Membres

Laura Pinyol i Puig

Presidenta de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual. Llicenciada en Comunicació Audiovisual (UPF) i cursos de predoctorat en Història Comparada, Social, Política i Cultural (UAB). Ha treballat al gabinet de comunicació de la CCMA (2003-2004) i al Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya com a cap de premsa (2006-2010). El 2012 funda una agència de comunicació i creació de continguts (2012-2022). Com a periodista, ha col·laborat amb Catalunya Ràdio, TV3, RAC1, TVE, el diari ARADescobrir CatalunyaSàpiens Vallesos. Ha fet opinió i anàlisi a Nació Digital, Mèdia.cat, Público, el setmanari La República i El Punt Avui.

Rosa Maria Molló Llorens

 

Presidenta adjunta de la Mesa a la Diversitat en l'Audiovisual. Llicenciada en Periodisme i Comunicació de Masses per la UAB. Certificada en Estudis i Comunicació Intercultural per la UBC, Vancouver, Canadà, i en Intel·ligència Emocional i Social per l’ISEI de Denver, Colorado, a més d’altres estudis acreditats per al rendiment i el lideratge de persones. Tot i que ve del món de la ràdio, ha exercit bona part de la carrera professional a la Corporació RTVE, on ha conduït programes informatius i ha estat corresponsal als EUA (2003-2008), Àsia 2009-2010 i l’Orient Mitjà (2010-2012). Com a reportera també ha cobert diversos conflictes bèl·lics, com la guerra de l’Afganistan (2001) o les revolucions d’Egipte, Líbia i Síria (2010-2012). Abans d’entrar al CAC era directora de Comunicació Corporativa i Imatge de RTVE.

Ha compaginat l’exercici del periodisme amb la gestió d’equips i el canvi organitzacional, tasca a la qual es va dedicar de ple entre els anys 2013 i 2019 treballant per a una agència de management internacional. Es coautora del llibre Líderes del cambio que importa: Cómo adaptar y adoptar nuevas realidades.

Carles Solà i Serra

Vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual. Llicenciat en Periodisme. És autor i coautor de nombrosos reportatges per als programes Actual i 30 minuts i ha participat en els equips d'enviats especials arreu del món. Excap de la Secció de Societat d'Informatius de Televisió de Catalunya. Actualment dirigeix el microespai Tot un món sobre immigració i diversitat cultural que s'emet els dissabtes i els diumenges a TV3. Membre de la Comissió per la Diversitat de TV3. Actualment és director del programa 30 minuts de TVC.

Iolanda Tortajada Giménez

Vicepresidenta de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual. Llicenciada en Sociologia per la UAB i doctorada per la UB. Degana de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, membre del grup de recerca Asterisc, d'aquesta mateixa universitat, i investigadora del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats de la UB (CREA). Interessada en les desigualtats en l'accés i la representació als mitjans, la seva recerca i publicacions es centren en els estudis de recepció i en l'anàlisi de la representació mediàtica de la immigració i dels grups culturals. Un altre dels seus àmbits d'estudi és la fractura digital que pateixen aquests col·lectius i com superar-la.

Carme Figueras i Siñol

Diplomada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona Figueras ha sigut diputada del Parlament de Catalunya des de la V legislatura fins el juliol de 2010. Va ser consellera de Benestar i Familia de la Generalitat de Catalunya de maig a novembre de 2006 i consellera de l'Ajuntament de Molins de Rei de 1983 a 2006. Ha estat consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya entre 2010 i 2012 i va presidir la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual entre 2012 i 2022. Actualment Consellera de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Dolors Comas d'Argemir i Cendra

Catedràtica d'antropologia social de la Universitat Rovira i Virgili. Doctora en Filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona. Formació postdoctoral a lËcole del Hautes Études en Sciences Socials i al Laboratoire d'Antropologie Sociale de Paris. ha estat regidora de l'ajuntament de Tarragona entre 1995 i 2003, diputada del Parlament de Catalunya entre 1999 i 2006, on va participar com a ponent en l'elaboració de lleis audiovisuals. Ha estat consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya entre 2006 i 20012 i va presidir la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual entre 2008 i 2012. En la seva tasca acadèmica, ha fet recerca en mitjans, gènere i immigració.

Tania Adam

Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat Complutense de Madrid i especialitzada en Societats Africanes i Desenvolupament. Coordinadora de projectes per Intermón Oxfam i el Centre d'Estudis Africans. Codirectora documental Expressions de l'Àfrica Negra a Barcelona.

Doris Boira Bueso

Llicenciada en Periodisme i estudis de doctorat a la UAB. Experiència i recerca en mitjans comunitaris, gènere i immigració. Autora de la recerca La diversitat cultural a les ràdios i les televisions d'Europa i el Canadà, encarregada per l'MDA. Treballa com a mediadora a la Fundació Desenvolupament Comunitari. És membre del Consell Assessor del programa Tot un món, de TV3, des del 2005. 

Joan Bosch i Costa

Llicenciat en Periodisme. Ha dirigit el programa Cel obert, de Ràdio 4, en el qual es tracta la immigració d'una manera positiva i atrevida, i també a treballat a Ràdio Olot, Ràdio Barcelona i Ràdio Costa Brava, de la qual va ser director des de l'any 1991 fins al 1994. Des del 1994 fins a l'estiu del 2008 va desenvolupar la seva activitat professional a Catalunya Ràdio realitzant programes com La nit dels ignorants, el magazín matinal de Catalunya Cultura L'universA banda i banda i Què de què. Ha conduït diversos programes a través de la Xarxa de Televisions Locals. Actualment presenta El bus

Sandra Camps Ocaña

Llicenciada en Periodisme. És directora del programa de ràdio En primera persona, que s'emet a RNE, a Ràdio 1, els diumenges a les 7h. Ha rebut diferents premis pel programa, l'últim, el Premio Reina Sofía contra las drogas o el Premio Luís Portero. Ha elaborat reportatges sobre immigració a RNE (Ràdio 4, Radio 5 i Radio 1) i va rebre el premi Francesc Candell 2004 per la seva secció El locutori, on els immigrants poden parlar des de l'estudi de ràdio amb els seus familiars i convertir així l'estudi en un locutori després d'una conversa relaxada. Especialitzada en temes socials i d'immigració, realitza documentals socials per a diferents canals de televisió. Va quedar finalista per Europa al Premi Lorenzo Natali Prize amb el reportatge Retrato de las ONG publicat al País Semanal, i va rebre el premi de Drets Humans Rey de España pel programa de ràdio Voces silenciadas (RNE).

Roser Carmona Font

Professora d'alfabetització, redactora de projectes i dinamitzadora d'activitats a l'Escola d'Adults de la Verneda Sant Martí. Sòcia de l'Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen. Com a membre activa de l'associació he participat en diverses activitats entre les quals destaquen: la Xarxa Romi, activitats de Foment de l'associacionisme gitano femení, Trobades d'estudiants gitanes de Catalunya, Curs de monitores, Participació en les comissions del pla integral del poble gitano i el projecte europeu EducaRom. Inclusive Teaching Material for Adults: the Romà.

Verónica Chelotti

Llicenciada en Comunicació Social, especialitzada en comunicació comunitària i periodisme, per la Universitat de Buenos Aires (UBA). Posseeix una àmplia experiència professional en gabinets de premsa, mitjans generalistes, comunitaris i especialitzats en immigració. Ha desenvolupat tasques de periodisme i comunicació relacionades amb minories i diversitat cultural a Argentina, a Mèxic i a Catalunya. És membre de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes. 

Joan Maria Corbella

Professor del Departament de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, i membre de la Unitat d'Investigació en Comunicació Audiovisual de la mateixa universitat. Ha participat en equips de recerca com ara La televisió i la construcció d'una imatge pública de la immigració a Espanya.

Elisabet Cortiles Taribó

Llicenciada en Periodisme i especializada en Relacions Internacionals per la SOAS (School of Oriental and African Studies) de la Universitat de Londres. Ha estat la conductora del Notícies 8, els informatius de 8tv, des de la seva creació, a principis del 2007, i fins la fi del projecte, el maig de 2009. També ha fet de presentadora, redactora i editora dels informatius de Canal Méteo, de Televisió de Catalunya Multimèdia, ha treballat per COM Ràdio i ha fet pràctiques als informatius de TV3, EFE TV, el diari Avui i Ona Catalana.

Alexis Cumberbatch Cañate

Llicenciat en Periodisme (UAB), diplomat en Màrqueting i Comunicació (IECM) i diplomat superior en Art Dramàtic (Institut del Teatre). Com a investigador treballa en una línia de recerca sobre la representació dels emigrants a la publicitat a partir del seu treball de recerca Estudi de missatges persuasius que tracten sobre els emigrants a Catalunya, dins del programa de Doctorat en Comunicació Social (UPF). És el gerent de l'Institut de Comunicació Intercultural de Catalunya, entitat que es dedica a la realització d'estudis socials, d'imatge corporativa i a produccions audiovisuals.

Lena De Botton Fernández

Doctorada en sociologia a l'École des Hautes Études en Sciences Sociales  amb la tesi Traverser le miroir. Processus de Subjectivation des femmes marocaines (atravesar el mirall. Processos de subjectivació de les dones marroquines) Ha participat en diverses recerques vinculades al fet migratori i ha publicat diversos llibres entre els que destaquen: The inclusion of other women. Breaking the silence through dialogic learningEquality of Differences versus postmodern racism El velo elegido.

És Professora Associada a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona.També és coordinadora del grup de diàleg interreligios del centre CREA.

Brahim Elkabbouzi Abarkan

Llicenciat en Periodisme. Ha treballat al programa En portada. També ha treballat com a traductor, doblatge de veu i reporter a Antena 3, Televisión Española i TV3. Enguany, ha treballat com a presentador al programa Info Árabe-Amazig i com a redactor i traductor al programa Info Idiomes. 

Salwa l'Aouaji El Gharbi

Té estudis de Dret. Formadora, consultora i investigadora social en matèria d’immigració, gestió de les diversitats, interculturalitat, mediació i gènere. Ha participat en projectes internacionals especialment amb la UNESCO i les Nacions Unides, i de 2004 fins 2012 ha estat Cap del Departament de Drets Humans i Diversitat Cultural del Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat. Va coordinar Seminaris sobre la gestió de la diversitat cultural i religiosa, «Imatges de la diversitat i diversitat d’imatges», dirigits a professionals de TVC, ràdios i televisions locals de Catalunya, i en els quals va rebre la formació més de 800 professionals de la comunicació, 2007-2010. També va coordinar la redacció de continguts de microespais destinats a la Federació de Ràdios Locals de Catalunya per dotar a l’audiència de més i millors coneixements sobre les temàtiques següents: el fet migratori, Bolívia, Equador, Africà sudsahariana, Marroc, El poble amazic, l’islam a Catalunya, la pluralitat religiosa, Pakistan, Xina, Romania, els filipins, etc. 2009. Forma part de diversos consells i comissions d'experts. Va coordinar l’elaboració de varis documents i materials didàctics, va participar en algunes publicacions, i ha escrit articles sobre temes d’immigració, islam, racisme i dones migrades, i escriu poesia. Fundadora de Tamettut - l'Associació de Dones Amazigues. Membre i col·labora amb diferents entitats i mitjans de comunicació. 

Javier García Bonomi

 

Llicenciat en Dret a la Universidad de Buenos Aires i especialitzat en Dret de la Unió Europea a la Universidad Carlos III. Fundador de la Federación de Entidades Lationamericanas de Catalunya (FEDELATINA). Com a president de la Federació ha impulsat diversos projectes en l'àmbit de la comunicació i la interculturalitat. És director de la revista Catalina i també és conductor de diferents programes radiofònics com Comunidad Latina, a Ràdio Gràcia i Actualidad Latina Comunitat a COMRàdio. 

Josep Ginjaume Font

Diplomat en Biblioteconomia i llicenciat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat a la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, a Radio Nacional de España a Catalunya, al diari El Punt i en diversos gabinets de premsa. Actualment treballa a l'Oficina de Comunicació del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Beatriu Guarro

 

Professora emèrita de la Universitat de Barcelona - Departament de Filologia Catalana. Membre del grup de recerca Llengua i Publicitat on ha estudiat preferentment el paper dels recursos lingüístics usats per la publicitat en la transmissió de determinats valors i prejudicis. Des de l'any 2005 col·labora activament com a voluntària de SOS Racisme; actualment és membre de la direcció de l'entitat i s'encarrega, principalment, de l'àrea de Formació. Ha pronunciat diverses conferències sobre les implicacions i conseqüències del racisme social i del racisme institucional, des de diferents àmbits.

Amparo Huertas Bailén

Professora titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma d Barcelona (UAB) i directora del grup d'investigació Comunicació, Migració i Ciutadania a l'Institut de la Comunicació de la UAB (CMC InCom-UAB). Des de l'any 2007, coordina i desenvolupa projectes d'investigació sobre el procés d'adaptació de la població immigrada (consum cultural, recepció de programació televisiva, educació mediàtica, comunicació transnacional, xenofòbia a les xarxes socials digitals,...). El seu treball incorpora alhora la perspectiva de gènere i la de la interculturalitat. 
Entre les seves publicacions, hi destaca la seva participació com a editora i autora a Diásporas, migraciones, tecnologías de la comunicación e identidades transnacionales (2012, Bellaterra: InCom-UAB) i Migraciones transnacionales y medios de comunicación. Relatos desde Barcelona y Porto Alegre (2008, Madrid: Los libros de la Catarata).

José Manuel Jarque Muñoz

Professor de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha exercit la docència a la Universitat de Vic i ha impartit diversos seminaris i cursos sobre conflictes i la seva cobertura mediàtica. Membre de l'Observatori sobre la Cobertura Informativa de Conflictes de la UAB, compagina la tasca docent amb la investigació en l'anàlisi de la difusió als mitjans de discursos discriminadors. Actualment, elabora la seva tesi doctoral sobre els discursos sobre la llei d'estrangeria en l'àmbit polític, el mediàtic i el dels sondeigs d'opinió. 

Josep Juanbaró Portella

 

Doctor en Química (1990) per la Universitat de Barcelona. Treballa a La Seda de Barcelona, S.A. des de 1986, ara com a responsable de ciència i tecnologia des de 1996. Interessat pels mitjans de comunicació, especialment per la televisió i la premsa i per temes africans. President de la Societat per a la Difusió de les Realitats Culturals Africanes (2006), que gestiona la revista electrònica cultural La veu d'Àfrica, la televisió d'Àfrica per a tothom àFricaTV, el Mercat Internacional de Ciència i Tecnologia, i el projecte CONVERGIM? CONVERGIM!.

Saoka Kingolo Luzolo

Diplomat Superior en Ciències i Tècniques d'Assegurança (Kinshasa, 1984). Ha col·laborat activament amb associacions, publicacions, revistes, mitjans audiovisuals, organismes o institucions, amb xerrades i conferències sobre immigració, Àfrica o interculturalitat.

Lola López Fernández

Llicenciada en Geografia i Història i especialitzada en Antropologia Cultural. Ex directora del Centre d'Estudis Africans, investigadora associada del Grup Multiculturalisme i Gènere de la UB i membre d'Intercultura. Actualment Comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona.

Júlia López Tremols

Periodista. Fundadora i editora de Món Comunicació desenvolupant, entre d'altres, la responsabilitat de premsa a la Conferència Europea "Immigrants i Promoció de la Salut. Estratègies i Instruments". Ha estat delegada i redactora de l'Agència d'Informació per a la Igualtat Ameco Press. Cofundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).

Nicolás Lorite García

Llicenciat en Sociologia i doctor en Ciències de la Informació. Professor titular de Comunicació Audiovisual de la UAB. És director del MIGRACOM, Observatori i Grup d'Investigació de Migració i Comunicació de la UAB des de 1995.

Mónica Olivia Marchesi García

Llicenciada en comunicació social, menció audiovisual per la Universidad del Zulia, Veneçuela i doctora en Antropologia i Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili, Tarragona. Professora agregada laboral del departament d'estudis de comunicació de la URV. La seva recerca i àmbits d'estudi es centren en la ràdio local i comunitària i la participació de les persones immigrades en la producció de continguts per a aquests mitjans.

Francisco Martín Villodres

Llicenciat en Periodisme. Membre fundador de la Comissió Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes. Coautor del Manual d'estil sobre el tractament de la immigració en els mitjans de comunicació i de l'Agenda de la Multiculturalitat de Barcelona. Director del curs on-line Comunicació, immigració i desenvolupament de la UB. Vicedegà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Raúl Martínez Corcuera

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i doctor en Ciències de la Comunicació. Actualment és membre del Grup de Recerca Laboratori de Mitjans Interactius (LMI) de la Universitat de Vic. Participa en projectes europeus d'integració com ara l'Observatori de la Diversitat; Roots&Routes o XenoCLIPse, projectes de participació de joves de minories en el món de la comunicació i la música. 

Manel Mateu i Evangelista

 

Llicenciat en Periodisme i doctorand en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Periodista de TV3. Professor associat del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB. Responsable de TV informativa del MIGRACOM(Observatori Migració i Comunicació, Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya) fins el desembre del 2007. Director de la investigació El tractament audiovisual dels fets de la tanca de Ceuta i Melilla: de la visió sensacionalista a la humanitària dins dels Quaderns del CAC (números 23 i 24), dedicats de manera monogràfica a la televisió i la immigració. Professor de màsters i postgraus de comunicació política, producció i realització televisiva i de comunicació en l'era digital.

Marta Muixí Casaldàliga

Llicenciada en Periodisme i especialitzada en cobertura mediàtica de conflictes per la UAB. Ha realitzat les pràctiques a la secció de Política de l'Informatiu de Televisió de Catalunya i ha participat en diversos cursos i seminaris sobre discriminació i no-violència activa. Per a la Mesa per a la Diversitat de l'Audiovisual ha portat a terme diversos encàrrecs entre els quals es troba la recerca, classificació i anàlisi dels documents audiovisuals que constitueixen el Fons Documental de la Mesa, així com la redacció de l'annex de la versió catalana del Diversity Toolkit.

Mary Nash

Catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Directora del Grup de Recerca Consolidat Multiculturalisme i Gènere. Pionera en els estudis de les dones, especialista en història de les dones, els moviments socials, la diversitat cultural i temes d'igualtat. Creu de Sant Jordi (octubre 1995). Autora de nombrosos llibres i estudis, entre els més recents: Rojas. Las mujeres republicanas en la guerra civil española(Taurus, 1999 i 2006), Mujeres en el mundo. Historia, retos y movimientos(Alianza Editorial, 2004 i 2007), Inmigrantes en nuestro espejo. Inmigración y discurso periodístico en la prensa española (Icaria, 2005), Dones en transició. De la legitimitat política a la legitimitat feminista: les dones en la Barcelona de la Transició (Ajuntament de Barcelona, 2007). Co-comisaria de l'exposició "Dones. Camins de la llibertat" al Museu d'Història de Catalunya, 2008.

Carlos Obando Arroyave

Llicenciat en Comunicació Social i periodisme. Professor i conferenciant a diverses universitats: Colòmbia, Xile i Espanya, en temes de comunicació audiovisual, noves tecnològies, alfabetització mediàtica i projectes socials amb poblacions en risc d'exclusió social Web 2.0.

És autor de diferents publicacions, entre d'altres del llibre "La Imagen Tele": Tecno-estètiques. Neo usos i Glocalitats en la societat digital (2011).

Alicia Oliver

Llicenciada en Periodisme. Actualment és responsable de l'àrea de comunicació de l'ONG Cooperacció, delegada de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes i Vicepresidenta de la Xarxa Europea de Dones Periodistes. Membre fundadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, organitzacions en les que he estat vinculada realitzant diferents tasques.Ha participat en diversos seminaris, estudis, projectes i congressos sobre gènere i feminisme als mitjans de comunicació i a la política.

Cristina Pitarque

Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Codirectora i presentadora del programa de Ràdio Ciutat de Badalona Nines Russes, que va ser reconegut als segons premis de foment a la diversitat en l'audiovisual de la Mesa per a la diversitat. També ha treballat a RNE dirigint el programa Afectos matinales i altres programes de Badalona Comunicació i el Patronat de Comunicació de Castelldefels.

Sebastián Porras Soto

Llicenciat en Periodisme. Ha col·laborat amb diversos mitjans televisius, radiofònics i escrits com TVEEl periódico de Catalunya, la revista Akoba Kalo, O drom a Radio Ciutat de Badalona. També ha sigut redactor de Nevipens Romani, redactor en cap d'Extremadura Romani. Coordinador de la redacció, disseny i producció del manual El Pueblo gitano. Manual para periodistas. És membre de la Comissió Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya i subdirector de la revista Cuadernos gitanos. Ha publicat una sèrie de vuit contes, Contes de tots colors, el conte La gallina negra i Contes Rromane. Exerceix una intensa labor com a contacontes pels estudiants de primària i parlant sobre la història i la cultura gitana als centres d'ensenyament secundari d'arreu de Catalunya. És membre de la Assemblea de Fundadors de la Fundació Privada Pere Closa.

Enric Prats i Gil

 

Doctor en Pedagogia. Professor d'Educació Multicultural de la Facultat de Pedagogia de la UB, i consultor de la UOC. Membre del Grup de Recerca d'Educació Moral de la UB i del Programa d'Educació en Valors de l'ICE, de la UB. Coordinador de diverses recerques sobre recepció de la televisió per part de teleespectadors joves. Autor del llibre Racismo en tiempos de globalización i coordinador del llibre Multiculturalismo y educación para la equidad. 

Cristina Pulido Rodríguez

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UB i Diplomada en Educació Social per la URL. Investigadora del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats de la UB (CREA). Membre del grup de diàleg interreligiós del CREA-UB i de la ICA (Associació Internacional de Comunicació), ha participat en diferents projectes de recerca (alguns, del Pla Nacional I+D), dintre de línies d'estudi de grups culturals i d'usos socials de les TIC. 

Isidre-Daniel Ramos Orihuela

Llicenciat en Periodisme. Professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat II de la UAB. Desenvolupa la seva professió a TVE-Catalunya. Membre fundador de la Comissió Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Coautor de materials d'ús periodístic, com ara el Manual d'estil sobre el tractament de les minories ètniques als mitjans de comunicació social (1996), l'Agenda de la Multiculturalitat de Barcelona (2003) i el Manual d'apropament als mitjans.

Miquel Rodrigo Alsina

Doctor en Ciències de la Informació i catedràtic de Teoria de la Comunicació de la UPF. Llicenciat en Ciències de la Informació i en Dret. Les seves principals línies d'investigació són: la comunicació intercultural, la violència i els mitjans de comunicació, les emocions a la comunicació i la teoria de la comunicació. Ha publicat més d'un centenar d'articles en llibres i en revistes especialitzades, nacionals i internacionals, i diverses

Esther Samper Catalan

Llicenciada en Periodisme i en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Productora dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio. A banda dels informatius de l'emissora, ha treballat en nombrosos reportatges i programes especials (vinculats especialment a la secció de Societat). Actualment és coordinadora d'Assignacions i presideix la Comissió de la Diversitat de Catalunya

Zulma Sierra

Llicenciada en Periodisme a la Universidad Pontificia Bolivariana de Medellín i especialitzada en comunicació i conflictes armats i cultura de pau. Editora de Barcelona del Periódico Latino, diari especialitzat en la immigració llatinoamericana a Espanya, des del 2005. Anteriorment, havia treballat per l'editorial Planeta, Wanadoo i el Periódico El Colombiano. La periodista publica reflexions al voltant de la migració llatinoamericana, la política, els drets humans, el cinema i la literatura al blog http://unaprorroga.wordpress.

Albert Torras i Corbella

Llicenciat en periodisme i escriptor, especialista en els barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. També s'ha especialitzat en la cultura popular i tradicional, sobretot en el Pla de Barcelona i les festes majors.

Va començar a Sants 3 Ràdio en un programa d'actualitat local i també ha dut a terme programes de música clàssica i música del segle xx. En l'actualitat, també col·labora amb Ràdio Canal Barcelona en un programa cultural setmanal.

Paral·lelament ha estat redactor en cap de la Revista "L'Informatiu de Sants, Hostafrancs i la Bordeta" i redactor en "Línia Sants". A nivell literari és autor de diversos llibres i ha estat un dels impulsors de la recuperació dels Jocs Florals de Sants.

Aleix Villatoro i Oliver

 

Llicenciat en Ciències Polítiques i diplomat en Comunicació i Estratègia Política. Ha participat en els projectes d'integració Catalunya, terra d'acollida, de la Generalitat de Catalunya, i El català al comerç, del Consorci de Normalització Lingüística. Ha treballat en el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (2004-2006), desenvolupant tasques de col·laboració amb Joan Manuel Tresserras.