Premis 2009

Primers Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual

Guanyadors I premis

Comissió Periodisme Solidari. Col·legi de Periodistes de Catalunya

Comissió Periodisme Solidari

La Mesa per a la Diversitat també ha volgut reconèixer la trajectòria de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes. La Comissió va néixer després d'un llarg procés de reflexió des de gener de 1995 del grup de treball "Mitjans de Comunicació i Minories Ètniques" amb la voluntat d'avançar en el camí de la multiculturalitat. La Comissió centra el seu treball en la relació entre la pràctica periodística, les minories ètniques que conviuen a la nostra societat i la cooperació al desenvolupament.

Barreja't amb mi. Ràdio Cubelles

Barreja't amb mi

El programa de Ràdio Cubelles Barreja't amb mi va ser el guardonat a la categoria de  programes de Ràdio. Barreja't amb mi és una iniciativa de l'associació Por Derecho Propio, que ofereix un espai de trobada per a les dones arribades d'altres països. El programa vol ser un espai de convivència entre els diferents col·lectius estrangers que ara viuen a Catalunya i la seva societat receptora i ser un espai d'enriquiment cultural.
 

porderechopropio.blogspot.com

Un lloc estrany. Televisió de Catalunya

 

En la categoria de programes de televisió s'ha premiat el programa de Televisió de Catalunya Un lloc estrany, En aquest programa 60 nouvinguts parlen d'un aspecte diferent de la Catalunya que han viscut i es dóna una visió àmplia i diversa tant de la immigració com de la cultura catalana.

www.tv3.cat/unllocestrany

Obam Micó

Oabn Micó

 

La Mesa també ha reconegut la tasca d'enfortiment de la diversitat en l'audiovisual del periodista guineà Obam Micó Mangué, que col·labora en diferents projectes d'integració social i és membre fundador de la Federació de Col·lectius d'Immigrants a Catalunya (FCIC).