd
MD-397
2014
Altres
Lahadat
Ràdio
Programa musical en àrab realitzat per l'entitat marroquina Taarof Bi Salsan (conèixer-se en pau) de Montcada i Reixach. El programa tracta de temes d'interès per el col·lectiu marroquí de Montcada especialment a partir de la música del Marroc.
Cd
MD-168
2007
Musicals
Latincom
Altres
Emissora musical que recull continguts d’arreu i que s’utilitza com a vehicle d’interès entre persones procedents de cultures diverses. També compta amb espais de participació els oïents, de conversa, divulgació, etc... La còpia del programa de què disposem és un recull dels diversos programes que conformen la programació de Latincom que es pot escoltar en directe i a la carta a http://comradioblocs.com/latincom
Cd
MD-334
2010
Musicals
Latituds
Ràdio
Programa dedicat a parlar de països del món de la mà de persones que hi tenen els seus orígens i que actualment són veïns són de Tàrrega. El programa s'obre amb unes pinzellades de la geografia, història i estructura social d'un país determinat país i seguidament una persona originària del país en qüestió n'explica alguns trets característics així com la seva trajectòria de vida que l'ha portat a Tàrrega.
Cd
MD-169
2006
Entrevistes
Latituds júnior
Televisió
Documental format per sis episodis. En cada un d'ells un grup de joves catalanas descobreixen la realitat a diversos països del món en què hi ha una implicació de la cooperació catalana. En els diversos episodis veiem primer un reportatge que busca retratar diversos projectes a Moçambic, Colòmbia, Marroc, L'Equador, Palestina i Nicaragua. El grup de joves catalans reflexionen, a partir d'aquests reportatges sobre la vida que porten els nois i les noies d'aquests països i com poden contribuir al desenvolupament de les seves comunitats.
Dvd
MD-049
2007
Documental
Latituds. Assentaments d'immigrants
Televisió
Al barri de Poblenou de Barcelona, centenars d’immigrants, la majoria africans, viuen en condicions infrahumanes en assentaments situats en antigues fàbriques abandonades ( c/ Zamora, c/ Puigcerdà, c/Pere IV). Veïns i entitats del barri es mobilitzen per ajudar-los._x000D_ El reportatge mostra la realitat de les persones que viuen en els diferents assentaments, identificant-los amb nom i cognoms, la seva professió, estudis..., com s’organitzen i viuen dins dels assentaments, la convivència i la solidaritat de les persones que viuen. També mostra la tasca que realitza les associacions veïnals (Fundació CEPAIM, Xarxa de suport als assentaments ...)
Video
http://blogs.ccma.cat/latituds.php?itemid=52459
2014
Reportatge
Latituds. Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs)
Televisió
Els darrers anys s'han multiplicat les tragèdies que fan evident el mal funcionament dels CIEs. Les entitats pels drets humans insisteixen a denunciar que moltes de les persones que "retenen" als CIE no han comès cap delicte en tota la seva vida. Són empresonats per una falta administrativa: no tenir papers i conclouen que cap falta administrativa es castiga amb la privació de llibertat. El reportatge inclou opinions d'especialistes de prestigi que complementen la visió global del problema i s'entrevista a diversos protagonistes que oculten la seva identitat per evitar possibles conflictes.
Altres
on line: http://www.tv3.cat/videos/4383911/CIEs-Centres-dInternament-dEstrangers
2012
Reportatge
Les coses com són, Immigració
Altres
Un grup de nois i noies entre 15 i 18 anys descobreixen la vida, costums i problemàtiques que afecten a persones immigrades a Catalunya per tal de trencar estereotips i prejudicis al voltant de la immigració. Centrat especialment en la comunitat marroquina el vídeo proposa un recorregut en les diferents dimensions de la vida quotidiana, la situació econòmica, festivitats, la identitat, etc... Finalment la cinta conclou amb un debat sobre immigració entre el joves i el filòsof Josep-Maria Terricabras i la psicòloga i actriu Liberata Sepa.
Video
MD-002
1995
Altres
Les coses com són. Europa: la mirada del Sud
Televisió
Set joves catalans van visitar Mali, i ara són set joves de Mali que visitaran Europa. Seguim l'experiència dels joves maliencs i escoltem les seves expectatives en el viatge així com les reflexions que els van sorgint al llarg de l'experiència europea. La primera parada del viatge és a Finlàndia, seguidament van a Alemanya i França. Finalment, la darrera parada és a Barcelona. Seguint els joves en aquest viatge escoltem tot allò que els sorprèn de la vida a Europa, la pobresa que s'hi viu en determinades zones i els trets culturals de les societats europees.
Dvd
MD-267
2000
Reportatge
Les dones migrades desafiem la invisibilitat
Altres
El reportatge neix dins dels marc del projecte "Dones creant espais " i està realitzat per dones emigrades a Barcelona que volen expressar les inquietuds, vivències, dubtes i problemàtiques que afronten. El reportatge està fet per aquestes dones que volen aprendre i aplicar les tècniques de l'entrevista, l'edició i la producció de vídeo i està creat a partir d'entrevitses a dones emigrades que refelxionen al voltant de temes com la integració, la llei d'estrangeria, la maternitat, la discriminació que pateixen els seus fills o la salut.
Video
MD-004
2000
Reportatge
Les filles de Mohamed
Televisió
La Carme és una ginecòloga que es troba enmig d'un conflicte, quan Mohamed, el marit de la Shahida, una de les dones a qui ha ajudat a parir, no vol conèixer la seva filla. El marit, d'origen maroquí, és nega a acceptar la seva filla nounata perquè és la quarta filla i ell esperava un nen. El metratge gira al voltant de la relació que es crea entre la Shahida i la Carme quan la família de la Shahida li demana a la Carme que convenci a Mohamed d'acceptar a la seva filla. Paral·lelament, la ginecòloga s'endinsa en una relació amorosa amb el germà de Shahida.
Dvd
MD-034
2003
Ficció
L'Excusa. Capítol 7: Migracions
Televisió
És un programa que té com a objectiu la reflexió sobre pilars bàsics de la institució social. Enfront de continguts poc preocupats amb la repercussió social del seu discurs o que subordinen els continguts a models consumistes i poc reflexius, el programa pretén ser un espai de diàleg, estructurat en tres blocs que intentaran mirar, jutjar i donar pautes d’actuació alternatives. Els continguts proven de dilucidar un model de societat més just, solidari, sostenible, sense oblidar la mirada al sud i als col·lectius més desafavorits que normalment no són representats a la televisió._x000D_ Es tracta d’un projecte inspirat en l’Agenda Llatinoamericana Mundial, produït i editat per la comissió de l’Agenda Llatinoamericana. La realització és de Produccions Minnim, i compta amb l’ajut de Comunicalia, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Fons Català de Cooperació.…
Video
https://www.youtube.com/watch?v=7_bUGueafn0
2011
Reportatge
L'índex. L'indicador econòmic de Catalunya Ràdio
Ràdio
Programa que reflexiona al voltant de les dades econòmiques que fan referència a la quantitat de treballadors immigrants al sector de l'hosteleria arran de l'estudi "Situació de la immigració en el sector de la restauració a Barcelona" publicat pel Gremi de Restauració de Catalunya.
Cd
MD-116
2004
Reportatge
Llengües que conten
Ràdio
Programa de difusió oral de contes del món a través de diverses llengües. Es narren les històries del llibre “20 contes comptats. El món en un munt de contes". L'espai també descriu cada una de les llengües que s'utilitzen a cada edició del programa i tambér es presenta un breu vocabulari bàsic.
Cd
 
2010
Reportatge
Los nuevos bárbaros
Altres
Documental basat en les entrevistes a persones d'arreu del món que viuen a Barcelona que expliquen la seva visió de la ciutat. Els protagonistes del documental són gent de l'espectacle: des d'actors i actrius, a performers, productores musicals i professionals de tots els sectors artístics. El film mostra la riquesa que ha donat al panorama cultural català actual el fet que hagin arribat persones de llocs ben diversos a fer les seves aportacions aquí dirigint obres, actuant, encarregant-se d'espais així com les contradiccions identitàries que poden viure aquestes persones emigrades a Catalunya. També presenciem la preparació d'un espectacle teatral en què participen alguns dels actors entrevistats i que es realitzarà en sis idiomes diferents.
Dvd
MD-180
2001
Documental
Mala premsa
Altres
El vídeo mostra persones de diferents edats i condicions socioeconòmiques en situacions quotidianes del dia a dia en què hi són presents els mitjans de comunicació, la ràdio, la televisió i la premsa, en moments concrets que tracten temes relacionats amb la immigració. Totes les persones que ens han presentat conflueixen en una parada d'autobús on presencien la detenció d'un jove marroquí i es mostren reaccions ben diverses que es veuen, en gran part, influenciades pels mitjans de comunicació.
Dvd
MD-006
1999
Ficció
Mapamundi
Ràdio
Analitzen el món, sense preses i amb una mirada pròpia amb la col·laboració de la secció d’internacional del departament d’informatius i els corresponsals de Catalunya Ràdio i entrevistes a persones expertes.
Video
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/mapamundi-el-reportatge/fitxa-programa/964/
2014
Reportatge
Mapamundi. Menors sense papers
Ràdio
Reportatge sobre els menors sense papers que arriben a la Unió Europea que, segons xifres oficials, son 13 mil menors sense papers en un any. El reportatge fa una comparació polítiques d'asil als menors de diferents paisos europeus, el problema és com s'identifiquen els menors que arriben sense acompanyant a Espanya que no són refugiats si no immigrants econòmics. Sentim el testimoni d'un jove que va emigrar sol a Bèlgica i també la visió d'una de les redactores d'un informe de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) sobre els menors que emigren sols a la Unió Europea.
Cd
MD-116
2000
Reportatge
Mare, ja he marxat
Altres
Un projecte de l’Associació el Mirador, que treballa amb la mirada audiovisual per a la transformació social._x000D_ Vídeoclip i música hip-hop creat i gravat per MC Monako y los chicos de EICA, dins del projecte de vídeo participatiu El Futur és Nostre 2013-14, el videoclip està dedicat als menors immigrants que traspassen les fronteres en condicions perilloses._x000D_ La invisibilitat d’aquesta realitat no permet veure la complexitat del fenomen migratori.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=IM5OdcPomCc
2014
Altres
Materials de suport a l'acollida
Altres
Paquet de sis DVDs que tracten els temes d’interès per a les persones nouvingudes i tot allò que han de conèixer respecte els aspectes essencials de la vida a Catalunya. El primer tracta sobre les lleis i aspectes rellevants relacionats amb la vivenda a Catalunya (MD-033). El segon DVD tracta sobre l’educació a Catalunya (MD-028). El tercer DVD es centra en l’àmbit laboral i totes aquelles normes i convenis que s’han de conèixer (MD-095). El quart DVD es centra en els diferents serveis socials que ofereixen les administracions (MD-081). El cinquè DVD sobre les particularitats de la cultura catalana i els seus referents més importants (MD-297).Finalment, el sisè és en relació amb la Salut (MD-296).
Dvd
MD-028, 033, 081, 095, 296 i 297
2007
Reportatge
Migramedia 97
Altres
Recull de les activitats realitzades per el programa Migra. Media en el marc del projecte Xenofilia, xarxa d'ongs de Ciutat Vella, entre les quals hi ha activitats formatives, programes de sensibilització i materials de reflexió relacionats amb la immigració i els mitjans de comunicació.
Video
MD-007
1997
Reportatge
Millenium. Bolívia, tradició vs. progrés
Televisió
En el marc del mes que el 33 dedica a Bolívia, el programa convida els espectadors a conèixer la cosmovisió indígena ancestral del país, ben arrelada als costums de la seva societat. Alhora, n'analitza el xoc amb el progrés del país i la globalització. El debat compta amb la participació de la sociòloga i investigadora a l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Mónica Vargas; l'advocada i ambaixadora a Espanya del 2004 a 2006, Teresa Ossio; el director de l'Associació SAYARIRIY URUS i indígena aimara, Severino Viraca; i el sociòleg català, especialitzat en història i antropologia amazònica i president del CEAM , Josep Barba; i la periodista boliviana Drina Ergueta
Altres
http://www.tv3.cat/videos/3389490/Bolivia-tradicio-versus-progres
2011
Altres
Millenium. El Marroc segons les dones
Televisió
El programa analitza els tòpics que hi ha sobre el Marroc i la situació actual dels drets de la dona al país. Per parlar d'aquestes temes, hi intervenen Rosa Cañadas, presidenta de la Fundació Tanja; Mohamed el-Bouhali, actor i educador social; Fátima Ahmed, representant de Relacions Institucionals d'ASCIB, i Laura Feliu, professora de Relacions Internacionals de la UAB.
Altres
 
2010
Altres
Millenium. Immigrants, lluitar per uns papers
Televisió
Debat sobre la immigració i el mercat laboral a partir de l'entrada en vigor el 23 de gener del 2001 de la llei d'estrangeria. Els contertulians són: Ghassan Saliba, president del CITE de Catalunya; Ricard Zapata, professor de ciència política a la UPF; Josep Lluís Huguet, d'Unió de Pagesos; Miquel Àngel Essomba, portaveu de SOS Racisme; i Maria José Dos Anjos Días, dona migrada en situació irregular a Catalunya. Tots ells debaten al voltant de la immigració i el mercat laboral així com les dificultats que es troben les persones indocumentades a Catalunya.
Dvd
MD-298
2001
Altres
Mirades
Televisió
El programa, de periodicitat quinzenal, és una coproducció de la cadena del Grup Segre i de la Paeria, a través de la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració. En breus reportatges de deu minuts de durada es recull les històries de vida de persones afincades a Lleida. El programa tracta de crear un espai dirigit a fomentar la sensibilització ciutadana entorn als valors de la solidaritat. Les persones migrades són agents socials, culturals, esportius, educatius de la ciutat. Un personatge, Sr. Món, fa de fil conductor entre les diverses seccions.
Altres
http://lleidatelevisio.xiptv.cat/mirades
2011
Reportatge
Món 324
Televisió
Espai dedicat a analitzar i interpretar a fons l'actualitat internacional on les persones teleespectadores poden opinar, criticar i ampliar els continguts. El programa obra finestres i fa una mirada profunda sobre un món canviant, amb conflictes i lluites de poder on conviuen l'opulència i la misèria.
Video
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mon324/ultims-programes/
2014
Notícies
Món Obert
Ràdio
El programa és una iniciativa de SICOM, Solidaritat i Comunicació, una associació sense ànim de lucre que treballa des del 1995 per descobrir i fer visibles al conjunt de la societat les Olaus que determinaran el futur del planeta. Món obert és una proposta que consta, durant la primera hora, d’una tertúlia amb persones implicades en la solidaritat i la cooperació internacional a partir de dues breus entrevistes que generen el debat. A la segona hora hi ha les seccions ‘l’Hospitalet coopera’ i els ‘Contes dol món’, un espai dedicat a la mobilització social sorgida arran de la crisi, la secció ‘Conflictes i desastres naturals oblidats’ així com una entrevista d’actualitat.
Altres
On line: http://www.lhdigital.cat//web/radio/programa/tags/M%c3%b3n%20Obert
2010
Altres
Mosaic
Ràdio
Programa informatiu en àrab, tamazigh i espanyol dirigit a la comunitat immigrada de Catalunya. El programa ofereix tot tipus d'informació d'interès específic per a les diverses comunitats immigrades a Catalunya en diversos formats: notícies, entrevistes, agendes d'actes culturals i esportius i una secció d'ofertes laborals. Finalment, a la secció "Per entendre'ns", acosten vocabulari específic sobre temàtiques diverses.
Cd
de MD-120 a 144
2005
Altres
Mosaic
Ràdio
"Mosaic" és una mostra de les diverses comunitats de la vila i un espai per compartir i participar. El programa es divideix en tres blocs: 1) sobre les accions que duu a terme la regidoria de nous catalans i temes d'interès social, a partir de la formulació d'una pregunta de la conductora del programa: sentir-se foraster o sentir-se plenament català? Com es veu el futur? Cada persona immigrant convidada dóna el seu parer 2) centrat en el tema dels comerços i desmuntar estereotips i un exemple de bones pràctiques que inclou entrevistes i històries de les vides dels protagonistes 3) conté diversos microespais sobre la diversitat cultural en col·laboració de la Federació de Ràdios Locals, Unescocat i la DGImmigració programa "vivim junts".
Cd
MD- 370
2012
Altres
Música per a camaleons. Diversitat a l'escola bres
Televisió
Entrevista en profunditat a Danielle Leguiyou coordinadora d'escoles bressol del districte 18 de París, que reflexiona al voltant de la importància de la escola bressol en el context d'intercutluralitat actual. Leguiyou analitza la importància de les relacions que estableixen a les escoles bressol els infants de 0 a 3 anys de diverses procedències culturals. Les opinions de Leguiyou són il·lustrades amb imatges d'imatges d'infants a dues guarderies del barri del Raval de Barcelona.
Dvd
MD-310
2001
Reportatge
Música per a camaleons. La immigració a Europa.
Televisió
El programa consisteix amb una entrevista a Sami Naïr, politòleg i filòsof que reflexiona al voltant del fet migratori. L'expert en immigració exposa les diferències entre els moviments migratoris a diversos països d'Europa, com afecta la construcció i consolidació de la Unió Europea als fluxes migratoris i quin paper juga l'estat espanyol en aquest marc.
Dvd
MD-299
1998
Entrevistes
Ni fàcil ni difícil
Altres
L'Aicha és una jove filla de marroquins que porta el vel per decisió pròpia. A l'Institut s'enamora del Jordi i això li provoca un seguit de dilemes culturals pel fet de sentir-se diferent de la resta de noies de classe. Paral·lelament, en Mustafà, un cosí de l'Aicha que regenta un locutori, li explica les històries reals d'alguns dels seus clients vinguts d'arreu del món, per fer-li entendre a la jove que els problemes s'han d'afrontar sense rebutjar l'origen de cadascú.
Dvd
MD-070
2005
Documental
Nines Russes
Ràdio
Magazine diari que neix al setembre de 2008 i que reflecteix la diversitat i el moviment associatiu de la ciutat de Badalona. El programa, de dues hores de durada, es nodreix d'entrevistes amb activistes badalonins i badalonines així com responsables d'institucions que treballen amb la gestió de la immigració.
Cd
MD-289 (són 2 DVD's amb la mateixa catalogació)
2009
Reportatge
No me vengas con històrias! Doce miradas sobre el
Altres
Recull de dotze curtmetratges amb el racisme com a eix central de la història. Dotze mirades de diferents directors que proposen dotze situacions en què els protagonistes s'han d'enfrontar a les conductes racistes d'altres personatges en circumstàncies quotidianes del dia a dia.
Dvd
MD-071
1998
Ficció
NOS "Nosotros"
Televisió
Reportatge que dóna veu a tres homes i tres dones de diferents països de l'Àfrica occidental que viuen a Barcelona. Els protagonistes del reportatge exposen les seves reflexions al voltant de la seva adaptació a la societat catalana i els canvis que estan vivint els seus països d'origen.
Dvd
MD-274
2008
Reportatge
NOTopic
Televisió
Programa que mostra la història de joves d'origen immigrat d'entre 16 i 20 anys que viuen a Catalunya. Els protagonistes exposen les seves opinions de grans temes relacionats amb la immigració: el fet d'emigrar, els tòpics, la religió, les relacions home-dona, l'ús del català…
Altres
Online
2009
Reportatge
Nous verdellencs, un Vendrell per a tothom
Televisió
Programa personalitzat en un protagonista de diverses cultures, explica la seva adaptació al llarg dels anys, les seves dificultats i la seva vida personal i professional i com viu l’actualitat.
Altres
http://www.rtvelvendrell.cat/tv/programa/nous-vendrellencs-un-vendrell-tothom-amb-youssef-ghilani
2012
Entrevistes
Onescat
Ràdio
És un curs de català inicial adreçat a persones que acaben d’arribar a Catalunya que no entenen ni parlen el català i que tenen el castellà com llengua vehicular, especialment persones llatinoamericanes. El primer projecte del curs es va gestar a Salt l’any 2008, va comptar amb la col·laboració de professionals de la ràdio de la comunitat llatinoamericana a Salt i a Girona. El Consorci per a la Normalització Lingüística dissenya l’estructura i la programació del programa i COMRàdio els estudis per fer els enregistraments i la postproducció. _x000D_ Les gravacions són del mes de maig de 2010. El curs consta de 17 programes que tracten diversos temes com : presentacions, habitatges, compres, etc..., en definitiva temes quotidians. Cada programa consta en primer lloc la presentació del tema, a continuació “cosa de 2, cosa de tots”, història d’una parella lingüística que serveix de base per introduir el tema; també hi ha la secció del professor i l’alumne on es pràctica l’idioma i les expressions i finalment un comentari sobre llengua i cultura._x000D_ S’ha emès en 32 emissores de Catalunya
Cd
MD-353
2010
Altres
Orígens
Televisió
Programa d'entrevistes a persones nouvingudes sobre la vida que porten a Granollers, els problemes als que s'han enfrontat, les relacions que porten amb els seus orígens i com han adaptat els seus costums a la vida a Catalunya.
Dvd
 
2005
Reportatge
Paleta de colors
Televisió
Una nena d'origen xilè explica les diferències entre la vida que portava a Xile i la vida que porta a Catalunya. Explica el que troba a faltar d'allà, l'experiència migratòria que ha viscut i el procés d'adaptació a la nova realitat.
Dvd
MD-181
2007
Entrevistes
Pasaporte Rioplatense
Ràdio
Programa en què una jove uruguaiana parla de temes d'interès del seu país d'origen i d'altres països de l'Amèrica Llatina. Alguns programes tracten dels tipus de celebracions que es fan al seu país d'origen, esdeveniments que tenen als diferents països de Sud- Amèrica o biografies de persones rellevants en la història de Llatinoamèrica. D'aquesta manera, el oients de ràdio Roda poden conèixer tant l'Uruguai com altres països llatinoamericans així com sentir de primera mà el que significa el fet de viure lluny del país d'origen.
Cd
MD-182
2006
Reportatge
Pati Latino
Televisió
Programa que tracta de temes d'interès del col·lectiu llatinoamericà, les seves inquietuds i les seves activitats que promouen. El programa es divideix en tres microespais. El primer, és l'Info Pati, que aporta notícies sobre temes d'interès de manera específica per a la comunitat llatinoamericana i que està format a partir de correus que envien els espectadors del programa. La segona part, és una entrevista a alguna perosna interessant del sud-Amèrica i, finalment a l'espai Cuina Catalina, s'ofereixen receptes culinàries típiques de diferents paisos sud-americans.
Dvd
MD-183
2007
Altres
Pentagrama Salsero
Ràdio
Edició especial del programa periòdic "Pentagrama salsero" dedicat als damnificats del terratrèmol que va afectar al Perú. Conté entrevistes amb persones que van col·laborar en un espectacle per recollir fons, espais musicals amb música peruana i tota la informació sobre les conseqüències que el terratrèmol va provocar a la regió.
Altres
Cassette MD-248
2007
Musicals
Per tot el món
Ràdio
Programa realitzat per l'associació musulmana Al Ouahda i Forjadores de la Vida i dirigit per persones migrades a Mataró. L'edició del programa que disposem tracta sobre la Copa del món de futbol i els tertulians reflexionen sobre l’esdeveniment esportiu, l'impacte que té en els mitjans de comunicació i com el Mundial pot esdevenir una oportunitat per la pau. El programa també compta amb músiques del món relacionades amb la temàtica que es tracta al capítol.
Cd
MD-332
2010
Reportatge
Perquè ningú oblidi el teu nom
Altres
El film és centra en la història de la Rosa, una mestra que comença a treballar en una escola d'un barri perifèric de València en què, l'absentisme escolar i els conflictes entre els alumnes, són part del dia a dia. La Rosa, que confia plenament en el seu esforç per donar la millor educació als seus alumnes, la majoria d'ells immigrants, i s'implicarà de seguida en tot allò que els hi succeeixi. Especialment, s'involucra en el cas d'una alumna a qui li volen practicar l'ablació i lluitarà fins al final per evitar que se li faci.
Dvd
MD-074
2003
Ficció
Picadillo
Ràdio
Programa dedicat ala música de Llatinoamerica i als diversos esdeveniments culturals que tenen lloc arreu del món relacionats amb la música i la cultura llatinoamericana.
Cd
MD-148
2008
Musicals
Pla Barcelona Interculturalitat. 1
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o per ella la interculturalitat.
Dvd
MD-318
2009
Entrevistes
Pla Barcelona Interculturalitat. 2
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o ella la interculturalitat.
Dvd
MD-319
2009
Entrevistes
Pla Barcelona Interculturalitat. 3
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o per ella la interculturalitat.
Dvd
MD-320
2009
Entrevistes
Pla Barcelona Interculturalitat. 4
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o per ella la interculturalitat.
Dvd
MD-321
2009
Entrevistes
Pla Barcelona Interculturalitat. 5
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o per ella la interculturalitat.
Dvd
MD-322
2009
Entrevistes
Pla Barcelona Interculturalitat. 6
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o per ella la interculturalitat.
Dvd
MD-323
2009
Entrevistes
Pla Barcelona Interculturalitat. 7
Altres
Diverses personalitats del món acadèmic, associatiu, professional i institucional responen a cinc qüestions al voltant de la diversitat cultural i la interculturalitat. Les preguntes que se'ls plantegen són: com valores l'augment de la diversitat socio-cultural dels últims anys a la ciutat? Quins factors faciliten o dificulten les relacions de convivència entre els habitants de Barcelona d'orígens culturals diversos? Què faries per facilitar les relacions, el contacte i el coneixement mutu entre els barcelonins i barcelonines de diferents orígens culturals? Quins creus que han de ser els elements comuns que hem de compartir la gent de Barcelona per garantir la cohesió i la convivència a la ciutat? Des del teu coneixement i experiència, existeixen espais d'interculturalitat o de convivència a Barcelona? Podries descriure'ns algun? Al final de cada entrevista la persona entrevistada dibuixa què és per ell o per ella la interculturalitat.
Dvd
MD-324
2009
Entrevistes
Plegats construïm ciutadania/ 18.12.06 Dia internacional del migrant
Altres
Reportatge basat en les entrevistes amb persones immigrades a Barcelona que tracta temes relacionats amb els processos migratoris, com la relació de les persones emigrades amb els seus orígens, la seva visió de Barcelona i la convivència social. El reportatge també presenta el treball de diverses associacions en favor de les persones immigrades així com del grup de treball del Consell Municipal del Migrant.
Dvd
MD-009
2006
Reportatge
Postdata - La història a Catalunya Cultura
Ràdio
Arran de les opinions de Marta Ferrusola i Heribert Barrera i el debat que van provocar sobre la nova immigració a Catalunya el programa proposa donar una visió completa dels diferents fluxos migratoris que ha viscut la societat catalana. El programa pretén donar una perspectiva històrica de la immigració a Catalunya. En el debat participen l'escriptor Francesc Candel, l'economista Francesc Cabana, el polític Jordi Solé Tura i Josep Termes i reflexionen sobre la immigració, revisen les dades demogràfi9ques històriques, dades comparatives entre els diferents fluxos migratoris que ha viscut Catalunya.
Cd
MD-117
2001
Altres
Pren-ne nota! Guia per a una bona convivència
Altres
Guia per a una bona convivència en suport audiovisual realitzada des del Servei de Ciutadania i Drets Civils de l'ajuntament de Terrassa. El dvd es pot visualitzar en català, castellà i àrab.
Dvd
MD-279
 
Altres
Programa sindical CCOO. Prou racisme
Televisió
El reportatge s'obre amb la negació de diversos missatges que són la base del racisme i la xenobòbia a partir dels testimonis de diverses persones d'origen estranger, així com de les dades demogràfiques. Diverses persones d'origen estranger s'encarreguen de negar les afirmacions racistes que es dirigeixen a la immigracio. Seguidament diversos representants del sindicat analitzen la situació discriminatòria que viuen les persones migrades a Catalunya.
Dvd
MD-300
1997
Reportatge
Programa sindical UGT. Els immigrants
Televisió
Entrevista a diverses persones vingudes d'arreu del món a viure i treballar a Catalunya i a persones que treballen per la UGT en el marc de la immigració. També sentim els testimonis de treballadors del sindicat que reivindiquen la necessitat de mà d'obra estrangera així com la necessitat d'igualar els seus drets als de la resta de treballadors. Seguidament hi ha l'apartat "Al teu servei" on es presenten els cursos que es realitzen des de la UGT.
Dvd
MD-302
1993
Reportatge
Projecte Démata. Democràcia, participació i societat civil
Televisió
Démata societat civil, democràcia i participació és un projecte enmarcat en l'escola de ciutadania que té la Fundació Universitària Martí l'Humà al Vallès Oriental. El vídeo exposa quins són els objectius del projecte a través de la veu de diverses persones immigrades al Vallès Oriental. Els entrevistats responen a les preguntes: Quines coses podrien millorar a la societat? I en el teu entorn? Què fas per intentar millorar la societat? I què hi pots aportar? Què és per tu la democràcia? Com transmets aquests valors en el teu dia a dia?
Dvd
MD-325
2009
Reportatge
Projecte Démata.Torneig de Futbol Sala a Caldes de Montbui
Televisió
Démata societat civil, democràcia i participació és un projecte enmarcat en l'escola de ciutadania que té la Fundació Universitària Martí l'Humà al Vallès Oriental. En aquest cas es presenta un torneig de futbol sala organitzat per joves d'origen equatorià de Caldes de Montbui el juliol de 2009.
Dvd
MD-326
2009
Reportatge
Quatre referents
Altres
A partir de la proposta “No sóc diferent. Sóc un referent”, que va impulsar l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura, la productora Loopa Media va ampliar alguns dels continguts del projecte i va produir “Quatre referents”._x000D_ Aquest vídeo de trenta minuts ens acosta a quatre joves de procedència cultural diversa que, immigrats a Barcelona o ja nascuts a la ciutat, representen el nostre futur intercultural. El vídeo s’articula en quatre entrevistes que s’entrecreuen i que permeten l’espectador conèixer les històries vitals d’uns nois i noies que, d’una manera o una altra, han trobat (o continuen buscant) l’encaix a la societat barcelonina._x000D_ Però la reflexió que proposa el film i, en general tot el projecte “No sóc diferent. Són un referent”, va més enllà de mostrar el procés d’integració viscut pels entrevistats. A través de les seves reflexions, descobrim en ells i elles són també uns agents actius i compromesos amb la ciutat on viuen. Que, en definitiva, treballen des de les seves visions culturals i generacionals pròpies en la construcció d’una Barcelona de tots i totes, tan diversa com cohesionada.
Altres
On line http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dmUhU-80W9s&list=UUzPS2o_UGdiy05cK0ebMGAA#!
2013
Entrevistes
Qui és qui?
Televisió
Programa presentat i dirigit per Justo Molinero que s’emet des del 2006 i pretén apropar a l’audiència la multiplicitat de persones nascudes dins i fora de Catalunya que amb la seva activitat s’interrelacionen amb el conjunt de la societat catalana. El DVD recull breus fragments d’entrevistes que s’han fet a personatges d’àmbits diversos com la música, societat, comunicació i política
Dvd
MD-339
2010
Entrevistes
Ràdio Intercultural Montsià
Ràdio
Projecte de l'Àrea de Joventud del CC del Montsià i la DG de Joventut en col·laboració amb la xarxa "Montsià jove", es vol fomentar la convivència i l'intercanvi cultural entre joves de col·lectius autòctons i immigrants on la ràdio esdevingui un espai de trobada en el què joves de diferents orígens es relacionin i comparteixin interessos i necessitats.
Altres
on line http://www.ivoox.com/radio-intercultural-del-montsi-1-audios-mp3_rf_1547733_1.html?autoplay=1
2012
Magazín
Relats contats: La interculturalitat possible
Altres
Recull de relats de persones emigrades a Catalunya de diferents parts del món que expliquen la seva experiència migratòria i la vida que porten a Catalunya. Els protagonistes, de diferents edats, sexe i condicions social, expliquen trets de la seva cultura, què els va sorprendre al arribar a Catalunya, les dificultats a les que s'han hagut d'enfronar i les seves opinions sobre temes com la integració o la interculturalitat.
Dvd
MD-079
2006
Documental
Reportage immigrants berebers - Dins d'Espai Solid
Ràdio
Reportatge sobre una associació creada per immigrants arrribats a Reus, amb la finalitat de facilitar el procés d'acollida ambels nous immigrants berebers que estan arribant, aconsellar-los i assessorar-los, etc.
Cd
MD-117
2005
Reportatge
Reportatge Campanya Fruita
Ràdio
Reportatge sobre la gestió dels fluxos migratoris, a partir del cas concret dels temporers. Any rere any, es traslladen persones immigrades des de les Canàries i del sud d'Espanya a la comarca del Segrià per a treballar en la campanaya de recollida de fruita. Aquest any però no s'ha pogut garantir feina a totes les persones desplaçades i això ha fet obrir el debat del trasllat de persones d'una Comunitat Autònoma a una altra i la manca de garanties de benestar social per aquestes persones.
Cd
MD-113
2004
Reportatge
Reportatge Equatorians
Ràdio
Reportatge que s'acosta a la comunitat equatoriana que ja forma part de la societat catalana a partir de l'experiència de diverses noies immigrades a Catalunya. A través dels seus testimonis, sentim les conseqúències a nivall perosnal que pot provocar el fet que moltes dones i homes hagin d'emigrar, les seves vivències a Catalunya, la intranquil·litat de no tenir papers, els conflictes entre parelles que es poden derivar i la impossibilitat de veure créixer els seus propis fills.
Cd
MD-113
2004
Reportatge
Reportatge Gladis Palmera
Ràdio
Reportatge sobre la ràdio Gladis Palmera, una emissora adreçada al col·lectiu sud-americà. El reportatge parla de diferents sectors segregats per a llatins: ràdio Gladis Palmera, una perruqueria per emigrants llatins, una botiga especialitzada en productes d'alimentació propis de la dieta de diversos països sud-americans, locals d'oci i discoteques de música llatina.
Cd
MD-113
2005
Reportatge
Reportatge Locutoris
Ràdio
Reportatge sobre la profusió de locutoris que s'han creat arreu de Catalunya i els serveis que ofereixen. Sentim diverses històries de persones que han creat locutoris i altres que els freqüenten.
Cd
MD-113
2005
Reportatge
Reportatge Regularització
Ràdio
Reportatge sobre el procés de regularització a partir dels casos concrets de diverses persones emigrades que volen normalitzar la seva situació i els problemes legals que es troben. També explica els requisits que s'han de complir: contracte de treball, està empadronat des d'abans 6 mesos abans de l'agost del 2004 i no tenir antecedents penals ni a Espanya ni al país d'origen.
Cd
MD-113
2005
Reportatge
Reportatge Torn d'ofici
Ràdio
Reportatge ssobre els advocats que exerceixen el torn d'ofici d'estrangeria. La guàrdia d'ofici consisteix en fer assistència a estrangers que arriben irregularment a Cataluny, que , en la majoria de casos acaba en un procediment de repatriació. Ja sigui just quan entre a Catalunya per l'aeroport del Prat o bé sigui quan estan pel carrer se'ls demana la documentació i no la tenen. El reportatge està realitzat a partir de l'experiència de professionals que s'hi dediquen i de perosnes que han estat retinguts per estar en situació irregular.
Cd
MD-113
2004
Reportatge
Reporters: els veïns de baix.
Televisió
Seguiment d'una delegació osonenca formada per polítics, professors i estudiants que visiten la província de Nador, a el Marroc, per tractar el tema de la immigració i debatre mètodes de cooperació a partir de la visita a l'Ateneu popular que s'ha creat amb els diners dels Fons català de desenvolupament. També coneixen estudiants de la Universitat de Vic que , com a projecte d'intercanvi, fan les pràctiques universitàries al Marroc.
Dvd
MD-199
2005
Reportatge
Rizomes - Temps de compartir
Ràdio
El programa està format per entrevistes a persones nouvingudes a Sant Joan de les Abadesses, experts en immigració, una agenda en què s'expliquen actes que poden interessar als ciutadans de Sant Joan així com un espai de denúncia on es reporten situacions discriminatòries que han viscut persones migrades. L'espai vol donar a conèixer persones imigrades a Sant Joan de diferents indrets del món, sentir les seves opinions, reflexions i conèixer les realitats, tradicions, cultura i gastronomia del seu país d'origen. Hi ha també un espai de la particpaàció infantil a través de la lectura de contes i concursos en què intervenen nens i nenes de diferents orígens i edats.
Cd
MD-186
2003
Altres
Roots & Routes
Altres
Recull dels resultats del projecte Roots & Routes dels anys 2004 i el 2005 dirigit a joves de procedències culturals, ètniques i geogràfiques diverses de diversos països de la Unió Europea que vol reflectir la cultura juvenil des dels àmbits de la música, el ball i la comunicació audiovisual. El projecte audiovisual de Roots & Routes consta d'un període d'aprenentatge teòric i pràctic de llenguatge, realització i edició audiovisual; una fase de creació audiovisual i finalment, la difusió dels resultats, que recull aquest documental.
Dvd
MD-080
2005
Reportatge
Rromia (Mujeres gitanas)
Televisió
El documental explica la història de la Tatiana, la primera i única dona de la comunitat gitana de Gràcia que ha estudiat fins a obtenir un títol universitari. El documental exposa la lluita de la jove que ha lluitat per aconseguir el somni d'estudiar i viatjar fins arribar a diplomar-se i treballar com a transformadora social.
Dvd
M-347
2007
Reportatge
Rubifolk
Ràdio
Programa especial dedicat al Festival Internacional de Dansa tradicional de Rubí, Rubifolk. El programa, en directe, fa un seguiment de la jornada a través d'una explicació de la història del festival i d'entrevistes amb diverses persones, autòctones o no, que hi participen o assisteixen. També inclou diverses propostes musicals entre les diverses connexions en directe que realitzen.
Cd
MD-087 i MD-088
2007
Altres
Safir
Ràdio
Safir és un programa de radio dedicat a la nova ciutadania i alhora un projecte social dut a terme pels joves de l’Associació Sociocultural IBN BATUTA. Parlarem de la Immigració i de la nova ciutadania des d'una altra visió. Es pot escoltar a través del portal web www.ascib.net/safir.fm de 19 a 20h a Radio Gràcia 107.7 FM (Barcelona)
Altres
www.ascib.net/safir.fm
2009
Altres
Saïd
Televisió
Pel·lícula de ficció basada en la novel·la de J.Lorman que tracta sobre l'experiència migratòria de Saïd. Saïd és un jove marroquí que arriba a Barcelona animat pel seu amic Hussein. De seguida descobreix que la vida que pot aspirar a Barcelona, sense documentació ni contracte de feina, no és el somni que li havia fet creure el seu amic. El jove comença a tocar en un grup musical amb els amics, una de les poques activitats que el gratificaran una mica. En un assaig coneix a l'Anna, una estudiant de periodisme de qui s'enamora. Un dia, en Saïd i un amic seu són víctimes d'una brutal agressió racista i l'Anna ho presencia tot. Aquest fet trasvalsarà la relació entre els dos.
Dvd
MD-270
1998
Ficció
Secció del Servei d'Atenció a l'Immigrant
Ràdio
Dins del magazín "Martorell el Dia", en col·laboració amb el Servei d'Atenció a l'immigrant de l'Ajuntament de Martorell, han creat un espai en què es tracten setmanalment aspectes relacionats amb la immigració a Martorell i la convivència veïnal. En aquest cas, Andreu Huguet, responsable del Servei d'Atenció a l'Immigrat, reflexiona sobre el fet migratori i els serveis que ofereixen des de la seva oficina i explica els diferents plans d'acollida i integració que s'han endegat des del Servei d'Atenció al Migrat. També analitza informacions que han tingut lloc a altres països i zones de l'estat.
Cd
MD-171
2007
Entrevistes
Secció d'Oficina d'Immigració
Ràdio
Dins del programa matinal "La finestra Discreta" un cop al mes es posen en contacte amb el responsable de l'oficina d'immigració per tractar temàtiques relacionades amb la immigració. En aquest cas concret, el tema que ocupa l'espai són les polítiques de reagrupament familiar.
Cd
MD-247
2007
Entrevistes
Sempre surt el sol
Altres
La peça audiovisual treballa la interculturalitat i el gènere amb l’objectiu de visibilitzar el fet migratori com un aspecte enriquidor per a la societat de la comarca i empoderar la dona com a font de cohesió social del seu entorn familiar._x000D_ El documental, narra l’experiència de 6 dones migrades de diferents indrets (Bineta Mbaye- Senègal; Joane Milned- Edimburg; Eulàlia Correales – va emigrar a Houston; Oksana Ryhaylo – Ucraïna; Rocío Martínez – Huelva; Salima Hfaïn – Marroc) que viuen a la comarca, expliquen en primera persona el procés migratori: perquè van deixar el seu lloc d’origen, com van ser acollides, les dificultats, la integració i perspectives de futur_x000D_ Eslògan final: Perquè és igual d’on venim o on anem, ja què en qualsevol lloc del món, sempre surt el sol!.
Dvd
MD-402
2014
Documental
Sense ficció. A la dreta i més enllà
Televisió
El documental s'endinsa en l'extrema dreta europea. Passat el sotrac del nou Parlament amb una forta presència dels partits xenòfobs, el programa analitza a fons aquest fenomen a partir de tres situacions: França, Espanya i Grècia. És el Front Nacional un llop disfressat de xai que mostrarà la seva veritable cara si arriba a la presidència de França? A Grècia l'ascens d'Alba Daurada pot significar un preludi del que va passar a l'Aemanya de Hitler? I a Espanya? Per què l'extrema dreta no té cap ascó al Parlament. El procés independentista a Catalunya està donant ales als grups ultradretans espanyols que afirmen que estan preparats per utilitzar la violència el 9 de novembre durant la celebració del referèndum. Tenen realment prou força per fer un cop d'efecte? Europa deriva cap a l'extrema dreta, els partits xenòfobs i populistes. Les eleccions europees en són una mostra. El programa fa una anàñisi de l'augment de l'extrema dreta a Europa, centrant-se en països com a Catalunya, València, França i Grècia mitjançant el seguiment de diversos actes i representants de partits com PxC, Europa 2000, Front Nacional i Alba Daurada, les opions es contraresten amb entrevistes amb representants dels moviments socials i/o associacions que lluiten contra el racisme i també recull entrevistes amb representants dels moviments socials i/o associacions que lluiten contra el racisme. També recull entrevistes a especialistes i estudiosos dels moviments d'extrema dreta.
Video
http://blogs.ccma.cat/senseficcio.php?itemid=53771
2014
Documental
Sense ficció: "Déu amb accent"
Televisió
Deu persones parlen de Déu. Jueus, catòlics, musulmans, ortodoxos, protestants, sufís, testimonis de Jehovà i budistes i expliquen la seva relació amb allò transcendent. Catalunya és un país divers, també en les confessions religioses que practiquen els seus ciutadans en un context de llibertat religiosa i estructures institucionals laiques. L'Església catòlica conviu en aquests moments amb altres esglésies amb les quals comparteix valors, realitats i identitats.
Altres
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Sense-ficcio/Deu-amb-accent/video/5405931/
2014
Documental
Servei de traducció i mediació intercultural. Din
Altres
Reportatge en què es fa un seguiment el treball del servei de mediació comunitària dins del Consell Comarcal del Baix Empordà.
Dvd
MD-106
2006
Reportatge
Si nos dejan
Altres
Docuemental sobre les vivències de persones immigrades a Barcelona, des del moment de decidir emigrar fins a l'arribada i el procés d'adaptació a la nova realitat. Els diferents protagonistes ens expliquen els somnis i objectius que els han portat a marxar dels seu país d'origen, començant pel testimoni de la realitzadora del documental, una jove argentina que va arribar a Barcelona de manera irregular. El documental es completa amb les entrevistes fetes a persones del carrer, emigrades i autòctones, que exposen les seves opinions sobre la immigració.
Dvd
MD-082
2005
Documental
Sinèrgies
Ràdio
Dues persones, una autòctona i una migrada, ens expliquen primer d'on vénen i alguns aspectes de la seva vida. En un segon apartat, ens transmeten els seus gustos: els seus menjars preferits, les seves preferències musicals, sèries televisives, un color, una textura... Al final, descombrim un punt d'unió entre els dos personatges, que els acosta i els connecta en un punt de trobada.
Cd
MD-189
2008
Altres
Singulars. Entrevista a la Najat El Hachmi
Televisió
Entrevista a Najat el Hachmi, escriptora catalana filla de pares marroquins, que va arribar a Catalunya als 8 anys, i que vint anys després (el 2008) guanyava el Premi Ramon Llull de literatura catalana amb la seva novel·la "L'últim patriarca". L’escriptora reflexiona al voltant de la identitat i la cultura i també sobre algunes paraules que s’utilitzen habitualment al parlar d’immigració com multiculturalitat, integració, tolerància,
Altres
http://www.tv3.cat/videos/3104770/Najat-el-Hachmi
2010
Entrevistes
Sintonia Matinal
Ràdio
Programa de divulgació dirigit per l'Erika Olavarria, periodista d'origen xillè. Es tracta d'un programa que pretén atreure a la població nouvinguda i autòctona a través de la música. Dins del programa, de 5 hores de duració, hi ha un apartat de divulgació en què els entrevistats donen informacions de caire molt divers: viatges, cuina, tràmits legals, etc. Aquest apartat divulgatiu del programa és el que tenim recollit.
Cd
MD-147
2008
Entrevistes
Sintonia.Com Jordi Marimon
Ràdio
Programa dedicat a la música llatina i catalana. A través de les propostes del oients, el programa recull temes de la música de tots els temps de Catalunya i de diversos països llatinoamericans.
Cd
MD-147
2008
Musicals
Sintonia.Com Robert Caus
Ràdio
Programa musical dedicat especialment a propostes provinents del continent sud-americà així com algunes cançons típiques catalanes. Entre cançó i cançó el presentador també explica especificitats culturals del seu país d'origen així com tradicions i les històries i biografies dels artistes més rellevants de Sud-amèrica.
Cd
MD-148
2008
Musicals
Solidaris
Ràdio
Programa sobre temàtiques relacionades amb els Drets Humans, la Cooperació i el Desenvolupament de Catalunya Ràdio. Seguint la línia marcada per la primera temporada, el programa aposta per explicar el món des de tots els punts de vista, llegint entre línies, i posant damunt la taula tots els perquès de les balances que compensen i descompensen el món.
Cd
MD-277
2009
Reportatge
Somnis atrapats
Televisió
El teló de fons d’aquest documental són quatre històries que conflueixen a Salt, una de les poblacions amb més percentatge d’immigració de Catalunya, en el context de crisi econòmica. Els protagonistes són: Lahcen i Said Outmouth, dos joves marroquins que e stroben en situació irregular; Fàtima Sankaré, una adolescent gambiana que es prepara per casar-se en un matrimoni pactat quatre anys enrere; Ranjit Singh, un empresari indi pendent del reagrupament familiar i Rosa Àngela Nunes, una dona embarassada d’origen brasiler que té la seva parella a un Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona. Emissió pel 33 el 29/06/11.
Dvd
 
2010
Documental
Somnis trencats
Altres
Gravat en el marc del projecte de codesenvolupament de la ciutat de Vic. Té l’objectiu de conscienciar als senegalesos que es troben en el seu país d’origen, dels riscs que comporta la immigració clandestina i alhora vol mostrar les dificultats que es troben una vegada arriben a Catalunya. Aquest documental, també pretén conscienciar la població catalana del drama que viuen molts d’aquests immigrants després d’haver deixat els seus països d’origen i el trauma personal que els genera aquesta situació. Es tracta d’una producció realitzada a partir de les experiències recollides dels senegalesos que viuen a Vic i han volgut explicar les seves experiències per evitar que altres persones del seu país passin per la seva situació._x000D_ Recull històries de vida de persones del Senegal que han vingut a Europa amb el somni de treballar, aconseguir un futur millor i poder ajudar a la seva família. Emès per TV3 el 25/02/2014.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=Eoy4Y819t0U
2013
Documental
Sputnik. El mestissatge al Raval: el món a casa.
Televisió
Reportatge sobre el "mestissatge", paraula que descriu la mescla de músiques que es fa a Barcelona. Músics i crítics de la capital catalana reflexionen al voltant d'aquest terme i els diversos grups i estils musicals que engloba. Entre els entrevistats trobem músics de grups com Muchachito, Macaco, Dusminguet o Ojos de Brujo, així com periodistes musicals i productors musicals.
Dvd
MD-312
2006
Documental amb entrevistes
Sudakia Style
Ràdio
Un espai radiofònic per donar a conèixer la cultura peruana i llatinoamericana, reivindicant la multiculturalitat com a mitjà per enriquir-nos en la convivència.
Altres
on line: http://www.ivoox.com/2012-12-13-sudakia-style-juan-ramon-roldan-audios-mp3_rf_1644099_1.html
2012
Magazín
Tahira
Altres
Curtmetratge, emmarcat en el Pla educatiu d'entorn de Badalona i col·labora l'Associació Cultural, Educativa Mèlies. 25 alumnes d'instituts dels barris de Llefià i la Salut de Badalona, produeixen aquest curtmetratge per explicar la vida d'una noia nouvinguda a la ciutat que comença a aprendre el català. Es tracte d'un projecte emmarcat en el programa "Convivim" del pla educatiu, que reuneix a joves immigrants per tal que aprenguin la llengua i els costums de la ciutat a través del lleure. Tahira, natural del Pakistan i resident a Badalona des de fa tres anys, és la protagonista, que han elaborat ella mateixa i els seus companys. Amb aquesta pel·lícula que els joves han escrit i dirigit, es mostra com Tahira ha après a parlar en català. El vídeo és la culminació d'un projecte que es va iniciar l'estiu de 2011. Joves de Gàmbia, la Xina, el Marroc o el Pakistan, s'han dividit en dos grups per elaborar el film. Segons els tècnics del projecte, és una bona manera perquè els adolescents de 4 instituts dels barris de la ciutat de Badalona es coneguin i aprenguin junts.
Altres
http://vimeo.com/38315119
2012
Ficció
Tarde o temprano
Ràdio
Programa dedicat a la immigració que repassa les notícies més rellevants que afecten a les persones migrades com els processos de regularització, la reunificació familiar o les dificultats amb què s'enfronten les persones immigrades. L'espai també compta amb entrevistes, amb reportatges sobre temes culturals i amb propostes musicals que s'intercalen entre les diverses seccions.
Cd
MD-243
2007
Altres
Terra d'esperança
Altres
Docuemental de seguiment del projecte Immigrasons, d'intercanvi artístic i cooperació entre Catalunya i Argentina. Sentim els testimonis i vivències de persones que han emigrat de Catalunya a Argentina, especialment a partir de la guerra civil espanyola i del franquisme, així com d'argentins que actualemnt emigren a Catalunya. A través de la música, s'exploren els sentiments i records de les persones que han fet un viatge sense retorn i els motius que els han portat a fer-ho. A banda dels músics que participen en el projecte, presenciem l'aventura d'un pare i fill argentins que van buscar un furur millor a Barcelona.
Dvd
MD-025
2007
Documental amb entrevistes
Terra nova
Televisió
Programa d'entrevistes que vol donar a conèixer la visió de Barcelona que tenen els membres de les comunitats estrageres més nombroses que viuen a Barcelona. Cada episodi gira al voltant d'una comunitat a través de 4 o 5 persones de divereses edats i professions que exposen les seves reflexions sobre el seu país d'origen i Catalunya.
Dvd
MD-192 i MD-193
2007
Entrevistes
Terrasenques
Televisió
Una noia migrada del Senegal explica la seva experiència migratòria personal i el treball que fan des de l'associació Amical, que presideix, mentre elabora un postre típic senegalès, el Thiacry. Seguidament veiem la celebració d'unes jornades de "cuines del món" en què s'explica l'elaboració del postre i d'altres receptes d'arreu del món.
Dvd
MD-083
2008
Reportatge
Terrassa Mostra Multicultural
Televisió
Cada dos anys, la mostra multicultural s’ha convertit en una cita ineludible per la ciutat de Terrassa. En ella es pot trebar la diversitat cultural a la societat catalana i específicament a Terrassa. En motiu d’aquest esdeveniment, Canal Terrassa Vallès emet sempre un programa especial, on fa un ampli resum de la mostra multicultural de Terrassa. Al certamen hi participen municipis de Galícia, Extremadura, Aragó, Múrcia i Castella la Manxa, entre altres, a més de Tetuan en representació del Marroc, que presenten la cultura, artesania, gastronomia i art caracterísituqes d’aquestes regions.
Dvd
 
2009
Reportatge
Terrassa Solidària
Televisió
Programa que fa més de 10 anys que s’emet a Canal Terrassa Vallès i que vol mostrar totes les vessants de la solidaritat amb el tercer món, des d’un cooperant expatriat, fins a iniciatives per captar fons i conèixer també diverses ongs de Terrassa. El programa es pot veure a la web www.terrassadigital.cat
Dvd
MD-340
2010
Reportatge
Tertúlia Món Plural. A bona hora
Ràdio
Programa que debat diverses informacions sobre immigració a partir de les interpretacions de diverses persones emigrades a Catalunya. En aquest cas, els contertulians són una jove francesa i dos nois, un de Benín i un argentí que analitzen les propostes sobre immigració que fan els diferents líders polítics en el context de les eleccions.
Cd
MD-190
2008
Altres
Tinc una idea. The South Face: Àfrica vista pels joves
Televisió
Cada setmana un emprenedor o emprenadora explica el seu cas i juntament amb altres persones del seu entorn s'aprofundeix en el seu testimoni, tant personal com empressarial. Diverses seccions. Persones, projectes, idees i acció i consells. Escollen els projectes en funció de diversos factors, com ara la pluralitat i diversitat, l'aportació de talent i innovació científica, el territori, pels valors socials que aporta, pel seu lideratge, per la seva experiència. Posen especial èmfasi en els projectes liderats per joves i per dones emprenedores. TUI. Reportatge sobre la Laura Barbao, una aficcionada al swing que va deixar la seva feina per crear una línia de sabates adequades per aquest ball. En la secció d'idees en acció, el reportatge es centra en l'ONG "The South Face", creada i gestionada per joves amb l'objectiu de facilitar l'accés als joves kenians, sobretot noies a la universitat, el seu lema "Àfrica ajuda a Àfrica".
Dvd
MD-395
2014
Reportatge
Tot un món
Televisió
Programa sobre immigració i interculturalitat realitzat a partir de les experiències personals de les persones migrades i de les persones que, treballen de de tots el àmbits de la societat per garantir la normalització d ela diversitat cultural i la no discriminació. Alguns capítols es focalitzen en el seguiment de la vida d'una persona que ha emigrat i que actualment viu a Catalunya. Veiem la feina que realitzen, les condicions en què van arribar a Catalunya, la vida que porten a Catalunya i també coneixem el seu entorn familiar i social. Els altres capítols estan basats en les explicacions de representants d'associacions, institucions i estudiosos que exposen les seves visions i coneixements sobre temes relacionats amb la immigració.
Dvd
MD-085 a MD-094 i. de MD-250 a MD-254
2007
Reportatge
Tot un món. 5a temporada
Televisió
Programa sobre immigració i interculturalitat realitzat a partir de les experiències personals de les persones migrades i de les persones que, treballen de de tots el àmbits de la societat per garantir la normalització d ela diversitat cultural i la no discriminació. Alguns capítols es focalitzen en el seguiment de la vida d'una persona que ha emigrat i que actualment viu a Catalunya. Veiem la feina que realitzen, les condicions en què van arribar a Catalunya, la vida que porten a Catalunya i també coneixem el seu entorn familiar i social. Els altres capítols estan basats en les explicacions de representants d'associacions, institucions i estudiosos que exposen les seves visions i coneixements sobre temes relacionats amb la immigració.
Dvd
MD-291 a 294 i 297
2008
Reportatge
Tots iguals?
Altres
Adaptació de la vídeo instal·lació que la productora el Kinògraf va fer per el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en el marc de l'exposició "Apartheid, el mirall sud-africà". Es tracta d'un muntatge realitzat a partir de fragments extrets d'informatius de les televisions catalanes i espanyoles.
Dvd
MD-278
2009
Altres
Tots junts. Som diferents?
Televisió
Recull de curtmetratges realitzat pels alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta i la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) que tracten diferents aspectes vinculats amb el fet migratori. Els curtmetratges es titulen "Som diferents?" i "Tots junts, tots diferents".
Dvd
MD-328
2008
Altres
Tots per tots
Ràdio
Programa que tracta sobre temàtiques relacionades amb la solidaritat a través d'entrevistes i debats amb persones implicades en els moviments socials.
Cd
MD-197 i MD-198
2007
Altres
Tots som emigrants
Televisió
Programa que consta de 8 capítols durant els quals s’entrecreuen les històries de persones d’orígens diversos que expliquen les seves vides i vivències.
Dvd
MD-344
2008
Reportatge
Tots som iguals
Ràdio
Programa especialitzats en persones amb diferents malalties i patologies físiques, psíquiques, sensorials. Informació, entrevistes a professionals i experts com a persones afectades per una discapacitat_x000D_ Presentat per Ramón Rión _x000D_ Entrevista a Eduard Estivill sobre les diferents fases del son i les patologies associades.
Cd
MD-400
2014
Magazín
Tots som Ulisses
Altres
Documental sobre les migracions que té com a punt de partida la figura mítica d'Ulisses. El documental està dividit en cinc capítols titulats "Orígens, Destí, El pa de cada dia, Cultures i Viure i conviure" que tracten de diferents dols que viuen les persones que emigren. Diverses persones d'arreu del món arribades a Tàrrega i a pobles dels voltants expliquen les seves experiències personals sobre el moment de partença, les persones que han deixat, els motius que els han portat a marxar, la vida que porten a Catalunya i la convivència amb les persones que s'han trobat. Cada un dels temes és introduït per el doctor Joseva Achótegui que ofereix la visió de l'expert en relació als processos d'adaptació, les pèrdues i la convivència.
Dvd
MD-191
2007
Reportatge
Tots x tots "Veus de la Mediterrània"
Ràdio
És una secció del programa "Tots x tots" , a partir de les revoltes de l'anomenada "Primavera àrab", uns esdeveniments que han donat la volta al món i han suposat un gir en els nous horitzons democràtics per als països de la ribera sud del mediterrani. Volen conèixer millor la realitat dels ciutadans i ciutadanes catalans d'origen àrab que viuen a cavall de les dues riberes. La secció es fa en col·laboració amb el Centre Euro Àrab de Catalunya
Altres
http://blocs.xarxaradio.cat/totsxtots/category/seccions/veus-de-la-mediterrania-seccions/
2012
Entrevistes
Un canto de amistad Latinoamericano
Ràdio
Programa dedicat a difondre la literatura que s'ha escrit sobre música de Llatinoamèrica. El programa també ofereix informació sobre les especificitats polítiques, socials i culturals, així com la geografia dels diversos països que conformen l'Amèrica llatina i esdeveniments culturals que tenen lloc arreu del món.
Cd
MD-148
2008
Musicals
Un Color Nou
Televisió
Sèrie cultural d'entreteniment sobre l'art a partir de la mirada de cinc grups de nens i nenes, d'entre 6 i 11 anys, de cinc països diferents: Equador, Burkina Faso, Marroc, Catalunya i Xina. En cada programa els nens i nenes manifesten les seves opinions sobre una obra cabdal de l'art mundial, d'artistes d'arreu del món. Les obres són escultures, pintures i/o fotografies; i hi ha artistes creadors dels cinc contextos culturals presents al programa. El programa també fa un seguiment del procés creatiu dels mateixos joves que, inspirats per l'obra que analitzen, realitzen la seva pròpia creació.
Altres
Tv3alaCarta
2008
Reportatge
Un dia especial
Altres
El Lebo i els seus amics viuen a Catalunya i esperen sempre les cartes de la Sarah, la cosina del Lebo, que viu a Tanzània. Per ells, el dia que arriba una carta de la Sarah , sempre ha estat un dia especial. Aquesta vegada, però, la Sarah els explica les dificultats de la seva família per viure amb els diners que els paguen pels cultius de cafè. L'empresa cafetera per a qui treballen cada cop paga menys per la mateixa quantitat de cafè. D'aquesta manera, els protagonistes s'aproximen als conceptes de desigualtat i pobresa. El vídeo acaba amb el videoclip del tema "Kelele" que fa una crida al comerç just i la diversitat cultural.
Video
MD-003
2003
 
Un lloc estrany
Televisió
Retrat de Catalunya i la seva societat a partir dels punts de vista de 60 perosnes de diferents orígens, edats, sexe i professions que hi ha vingut a viure. A partir de les experiències que han viscut a Catalunya, ens expliquen els trets diferencials i alló que els han sorprès en aspectes tan diversos com les tradicions, llengües, treball, diners o família entre el seu país d'origen i Catalunya. Cada capítol dels tretze que conformen el programa es focalitza en un d'aquest temes i podem contrastar les diverses percepcions que en tenen les persones entrevistades arran de les seves vivències com a ciutadabs de Catalunya.
Dvd
de MD-050 a MD-062
2006
Entrevistes
Un país per descobrir
Altres
Vídeo que repassa des d'una visió històrica i geogràfica els elements més importants de les terres catalanes. Es tracten les infraestructures, flora i fauna, costums alimentaris, tradicions, llengua, patrimoni artístic, institucions polítiques i els símbols i personatges de la catalanitat.
Dvd
MD-073
2007
Documental
Vents del sud, vents del nord
Ràdio
Sèrie setmanal dedicada a conèixer l'origen i les històries de persones de diverses comunitats estrangeres que resideixen a Catalunya i l'actualitat que les envolta. El programa s'obre amb la presentació d'una persona emigrada a Catalunya que explica la seva experiència personal, el motiu que l'ha portat a venir a Catalunya i la feina i vida que porta actualment a Catalunya. Seguidament, l'espai compta amb apunts d'actualitat que afecten a les persones emigrades però també a la pobalció en general i una darrera entrevista amb alguna persona especialitzada en el fet migratori o que pugui aportar informació d'interès en relació a la convivència multicultural.
Cd
de MD-200 a MD-240
2005
Altres
Veus del casc antic de Solsona
Televisió
Diversos veïns de Solsona expliquen la transformació que ha viscut el poble i com ha evolucionat els usos que es feien i es fan actualment dels espais públics. Tambe reflexionen sobre com ha impactat el fet migratori en el canvi de concepció de les relacions socials en el si del Casc Antic
Dvd
 
 
Reportatge
Viatge a la immigració. Especial informatiu
Televisió
Programa especial dels serveis informatius de Televisió de Catalunya per a reflexionar al voltant de la immigració en el context de l'entrada en vigor de la nova llei d'estrangeria. A través de diferents reportatges i dades el programa informatiu pretén donar elements per a respondre quatre preguntes: és cert que estem patint un allau d'immigrants? És positiva la immigració pel mercat de treball? Quins canvis aporta el nou marc legal d'estrangeria? És possible la convivència entre tots?
Dvd
MD-268
2001
Reportatge
Vincles
Televisió
És una sèrie de 20 programes que mostra com la cohesió social es construeix cada dia a través de vincles personals, petits, però forts. Conduït per Agnès Marquès, és un diàleg a tres bandes en què dues persones -una en risc d'exclusió social i/o situació delicada i una altre voluntària o treballadora d'una entitat social- expliquen en quin moment de les seves vides s'han conegut i com s'han influït mútuament.
Dvd
MD-390
2014
Altres
Viure en la Diversitat Pallars Jussà
Altres
Mostra de fotografies dels països d'on provenen la majoria de persones immigrades a la comarca del Pallars Jussà.
Dvd
MD-241
2005
Altres
Viure i conviure a Gironella
Altres
Recull de treballs en suport audiovisual dels estudiants de l'IES Pere Fontdevila de Gironella que tenen com a eix central la immigració en diferents formant: entrevistes amb estudiants d'origen immigrant, entrevistes amb ciutadans de Gironella, un breu documental i tres curtmetratges de ficció.
Dvd
MD-096
2006
Altres
Vivint al Vallès Oriental. Gakou, Un calderí de Ma
Televisió
Programa de seguiment d'una persona nouvinguda al Vallès Oriental que ens apropa a la seva vida laboral, les relacions amb la seva família i els seus amics. En aquest cas concret, veiem el dia a dia que porta Gakou, un jove de Malí establert a Caldes de Montbuí, per tal de conèixer la vida que porta, la feina que realitza, les amistats que ha fet i la relació amb els seus orígens.
Dvd
MD-165
2007
Reportatge
Voces Latinas
Ràdio
Voces és una finestra oberta al món que ressalta la connexió del col·lectiu llatinoamericà i la cultura catalana. Per mitjà del programa, els oients poden conèixer, aprendre o aprofundir en temes llatinoamericans enllaçats amb l'actualitat a Catalunya. El programa es divideix en tres grans blocs. El primer és una entrevista de caràcter a una persona vinculada amb Llatinoamèrica per origen o afinitat o bé a un/a representant d'una entitat que traballi per a la integració dels immigrants llatinoamericans. El segon bloc consisteix en una entrevista a un expert sobre un tema d'actualitat que afecti al col·lectiu llatinoamericà a Catalunya. El programa conclou amb un repàs de noticies breus que afecten al col·lectiu llatinoamericà i una agenda cultural amb suggerències d'actes, exposicions i activitats que s'organitzin a Rubí i rodalies i que tinguin relació amb l'Amèrica Llatina o la immigració.
Altres
http://www.ajrubi.cat/radiorubi/radiotv/detall.php?apartat=&programa=58
2010
Magazín
Vull ser campió del Marroc
Altres
El documental mostra les esperances dels nens marroquins que emigren cap a Espanya pensant en una vida millor per poder ajudar a les seves famílies i la realitat que es troben en el país d'acollida. També planteja el tema dels centres d'acollida i el significat que suposa pels nens, un projecte migratori que no funciona i frustra moltes vides. El documental promou el "Projecte del Programa Catalunya Magrib".
Altres
http://vimeo.com/34286488
2011
Documental
Wandiyà
Altres
Documental rodat entre Senegal i Catalunya que busca motius i conseqüències de les migracions tant en el país d'origen com en el d'acollida. Al Senegal sentim els testimonis de les persones que deixen enrere el joves que emigren. A Catalunya, veiem la realitat amb la que es topen a l'arribar a Europa. Escoltem les reflexions dels homes i dones que han emigrat, els motius que els han portat a fer-ho i les seves valoracions. Com nexe entre Senegal i Catalunya, tenim sempre els grans bancs que es beneficien de les transferències bancàries que uneixen el Nord amb el Sud.
Dvd
MD-097
2006
Documental
Xabab La Farga. El Documental
Altres
Documental realitzat per un grup de joves de La Farga, un barri de Banyoles on es concentra gran part de la immigració del poble. Nou joves d'entre 15 i 18 anys expliquen com és el seu barri i entrevisten a diverses persones que treballen, viuen i mantenen algun tipus de relació amb aquest barri de Banyoles.
Dvd
MD-275
2007
Documental
XenoClipse DVD2: Production
Altres
Segona part del projecte eCLIPSe, que es centra en la representació de les minories ètniques als mitjans de comunicació i el racisme i els prejudicis culturals als mitjans. Aquesta segona fase està formada per els fragments produïts i realitzats pels estudiants.
Dvd
MD-027
2005
Ficció
Xerrem d'arreu
Ràdio
Espai en què persones de diferents orígens conversen en català sobre experiències i aspectes culturals i quotidians del país d’origen. Programa impulsat per la Taula intercultural del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta (SESHB) i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL). És la continuació del programa que va començar el 2010 amb el títol ‘Avui xerrem....’
Cd
MD-361
2011
Reportatge
Xerrem de festes
Ràdio
Persones i entitats d'origen divers parlen en català sobre festes i celebracions ( ja siguin de vida, de veïnatge; nacionals, tradicionals, etc.) dels seus llocs d'origen. Programa impulsat pel Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta de la Taula Intercultural en col·laboració amb la Coordinadora d'Associacions per la llengua (CAL). És una continuació del programa "Xerrem d'arreu". (festes de Mèxic, Rwanda, Argentina, Xile, Sevilla...).
Dvd
MD- 368
2012
Entrevistes

Estem elaborant el Protocol de Consulta per tal que els investigadors i les investigadores interessades pogueu consultar el Fons Documental. Si voleu consultar algun material en concret poseu-vos en contacte amb nosaltres.