Premis 2010

II Premis de la Diversitat en l'Audiovisual

Tot un món. Televisió de Catalunya

Tot un mòn

El Jurat ha estimat la trajectòria i l'emissió continuada durant cinc temporades, programa en antena des de l'octubre de 2004. En les primeres temporades, el programa abordava i mirava de respondre les preguntes que la societat catalana es feia al voltant dels processos migratoris i, en particular, al fenomen de la nova immigració a Catalunya. En les dues temporades següents, va aprofundir en les experiències més personals dels processos migratoris, incidint en el procés d'arribada, acollida i integració de les persones. En l'actualitat cerquen espais comuns entre la població autòctona i la població nouvinguda i mostren de manera natural i normalitzada el bescanvi d'experiències i l'enriquiment a partir de les realitats diferents. 

El Jurat també ha valorat l'aposta amb l'objectiu de donar veu a diverses persones immigrades per tal que acostin la seva visió del món i la vida i n'expliquin les experiències personals que han viscut tant en el seu país d'origen com en la ciutat d'acollida i pel tractament del fet migratori des de diferents aspectes de la quotidianitat.

Gresol. TV Manresa

Gresol

La Mesa també ha volgut fer una menció especial al programa de televisió de l'Associació Intercultural Bages per Tothom El Gresol. El programa, que té per objectiu de reflectir la realitat de la població manresana del segle XXI, s'emet per Televisió de Manresa. El Gresol és un espai de participació ciutadana i convivència intercultural en què es dóna veu a les persones de diferents orígens que conviuen a Manresa i fa visible a la televisió local la diversitat cultural existent a la ciutat.

Nines russes. Ràdio Ciutat de Badalona

En la categoria de programes radiofònics, el jurat dels segons premis de foment a la diversitat cultural ha considerat reconèixer la tasca del programa diari de Ràdio Ciutat de Badalona, Nines Russes. Aquest, és un espai on es parla de la realitat existent a Badalona, però no és un programa exclusivament sobre "immigració". El jurat ha valorat la proximitat a la ciutadania així com la virtut normalitzadora excepcional, pel seu ritme, la frescor que transmet així com per donar veu a les persones que treballen a les associacions de Badalona, als col·lectius als quals els és més difícil accedir als mitjans de comunicació i als badalonins i les badalonines que treballen per a la convivència a la ciutat.